Temat: Zbiorniki silosy na zboże
sprzedam zbiorniki po cemencie 4 lub 5 sztuk
http://tablica.pl/oferta/zbiorniki-na-c … DZXDR.html
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » Zbiorniki silosy na zboże
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
sprzedam zbiorniki po cemencie 4 lub 5 sztuk
http://tablica.pl/oferta/zbiorniki-na-c … DZXDR.html
Jaka pojemność takiego zbiornika, bo nie doczytałem. Kurde trochę daleko do siebie mamy bo w zasadzie potrzebuje coś takiego. Mamy 3 biny ale nie mieścimy się i stodoła znowu pełna.
pojemnośc ile wlezie .. ale średnio około 12-14ton z tego co wychodzi wagowo ..
Chcę kupić silosy zbożowe.Jest taki producent WINKLER koło Lublina czy zna ktoś opinię o jego wyrobach? Jeśli tak to pomoc mile widziana.
też mam zamiar kupić taki silos i z tego co się dowiadywałem to mają grupszą blache od bina. Mają mniejszą sirednice i są wysze od bina żeby było mniej wygarniania no i cena terz przystempna
Wojtas a po ile wołasz za taki zbiornik
sprzedałęm 2 sztuki po 2.5 tys jak na razie więcej nie sprzedaje
mam pytanie do właścicieli binów czy zbiorniki są ocieplanie watą czy styropianem ?? czy zboże zimą jak blacha namarznie to czy zboże się nie psuje ??
powiem ci po tej zimie ... ale to racyej nie realne ...
Chcę kupić silosy zbożowe.Jest taki producent WINKLER koło Lublina czy zna ktoś opinię o jego wyrobach? Jeśli tak to pomoc mile widziana.
Ja mam od nich silosy cena konkurencyjna, wykonanie ok tylko bin ma lepiej zrobione włazy i masywniejsze drabinki. Jak się zboze przechowuje to powiem może w przyszłym tygodniu jak bede wywoził, ale z tego co widziałem to jest ok
zbiorniki na zboże typu bin nie są ocieplane a ze zborzem nic się nie dzieje mam bina od 4 lat .tylko przy budowie bina powinna być przestrzegana jedna zasada którą żatko kto stosuje, powinna być izolowana płyta od żemi wtedy nie ćągnie wilgoci i zboże na dole przy duszym przechowywaniu się nie psuje wraże pytań koledzy z forum mogą do mnie dzwonić 600293962 pozdrawiam
dzięki za odpowiedź
ja miałem płytę może 2tygodnie zalane i przyjechali bina montować. Mimo że im mówiłem że mają jeszcze tydzień poczekać, raz po to by płyta odparowała, dwa żebym wysmarował izolacją, to na siłę się "wprosili" i go złożyli. Teraz, mimo że mam drenaż na około płyty, płyta się poci po każdym większym deszczu. Około 20 ton pszenżyta najprawdopodobniej pójdzie się mnożyć, a na wiosnę czeka mnie rozbiórka podłogi i smarowanie dysperbitem :
to mnie nie "pocieszyłeś"..., u mnie sytuacja podobna, ale jak wysypuje workownikiem to zboże suchutkie więc myślę ze nie bedzie źle
Bamreras, szkoda że mieszkasz tak daleko bo bym odkupił troszkę zboża paszowego. Co do zbiornika nie rozbieraj tylko kup sobie dobrej jakości papę termozgrzewalną najlepiej ICOPAL i wyklej podłogę razem ze ścianą tak na 0.5m wysokości, do betonu nie musisz się starac przykleic ważne żeby składania zgrzac dobrze i z blachą zbiornika też i problem będzie rozwiązany bez zbędnych kombinacji. Nowo budującym polecam tą samą metodę bez zbędnych kombinacji z izolacją tylko taka moja prośba nie dzielcie się tym z producentami binów bo zaczną więcej kasowac za coś co możecie zrobic sami za grosze. Dodam że im wyżej będzie papa naklejona tym wyższy poziom wody można urzymac w koło bina.
Ja nie mam nic robione przy binach chodzi mi o izolację i zawsze zboże w porządku. jakbym stawiał kolejne pewnie pomyślałbym o tym, i Wszyscy którzy będą kupować takie biny wołajcie resztę śrubek, zawsze im zostaje wszystkiego. My do tej pory używamy śrubek z binów podkładek i nakrętek,a silosy sładane z 10lat temu.
...
Popraw proszę tytuł wątku, bo błąd aż razi po oczach...
Thx
ja tylko robiłem izolacje pod płytom ,przed wylaniem płyty dół wyłożyłem grubą folią budowlaną
Bamreras, szkoda że mieszkasz tak daleko bo bym odkupił troszkę zboża paszowego. Co do zbiornika nie rozbieraj tylko kup sobie dobrej jakości papę termozgrzewalną najlepiej ICOPAL i wyklej podłogę razem ze ścianą tak na 0.5m wysokości, do betonu nie musisz się starac przykleic ważne żeby składania zgrzac dobrze i z blachą zbiornika też i problem będzie rozwiązany bez zbędnych kombinacji. Nowo budującym polecam tą samą metodę bez zbędnych kombinacji z izolacją tylko taka moja prośba nie dzielcie się tym z producentami binów bo zaczną więcej kasowac za coś co możecie zrobic sami za grosze. Dodam że im wyżej będzie papa naklejona tym wyższy poziom wody można urzymac w koło bina.
a co z przedmuchiwaniem ? jak ktoś ma 20tonowy to morze sobie darować,
ja sobie nie wyobrażam zakleić podłogę to się robi konserwa
jamir12 napisał/a:Bamreras, szkoda że mieszkasz tak daleko bo bym odkupił troszkę zboża paszowego. Co do zbiornika nie rozbieraj tylko kup sobie dobrej jakości papę termozgrzewalną najlepiej ICOPAL i wyklej podłogę razem ze ścianą tak na 0.5m wysokości, do betonu nie musisz się starac przykleic ważne żeby składania zgrzac dobrze i z blachą zbiornika też i problem będzie rozwiązany bez zbędnych kombinacji. Nowo budującym polecam tą samą metodę bez zbędnych kombinacji z izolacją tylko taka moja prośba nie dzielcie się tym z producentami binów bo zaczną więcej kasowac za coś co możecie zrobic sami za grosze. Dodam że im wyżej będzie papa naklejona tym wyższy poziom wody można urzymac w koło bina.
a co z przedmuchiwaniem ? jak ktoś ma 20tonowy to morze sobie darować,
ja sobie nie wyobrażam zakleić podłogę to się robi konserwa
Przedmuch jest montowany nie zależnie od betonu podczas montażu bina a przynajmniej taki widziałem a to nie przeszkadza w hydroizolacji bo nie zaklejasz nawiewu tylko beton, co do wysokości izolacji to zawsze można podnieśc wentylator dokładając tunel więc nie wiem gdzie widzisz problem.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » Zbiorniki silosy na zboże
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo