1

Temat: Zbiorniki silosy na zboże

sprzedam   zbiorniki po cemencie  4 lub 5 sztuk   
http://tablica.pl/oferta/zbiorniki-na-c … DZXDR.html

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

2

Odp: Zbiorniki silosy na zboże

Jaka pojemność takiego zbiornika, bo nie doczytałem. Kurde trochę daleko do siebie mamy bo w zasadzie potrzebuje coś takiego. Mamy 3 biny ale nie mieścimy się i stodoła znowu pełna.

3

pojemnośc ile wlezie ..    ale średnio około 12-14ton  z tego co wychodzi  wagowo ..

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

4

Chcę kupić silosy zbożowe.Jest taki producent WINKLER koło Lublina czy zna ktoś opinię o jego wyrobach? Jeśli tak to pomoc mile widziana.

5

też mam zamiar kupić taki silos i z tego co się dowiadywałem to mają grupszą blache od bina. Mają mniejszą sirednice i są wysze od bina żeby było mniej wygarniania no i cena terz przystempna

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

6

Wojtas a po ile wołasz za taki zbiornik

7

sprzedałęm   2 sztuki po 2.5 tys  jak na razie więcej nie sprzedaje

8

mam pytanie do właścicieli binów czy zbiorniki są ocieplanie watą czy styropianem ?? czy zboże zimą jak blacha namarznie to czy zboże się nie psuje ??

9

powiem ci po tej zimie ... ale  to racyej nie realne ...

10

PawełS.64 napisał/a:

Chcę kupić silosy zbożowe.Jest taki producent WINKLER koło Lublina czy zna ktoś opinię o jego wyrobach? Jeśli tak to pomoc mile widziana.

Ja mam od nich silosy cena konkurencyjna, wykonanie ok tylko bin ma lepiej zrobione włazy i masywniejsze drabinki. Jak się zboze przechowuje to powiem może w przyszłym tygodniu jak bede wywoził, ale z tego co widziałem to jest ok

Rolnik z powołania:-)

11

zbiorniki na zboże typu bin nie są ocieplane a ze zborzem nic się nie dzieje mam bina od 4 lat .tylko przy budowie bina powinna być przestrzegana jedna zasada którą żatko kto stosuje, powinna być izolowana płyta od żemi wtedy nie ćągnie wilgoci i zboże na dole przy duszym przechowywaniu się nie psuje wraże pytań koledzy z forum mogą do mnie dzwonić 600293962 pozdrawiam

12

dzięki za odpowiedź

13

ja miałem płytę może 2tygodnie zalane i przyjechali bina montować. Mimo że im mówiłem że mają jeszcze tydzień poczekać, raz po to by płyta odparowała, dwa żebym wysmarował izolacją, to na siłę się "wprosili" i go złożyli. Teraz, mimo że mam drenaż na około płyty, płyta się poci po każdym większym deszczu. Około 20 ton pszenżyta najprawdopodobniej pójdzie się mnożyć, a  na wiosnę czeka mnie rozbiórka podłogi i smarowanie dysperbitem :

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

14

to mnie nie "pocieszyłeś"..., u mnie sytuacja podobna, ale jak wysypuje workownikiem to zboże suchutkie więc myślę ze nie bedzie źle

Rolnik z powołania:-)

15

Bamreras, szkoda że mieszkasz tak daleko bo bym odkupił troszkę zboża paszowego. Co do zbiornika nie rozbieraj tylko kup sobie dobrej jakości papę termozgrzewalną najlepiej ICOPAL i wyklej podłogę razem ze ścianą tak na 0.5m wysokości, do betonu nie musisz się starac przykleic ważne żeby składania zgrzac dobrze i z blachą zbiornika też i problem będzie rozwiązany bez zbędnych kombinacji. Nowo budującym polecam tą samą metodę bez zbędnych kombinacji z izolacją tylko taka moja prośba nie dzielcie się tym z producentami binów bo zaczną więcej kasowac za coś co możecie zrobic sami za grosze. Dodam że im wyżej będzie papa naklejona tym wyższy poziom wody można urzymac w koło bina.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

16

Ja nie mam nic robione przy binach chodzi mi o izolację i zawsze zboże w porządku. jakbym stawiał kolejne pewnie pomyślałbym o tym, i Wszyscy którzy będą kupować takie biny  wołajcie resztę śrubek, zawsze im zostaje wszystkiego. My do tej pory używamy śrubek z binów podkładek i nakrętek,a silosy sładane z 10lat temu.

17 Ostatnio edytowany przez goldenarts (2012-11-03 20:36:23)

wojtas napisał/a:

...

Popraw proszę tytuł wątku, bo błąd aż razi po oczach... big_smile

Thx

18

ja tylko robiłem izolacje pod płytom ,przed wylaniem płyty dół wyłożyłem grubą folią budowlaną

19 Ostatnio edytowany przez jano323 (2012-11-03 20:47:58)

jamir12 napisał/a:

Bamreras, szkoda że mieszkasz tak daleko bo bym odkupił troszkę zboża paszowego. Co do zbiornika nie rozbieraj tylko kup sobie dobrej jakości papę termozgrzewalną najlepiej ICOPAL i wyklej podłogę razem ze ścianą tak na 0.5m wysokości, do betonu nie musisz się starac przykleic ważne żeby składania zgrzac dobrze i z blachą zbiornika też i problem będzie rozwiązany bez zbędnych kombinacji. Nowo budującym polecam tą samą metodę bez zbędnych kombinacji z izolacją tylko taka moja prośba nie dzielcie się tym z producentami binów bo zaczną więcej kasowac za coś co możecie zrobic sami za grosze. Dodam że im wyżej będzie papa naklejona tym wyższy poziom wody można urzymac w koło bina.

a co z przedmuchiwaniem ? jak ktoś ma 20tonowy to morze sobie  darować,
ja sobie nie wyobrażam zakleić podłogę to się robi konserwa

20

jano323 napisał/a:
jamir12 napisał/a:

a co z przedmuchiwaniem ? jak ktoś ma 20tonowy to morze sobie  darować,
ja sobie nie wyobrażam zakleić podłogę to się robi konserwa

Przedmuch jest montowany nie zależnie od betonu podczas montażu bina a przynajmniej taki widziałem a to nie przeszkadza w hydroizolacji bo nie zaklejasz nawiewu tylko beton, co do wysokości izolacji to zawsze można podnieśc wentylator dokładając tunel więc nie wiem gdzie widzisz problem.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl