Odp: EURO a sprawa CHŁOPSKA
Wojtas dobre pytanie!
http://www.youtube.com/watch?v=oFEkZx2UT2s
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1072
http://www.klasyczny.com/forum/viewtopi … 6128#p6128
+103 / -1
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » EURO a sprawa CHŁOPSKA
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wojtas dobre pytanie!
Z tego co słychać to na to euro szykuje się pół Polski rolnicy ,taryfiarze,budowlańcy A2,kolejarze ciekaw jestem kto jeszcze .Morze być ciekawie .Będzie chyba jakiś przewrót czy cóś .Wybory wygra wtedy PIS i za partnera weżmie sobie PSL i wtedy będzie dostatek i kraj mlekiem i miodem płynący.
wtedy bedzie powstanie, naród tego nie wytrzyma, PiS u władzy już był, nigdy więcej....
Nie no jak zaraz coś się nie zacznie dziać to w czerwcu nastąpi kumulacja. Na co ten Donald czeka?
ani pis ani PO .. jednymi i drugimi rządzą psychopaci
Ciekawie by było na tym euro jakby pół Polski zaczeło strajkować i pokazywać niechęć do całego tego bałaganu .Prysły by mity o polskiej gościnności.A jasnowidz Jackowski czy jak mu tam mówił że jakieś wydarzenie przyćmi euro .Ciekaw jestem czy zgad?.Jak tak to zacznę wierzyć w przepowiednie.
Wojtas - dzieki S-RI jest doplata do m . siewnego - 100 zł - ulga w podatku rata KRUS . kredyty klęskowe nie udalo sie z paliwem? - Strajk w Bydgoszczy jest zawieszony - na razie ? ale to dotyczy tylko kwestii rolnej! Co do wieku emerytalnego to jest to inna - bajka ! Zwiazek S-RI - jest przeciwny propozycjom rzadowym i wspolnie z S- robotniczą i OPZZ !!! podejmie działania by to zablokować Rolnicy -i rolniczki nie chcą pracować az do smierci bo tak chce nie wypracowany Tusk i jego poplecznicy !! -Tuskomłoty do roboty!!!!!!!!- - ale fizycznej i do śmierci?????
dobra poczekajmy z miesiąc zobaczymy te wszystkie negocjacyjne gadania .. i tak jeste tego zdania że to nic nie pomoże .. a oni zrobią co chca .. już się bronią bo wiedzą że te Euro to jakas kpina w tym naszym kraju . pokażą im kibole co potrafią .. my swoje i koniec tego bur.... będzie
To jak siałem swoimi nasionami (to znaczy nie z centrali )to 100zł na ha nie zobaczę?
To jak siałem swoimi nasionami (to znaczy nie z centrali )to 100zł na ha nie zobaczę?
Zapomnij.
To w takim razie nic nie dostanę za wymarznięcia bo gmina bidno i wątpliwe żeby coś umorzyli ,krus ma rozłożyć na raty czyli też nic i 100zł też koło nosa przejdzie bo wszystko obsiałem nasionami z drugiej ręki.Więc bardzo dziękuje za załatwienie tak sprawy wszystkim protestującym tak gorliwie ,dobra robota.
sprawiedliwość.....
Tusk chyba by natrzepał tego kwalifikatu ....
To w takim razie nic nie dostanę za wymarznięcia bo gmina bidno i wątpliwe żeby coś umorzyli ,krus ma rozłożyć na raty czyli też nic i 100zł też koło nosa przejdzie bo wszystko obsiałem nasionami z drugiej ręki.Więc bardzo dziękuje za załatwienie tak sprawy wszystkim protestującym tak gorliwie ,dobra robota.
Tomek jak by co to ja ze swojego Ci nie dam bo z czego jak mi wymarzło wszystko [55 ha] do tego jak by było mało na 4ha świeżo posianej pszenicy siadło tysiące gęsi i w kilka godzin przeorały całe pole .Teraz po wschodach szacuję że wybrały ok.30% ale do rzeczy.Powinieneś dostać 100zł z ARiMR za każdy przesiany ha nawet swoim ziarnem jeżeli komisja z Gminy oszacuje straty i będą one nie mniejsze jak 30% dochodu w całym gospodarstwie.Jest też druga strona medalu; obiecać i dać to luksus na który tuskozbiry nie pójdą wystarczy że obiecali.
Oni nie obiecali tylko sie zgodzili - wiec muszą się wywiązać!!!!
Staram się o wszelką należną mi pomoc ,-podwójny zwrot do materiału siewnego -100zł za każdy przesiany ha z ARiMR-kredyt klęskowy-ulga pierwszej raty podatku rolnego; jak co dostanę to przyznam się niezwłocznie.
Ja się przyznaję bez bicia. Wójt umorzył mi pierwszą ratę podatku.
:nooo::nooo:
Tak Tomek 74 masz racje rolnictwo to cięzki kawałek chleba nie doceniany przez rząd i ZSL i to jest smutne?Odkąd POLSKA rzadzą tuskomatoły nie bedzie lepiej?- dlatego bo to jest polityka liberalna -!!! zero interwenionizmu w rynek rolny? Gdzie na swiecie wspomaga sie rolnictwo- gdzie czynia to bogate państwa - Rynek rolny i przetwórstwo jest piorytetem każdego madrego rządu - ale nie naszego!!!--- DLACZEGO???
nik nie bedzie nam pomagał bo polske na to niestać a dlaczego to wszyscy o tym wiuemy za wyjatkiem tych w warszawie
znacie te powiedzonko czemuś biedny boś głupi a czemuś głupi boś biedny :nooo:
bład
:smiley:ja tam mam w dup... umażnie czy przyznawanie nastepnego kredytu kleskowego niech pozwola normalnie pracowac i miec z tego dochody to sie i znajdzie wtedy pieniądz na podatek , krus i inne pierdoły
a tak to dlaczego rolnik ma tak długo pracowac powinen jak górnik 25 no 30 lat pracy i na emeryturke i to taka jak niency maja:smiley:
a tak to mam w du... to euro jedyna korzyść to troche dróg i tak płatnych :nooo:
Tylko że te drogi,stadiony,hotele to z twoich i moich podatków,z kredytów na twoje konto i z pieniędzy których nie dostanie polski rolnik i pomyśl ile razy będziesz na stadionie,ile nocy spędzisz w lux hotelu i ile pojedziesz dziurawą autostradą oczywiście za wszystko płacąc.A taki przy korycie wszystko ma za frico.Teraz jeszcze bez wiz do Emiratów + darmowe loty i hotele będzie trzeba podnieść diety bo to co mają to na waciki.:walka::walka::walka::walka:
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » EURO a sprawa CHŁOPSKA
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo