Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Dzwignie
Strony Poprzednia 1 2
irekk1 u ciebie jest brak śruby M8 którą to się reguluje położenie dzwigienki nr. 2, pozycja nr 116 a tak wygląda to przy cięgłach
Aby wyregulować czujniki należy podnieść podnośnik do góry, podłożyć 15 mm jakiegoś towaru pomiędzy czujnik (to ten pręt nad cięgłem), a mocowaniem cięgła, potem śrubą zderzakową M8 (pozycja 116 na tablicy) ustawić luz około 1-2 mm pomiędzy tą śrubą, a dźwignią zaworu regulującego .
ojanusz u ciebie ta dźwignia też jest w taki sposób wyprofilowana bo z rysunku wynika, że ta dźwignia powinna być prost
http://www.fotoload.pl/index.php?id=fbd … 79ab4e2462
Czyli należy podnieść podnośnik do samej góry i podłożyć coś o grubości 15mm ale pod pręcik a blaszkę (żółta strzałka), czy pod blaszkę a pręt stojący pionowo ten pręt jest z lewej i z prawej strony ( czerwona strzałka)
http://img862.imageshack.us/i/czujnik.jpg/
Należy podłożyć pod pręt pionowe ale na dole przy cięgłach.
Witam. Potrzebuję dorobić brakujący pręt idący do góry obok czerwonej strzałki http://img862.imageshack.us/i/czujnik.jpg/ ale nie mam starego na wzór.Jaka jest jego długość między osiami sworzni ?
nie chce opaść podnośnik
Na zgaszonym czy na chodzie?
Jeśli na chodzie a ramiona są u samej góry, to możliwe że załączyło się blokowanie mechaniczne podnośnika. Aby wyłączyć należy wyciągnąć dźwignię w postaci zagiętego pręta 12mm znajdującego się po lewej stronie, koło tylnej części kolumny siedzenia. Jeśli nie daje się wyciągnąć, to należy pomóc sobie manewrując delikatnie belkami podnośnika góra-dół. Powinien wystawać około 15cm ponad powierzchnię podłogi.
A ja mam taki problem na pozycji pływającej czyli pokrętło na max w prawo jak się nie mylę , coś dziwnie tryka mi w układzie hydraulicznym tak trrrr na tym ustawieniu im więcej dodam gazy tym intensywniejszy odgłos. Do tego na wyższym gazie podnośnik po maleńku podnosi na pusto . Mimo że wszystkie dźwignie dodatkowe od podnośnika są do tyłu ustawione . Proszę o jakieś podpowiedzi .
Pewnie sebastian masz już trochę wytarty ten bolczyk co trzyma to całe pokrętło. Wtedy nie jest precycyjnie ustawione.
Witam
Mam sprawę dotycząca dźwigni do ustawiania głębokości np orki. Otóż okazuje się że brakuje mi kilku. Rozgryzłem z katalogiem jak to działa i ajk ustawić, ale właśnie brak tych dźwigni mi w tym przeszkadza. Mam pytanie i prośbę czy jest ktoś w stanie podać mi wymiary brakujących dźwigni? jestem w stanie sobie sam je dorobić ale potrzebuje wymiarów. I pytanie czy w realu macie takie jak na schemacie czy dolna jest wygięta?
Potrzebuje wymiarów do: 11; 14; 7
daj se z tym spokój
daj se z tym spokój
Dlaczego?
Jakbyś miał nowy rozdzielacz to pewnie działałoby, a tak to szkoda zachodu. Poza tym i tak nie znam ludzi co nawet jak mają to sprawne to żeby to używali.
Strony Poprzednia 1 2
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Dzwignie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo