Odp: Czujnik temperatury
Krzysiek twój awatar mnie rozwala ( super awatar ) a czujnik też super
Nie szukam awantury, powodu do kłótni !! Lecz męczę atmosferę jaka jest tu między ludźmi
błędów nie popełnia tylko ten kto nic nie robi
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ chłodzenia » Czujnik temperatury
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Krzysiek twój awatar mnie rozwala ( super awatar ) a czujnik też super
Chciałem go zmienić ale jakoś nie znalazłem nic lepszego bardziej aktualnego
Witajcie !!!
Wiecie może, jaki zamiennik można wpakować zamiast czujnika 1? Jaki jest na nim gwint? Zegar dobry, bo po dotknięciu środkowym stykiem zegara, wskazówka wychyla się jeszcze poza niebieskie w lewo. Pracowałem 4h w polu, i ciągle była na początku owego niebieskiego.
A co zamiast włącznika 2?
ten na dwie wsuwki jest odpowiedzialny za włączanie wentylatora .. a ten pierwszy wykręc jedź do sklepu i kup z takim samym gwintem . albo kup zegar wraz z czujnikiem od mtz i po kłopocie
w miejsce 1 idealnie pasuje czujnik od c-385
tylko ja czujnik inny dasz nie wyskalowany do wskaźnika to ci może oszukiwać. Najlepiej zrób jak wojtas mówi kup komplet, tanio i pewnie.
w miejsce 1 idealnie pasuje czujnik od c-385
Jaką mają one instalację? 12 czy 24V? Jak 12 to dupa
a jaka to różnica ? 12v masz pod ręką a nawet bardzo blisko
a jaka to różnica ? 12v masz pod ręką a nawet bardzo blisko
Zasadnicza. Nie mam bowiem zamiaru zmieniać zegara oraz od nowa prowadzić kabli. A czujnik 12V nie będzie współpracował z zegarem 24V. Inne rezystancje.
Od ciężarówki może ?
Helmut nie baw się w dopasowywanie bo gwint to nie wszystko. Właściwie to najmniejszy problem.
Albo oryginalny czujnik albo komplet czujnik + zegar - napięcie dowolne bo i tak wszystko od nowa. No i zawsze możesz zrobić tak jak ja - patrz w tym wątku tylko wcześniej.
A jak chcesz od czegoś dopasowywać to by nie kupować 10 szt i testować musiałbyś poprosić kogoś kto ma sprawny by zmierzył jaki ma opór przy np 20 stopniach i 90 - 100 stopniach
Potem do zaprzyjaźnionego sklepu tam bierzesz jeden do domu mierzysz podgrzewasz znów mierzysz jak pasuje to zakładasz jak nie to .....
To jest tak samo bez sęsu jak OPISYWANIE całej tej procedury
No i zawsze możesz zrobić tak jak ja - patrz w tym wątku tylko wcześniej.
Kupiłeś termometr do 70* czy do 150*? Obydwa są na alledrogo, tylko nie wiem czy 70 wystarczy. Takie same jak Twoje, z sondą na kablu. Ok 30 PLN.
Jak działa toto? Jaki błąd pomiaru, na jak długo starczają baterie?
skoro masz sprawny zegar to dla czego nie kupisz oryginału?
W kombajnie mam do 150 stopni a w ciągniku do 70 bo ten do 300 się rozpadł musiałem czymś uderzyć wypielacz pękł. Generalnie mierzę temperaturę kolektora wodnego. kiedy pokazuje 87 stopni tzn że zaraz si zagotuje albo już się gotuje.
Baterie na zimę w kombajnie zostają i działały 2 lata. W ciągniku czasami braknie skali i pokazuje w tedy error ale to rzadko zazwyczaj pokazuje pomiędzy 62-70.
Kabel jak za krótki można śmiało przedłużać.
Krzysiek gdzie kupiłeś taki czujnik podaj adres ????
skoro masz sprawny zegar to dla czego nie kupisz oryginału?
Bo za czujnik wołają w okolicy 50zł+ przesył. A za tę kasę to kupię elektroniczny, dorobię układzik żeby z aku od razu zasilać i jeszcze na browar zostanie do pracy.
AD Krzysiek: czyli warto kupić do 150*. Będzie pokazywał pełen zakres
Zobaczę, albo pokombinuję, albo kupię elektroniczny lub oryginał w ostateczności.
Myślę że gra nie warta świeczki roboty i czasu nie liczysz? Kup w Pankowie a ja ci wyślę za 3,5 zł
Ja kupiłem nowy zegar plus czujnik który został na zapas z pankowa stówę mnie wyniósł ten komplet no do tego przesyłka . Bez żadnych kombinacji bo szkoda kasy i mam pewność co do wskazań .
Dziś cały dzień usiłowałem się dodzwonić do Pankowa...... zajęte
A tu super alternatywa
http://allegro.pl/wskaznik-temperatury- … 29956.html
jak dzwonisz na ten stacjonarny to się ciężko wbić (gorąca linia ) mają żniwa :beer:
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ chłodzenia » Czujnik temperatury
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo