Anglicy sobie poradzili, a ich kibole byli gorsi od naszych, po dziś dzien w sobotnie noce pod pubami stoją sprinterki z kamerami, wszystko się nagrywa, więc winni rozrub się znajdą, na pewno, a u nas jednego złapią , 10 nie, więc bydło szaleje, a wystarczy tylko więcej Policji, tak żeby hołota czuła , że za wandalizm i demolkę winny odpowie, i po problemie, a jest jak jest, z synem na mecz nie pójdę, życie miłe, ostatnio ,jakieś 2 tygodnie temu na śląsku to 3 radiowozy stały koło mojego busa i pilnowały porządku, tak żeby mi załadunek na osiedlu skończyli, byłem zdziwiony jak taki łysy podszedł do mnie i mówi:ty, z Wrocławia....
zdziwiłem się skąd wie, auto ma nr RT<Tarnobrzeg> ? własciciel towaru który ładowałem od razu po Policje dzwonił, przyjechali, popatrzyli, okazało się że nad oparciem fotela jest naklejka WKS ŚLĄSK nie zwróciłem na to uwagi, okazało się że łysych zebrało się 30, gliniarz wezwał posiłki,i kazał szybko ładować, czekali aż odjade, i do autostrady jechali za mną,
dla mnie to był sen wariata, durna naklejka ułatwiająca rozmowę z wrocławskim policjantem i taki problem,pobić ,rozwalić auto za naklejkę,chore....
mam nadzieję że dożyje czasów kiedy to się zmieni
2 przykład
Rynek w pięknym Wrocławiu mamy monitorowany, ale jak mi w biały dzień wyjeli wkłady z lusterek na Placu Solnym to monitoring nic nie nagrał, po 30 dniach umorzenie sprawy, nowe wkłady 2 tysie wtedy kosztowały, AC zapłaciło, chcieli dać mi zamienniki które same się nie ściemniają, albo żebym sobie używane kupił, to co od złodzieja mam kupić?pomogło pismo napisane przez kancelarie adwokacką, a taka pierdoła się wydawała, w aucie lusterka się same składały, dla złodzieja to nie był problem
3 przykład
rok temu ukradli mi busa , sprinterka, kupiłem go bo był pilnie do pracy potrzebny, po 3 tygodniach ukradli, nawet nie przerejstrowałem go na siebie, bez AC, 25 tysi poszło się paść, złodzieja złapali, przez przypadek ale złapali, chodzi po ulicy wolny człowiek, on nie wie co z autem bo przekazał je drugiemu, drugi się tego wypiera, on nic nie wie, prokurator chce się przychylić do ich wniosku o poddanie się karze, 1,5 roku w zawieszeniu, ukradli w 3 miesiące 9 sprinterów za prawie 800 tyśi...
naprawde rozumiem ludzi którzy wyjechali na wyspy, tam się łatwiej żyje
a u nas bajzel i afera za aferą , stadion we Wro miał być tani, wyszedł kosmicznie drogi, ludzie kasy nie dostali bo miasto płaciło dla max boegla, ten dla Imtecha<między innymi> , Imtech podwykonawcą a podwykonawcy swoim podwykonawcą......
i po drodzę kasy zabrakło, paranoja
może kiedyś bedzie lepiej:)