Odp: Pług
mój znajomy ma kvernalanda z packomatem i waży 1650 kg. Myślę że forsz da rade go dźwignąć, bo ciągnąć to będzie bez problemu, a jak nie dźwignie to packomat sie odczepi i będzie czekał na lepszy ciągnik
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Strony Poprzednia 1 … 60 61 62 63 64 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mój znajomy ma kvernalanda z packomatem i waży 1650 kg. Myślę że forsz da rade go dźwignąć, bo ciągnąć to będzie bez problemu, a jak nie dźwignie to packomat sie odczepi i będzie czekał na lepszy ciągnik
Pociągnąć, pociągnie, bo jak sześć skib B-201 ciągnie czy 5 PHX to czemu by nie miał pociągnąć czterech w obrocie + pacomat. Problem tkwi tylko w podnoszeniu, bo pacomat to dodatkowy i to nie mały ciężar.
packomat waży ok 400 kg a pług coś ok 1250.
Skoro Polum orał 5 cio skibowym obrotowym to czemu ma nie podnieść
radek zt 323A powiem że będzie problem ,będziesz musiał mieć dwa siłowniki wspomagające i dociążyć przodek.Problem tylko taki czy się nie złamie na jakiejś dziurze.
no zobaczę. Jeszcze i tak roczek muszę czekać więc jest troche czasu.
Najwyżej dołożę 4 siłowniki
dziwne podejscie do tematu .. założysz 4 siłowniki to wiesz .. zdązysz wypic kawe zanim podniesie ... waga 1200kg w formie pługa to jego max siła ... te pługi są dośc długie . a packomat na ramieniu to wyrok na hydraulikę forsza .. jak masz jeszcze górki to z pół tony na przód to tak min... lepiej zmień ciągnik do takich planów .. bo ciagnąć to pociągnie.. ale z jakim tempem ..
packomat waży ok 400 kg a pług coś ok 1250.
Skoro Polum orał 5 cio skibowym obrotowym to czemu ma nie podnieść
Ten moj 5skibowy plug jest lekki,ma okolo 1100Kg,ale jest dłuższy niz 4skibowy.
Cięższego zawieszonego pługa nie polecam dla ZT, to juz jest lepszy pol-zawieszony i da rade z 6skibami.
On da radę dźwignąć i pociągnąć ale bez pakomata. To tak się tylko mówi ale pług jest długi a do tego hydraulika też już nie może być taka słaba. Tylko jak będziesz brał to bierz z ramieniem prostującym przy obrocie bo forszajem będzie rzucać.
sprzedam
www.zapodaj.net/248e9a928d19.jpg.html
www.zapodaj.net/ec4815fa9206.jpg.html
tuleje ma porobione ...przewody cisnieniowe maja rok..silowniki uszczelnione.
minimalny wyciek oleju z silownika do podnoszenia kola..wyciek z odpowietrznika.
obcięty na 4 ski
idealnie wchodzi w ziemie
kontakt
Drawsko Pomorskie
zachodniopomorskie
tel : 782-436-013
a co do ceny ...to moze ktos podpowie ile za to brac ...bo jeszcze sie nie rozgladalem
stan lepiej niz dobry
Chyba nie ten dział
Wrzuć go do działu sprzedam po 1 zł/kg to może się ktoś skusi.
:smiley:
Wrzuć go do działu sprzedam po 1 zł/kg to może się ktoś skusi.
:smiley:
Uważam, że na swoj pług dodam jeszcze jeden korpus i będzie to potem pług 6 skibowy niesony obrotowy. Co o tym myślicie?
Teraz wygląda tak:
Jest to lekki plug, teraz ma okolo 11OO-1200kg, tak myszle, ze to Forsz daje.
Tylko dodanie kolejnej skiby wydłuża pług i wtedy kilogramy dodane na końcu robią się bardzo ciężkie proporcjonalnie do odległości . Jeśli Forsz nie podniesie można dołożyć siłowniki wspomagające ale pytanie jest na jaki ciężar obliczona jest obrotnica i drugie pytanie czy siłownik da radę pług obrócić.Może spróbuj dołożyć najpierw jakiś ciężar na koniec pługa i zobacz co się będzie dziać. A jak to mówią jak nic nie robisz to nic nie nabroisz a jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Ja tak przerobiłem trzyskibowy Krone Mustang na czteroskibowy ale siłownik obrotu musiałem dorobić grubszy bo nie mogłem obrócić pługa.
Do łatwego obracania długiego pługa mam zrobiony tego systemu jako tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=Cu6RpZVt … r_embedded
Plug sa odchyli wiecej do osi rotacji i siłownik obrotu jest mniej przeciążony i plug może być więcej długi.
Jest to podobny system jak system "Vario" u Lemkena.
Taki siłownik to bardzo dobry patent ale ja nie mogłem tak zrobić bo mój pług ma w inny sposób regulacji szerokości orki.
widzę ze twoje 5 skib zabiera dopiero szerokośc ciągnika .... więc nie jest to wielki pług
Nie jest tak, ostatni korpus idzie obok tylnego koła i szerokość orki mam taraz okolo 170-180cm.
MOże ktoś zainteresowany dobra cena wydaje mi się że to Nemeyer
Strony Poprzednia 1 … 60 61 62 63 64 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo