181

Odp: Ceny Usług

To u mnie od hektera kukurydzy 1200 złociszy. A jak mówiłem żeby się chłopy na jakąś bodaj fortschrittkę zrzucili, to poczułem się jakbym gadał przepowiedznie końca świata ogłaszał. Tak się patrzyli na mnie..... :gun: Niech płacą dalej ja nie sieje  :brawo:

182

No ale ja najmuję tylko sieczkarnię ciągnikami wożę swoimi i jeszcze dwóch sąsiadów mi pomaga wink

183

Zebrać tak trzeba będzie i tak tylko za ile A co najgorsze to 10 km od mojej okolicy jest główny oddział claas-a wiec wymiataja

184

mam prośbę do "krowiarzy" - możecie zorientować się ile u Was bierze weterynarz za włożenie macicy ? Dziś podczas wycielenia wypadła i weterynarz po którego dzwonię jak się coś dzieje (tylko on obsługuje moje stado) zawołał 400 zł  - czas pracy godzina. Wg mnie cena z kosmosu - czy tylko moje odczucie.

gg 5118068

185

Trochę dużo,mój ojciec jest weterynarzem i robi to,zależy jeszcze jak idzie bo czasem 0.5 godz a czasem 2 się męczy za ok 100-150pln + za leki do zabiegu.Cena oczywiście dla stałych klientów.

186

Taa 100 za wizytę na start, a potem to już wolna amerykanka. Każdy zastrzyk 50 zł, Byle jaka kroplówka 100. To nie są tanie rzeczy...

Jeżeli chcesz iść przez życie z klapkami na oczach pamiętaj, że w pakiecie jest jeszcze chomąto, orczyk i bat.

187

jaki cennik za usługę prasą zwijającą i owijarką - ile od sztuki za zwinięcie, a ile za owinięcie ? Zestaw to JD6330 + nowa sipma (następca farmy II) + tekla. Konkurencji żadnej.

gg 5118068

188

W zeszłym roku płaciłem 10 zł za owinięcie beli. No tylko że tu prawie każdy ma prase i owijarke teraz

189

Słyszałem że w mojej okolicy sprasowanie z owinięciem kosztuje około 40 zł za sztukę oczywiście bez sznurka i folii

190

sprasowanie i owinięcie 40 zł + mój sznurek/siatka i folia ? hmmm jeśli faktycznie takie ceny usług na ten rok to nie opłaca mi się kosić łąk, przewracać, robić wałków a i z wiosny sypać nawozów - zimą kupowałem baloty z trawy i kończyny za 70 zł.

gg 5118068

191

ja w zimę balota  kupowałem po 45zł   też z mieszanki ..  myślę ze zwiniecie balota w granicy  15zł   sznurkiem  bez owijania.. ....

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

192

To wy macie u siebie fajne ceny u nas za 50 zł to sianokiszonka do podściółki się tylko nadaje coś normalnego to od 80 i w górę,bela słomy ok.70zł

193

u mnie tydzień temu firma robiłe sianokiche.... zestaw fendt + claas 46 roto i drugi fendt z turem przywiózł owijarke. płaciłem 40 PLN od sztuki ale owijarka przy moim ciągniku była

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

194

Wczoraj sąsiad zwijał mi baloty na sianokiszonkie ursus 1224 i nowa prasa New Holland BR6090 cena za sztukie 20zł owijanie folią w własnym zakresie.

195

Panowie ile kosztuje robocizna przy rozpołowieniu , wyjęciu i  naprawie skrzyni C330 ? Ktoś się orientuje ?

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

196

u nas mechanik od znajomych bierze po 30zł a normalnie 40zł za godzinę roboty.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

197

Sąsiad bierze stówkę za dniówkę i naprawdę porządnie robi.

Jeżeli chcesz iść przez życie z klapkami na oczach pamiętaj, że w pakiecie jest jeszcze chomąto, orczyk i bat.

198

Sebastian napisał/a:

Panowie ile kosztuje robocizna przy rozpołowieniu , wyjęciu i  naprawie skrzyni C330 ? Ktoś się orientuje ?

flaszkę na dwóch po zrobieniu ciągnika smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

199

flaszka to pada przy myciu i rozpoławianiu a gdzie naprawa smile)

200

Flaszka nie bardzo , my z tych dla których alkoholu może nie być. Pijemy  od święta a nie nałogowo  wink

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "