Temat: Chłodnica oleju
Witam wiecie gdzie jest chłodnica oleju na sprzedaż np jakieś sklepy internetowe czy coś ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Chłodnica oleju
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam wiecie gdzie jest chłodnica oleju na sprzedaż np jakieś sklepy internetowe czy coś ?
O jaką chłodnice chodzi i gdzie ? Napisz do Będka powinien coś mieć . Ja od niego mam w 323 trochę sfatygowana była ale cała
Napisz do jakiego sprzętu ma być ta chłodnica.
chodziło mi o fortschritt e 512 na szybko pisałem . ale już znalazłem ale jak kto by wiedział o takiej chłodnicy oleju to dajcie info
witam, skoro jest wątek o chłodnicy oleju, to mam pytanie, jestem posiadaczem wycieku z okolicy chłodnicy oleju, widać go od strony chłodnicy wody, planuję go niezwłocznie zlikwidować, chcę to zrobić bez wyjmowania silnika, a moje pytanie dotyczy tego czy jest taka możliwość, zdemontować chłodnicę oleju bez wyciągania silnika, planuję podciągać go ale tylko jednym bokiem na belce dachowej garażu do momentu aż będę mógł dostać się do chłodnicy, czy to jest możliwe?
Jeżeli masz na myśli chodnicę w 512 to idzie to zrobić nie ruszając silnika. Potrzeba tylko trochę cierpliwości i zwinnej ręki. Robiłem to już dwa razy. Wdrapujesz się na podajniki, pod chłodnicę i powoli odkręcasz chłodnicę. Przydaje się do tego przecięty płąski kluch oczkowy - tak, aby przełożyć go przez rurkę i dojśc do śrubunku. Taki klucz nazywa się chyba schumacher.
To jest starszy typ , ale są i takie i takie
Mam taką chłodnicę jak Kris pokazał i mam z nią problem luzuję się dekiel i wycieka olej , dokręcam i znowu to samo , dodam że nie mam rurek od filtra tylko przewody gumowe , czy to może mieć coś wspólnego z tym ciągłym luzowaniem? Zaczyna mnie to lekko wkurzać , panowie POMOCY. Myślicie że nakrętki samokontrujące coś by zmieniły?
Powinny pomóc ale na jak długo ? :nie_wiem: Jak nie pomoże to hermetykiem albo jakimś innym kleje posmarować .
Mam taką chłodnicę jak Kris pokazał i mam z nią problem luzuję się dekiel i wycieka olej , dokręcam i znowu to samo , dodam że nie mam rurek od filtra tylko przewody gumowe , czy to może mieć coś wspólnego z tym ciągłym luzowaniem? Zaczyna mnie to lekko wkurzać , panowie POMOCY. Myślicie że nakrętki samokontrujące coś by zmieniły?
Ja też zamiast rurek mam przewody gumowe - i nic się nie luzuje.....
Kup szczeliwo do gwintów- polecam WURTHA...
Witam. Mam taki problem. Mam fortszaja e514 i strasznie mi się przegrzewa. Przynajmniej tak pokazuje wskaźnik.
Zacznij od sprawdzenia wskaźnika, a potem już tylko remont silnika.
Witam. Mam taki problem. Mam fortszaja e514 i strasznie mi się przegrzewa. Przynajmniej tak pokazuje wskaźnik.
To albo wskaznik cie oszukuje, albo chlodnice masz do niczego.Sa wentylatory do kupienia z wieksza liczba lopatek moze to coś troszke pomoże
Dzięki za odpowiedź
Do odkręcenia chłodnicy nie trzeba wyciągać silnika odkręcamy dwie poduszki od strony wytrząsaczy i podnosimy silnik . ładnie bedzie się kładł na zbiornik gdyż z tamtej strony podstawa silnika jest na zawiasach.
witam panowie moj kombajn jeszcze nie wyjechal w pole a tu juz awaria a mianowicie uzupelnilem wode w chlodnicy po tygodniu chcac jechac w pole sprawdzam chlodnice a tam nie ma wody a w silniku olej bialy i az pod sam bagnet pelno od czego zaczac co moglo wolnac
Wymiennik w misce olejowej rozmroził się w zimie, bo woda nie zeszła - to mój pierwszy typ.
ja mam na sprzedanie od kombajnu
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Chłodnica oleju
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo