281

Odp: Sieczkarnie Fortschritt

xrusek99 napisał/a:

dzień dobry !

czy ktoś z forumowiczów posiada może instrukcje naprawy / serwisu silnika do sieczkarni E 281?  model silnika to  6 VD 14,5/12-1 SRW  nie mogę się jakoś uporać ze znalezieniem PDFa w sieci!

z góry dzięki!

W sieci czegoś takiego nie znajdziesz....

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

282

dziekuje kolego dostajesz plusa smile  i jeszcze raz dzieki za wszystko smile

283

artur998877 no to można powiedzieć ze kupiłeś po cenie złomu,bo jednak wszystko razem troche waży.

284

no tez tak sadze jeszcze dorzucili mi dużo części bo PGR lubił mieć je na zapas smile w moich okolicach ciężko o taką sieczkarnie ,i wszystkie papiery n nią mam łącznie z formularzem zakupu smile

285

a sieczkarnia waży 5300kg tak ma na tablicy heder do zielonki o ile pamiętam 1300 kg ,heder do kukurydzy ma chyba 1100kg i heder do sianokiszonki ma zdartą tabliczkę ale te 700kg chyba też ma smile a katlog części mam w języku polskim i rosyjskim

286

Koledzy mam pytanko wydaje mi sie że moja sieczkarnia za malo opuszcza heder  co może być przyczyna??

287

Mogą to być sprężyny , napisz jaki heder nie opada.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

288

może mało oleju w układzie?

Trzy podstawowe klucze na warsztacie: młotek, majsel, bosh i spawarka.
Sory, cztery))

289

nie opada mi heder od sianokiszonki a ile tam w układ wchodzi oleju??

290

Jeśli nie opada heder od sianokiszonki to musisz odłaczyć spreżyny przy siłownikach od podnoszenia bo jest lekki.

291

Zgadzam się z Marczim , masz teraz 8 sprężyn a do podbieraka muszą być 4 czyli musisz zdjąć po 2 z każdej strony i będzie git.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

292

A co do oleju to przy zbiorniku jest weżyk w którym widać poziom oleju,ja mam tak 3/4 i jest ok.

293

koledzy a ile wy dajecie noży  do koszenia kukurydzy?? bo mam założone 6 i według mnie pasowało by dodać  a jeśłi dodawać to w jaki sposób?? i ile???

294

Jeśli chcesz uzyskać najlepszy efekt pociętej kukurydzy to musi być ich 12.

295

12 noży i wolny posów wtedy masa jest ok inaczej to rąbie jak siekierom.....

To załóż jeszcze 6....można założyć 8 ale wtedy musisz wszytskie wykręcać i od nowa kręcić...

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

296

a myślałem o założeniu 10 noży czy da sie tak??

297

własnie dziś zmniejszyłem posów i jak zaczołem kosić na 1 biegu to heder mi sie zapchał bo za dużó było na hedrze kukurydzy jak wziołem szybszy posów to szło idealnie , 1 rok kosze sieczkarnia samojezda wiec jestem w tym temacie zielony

298

Podobno da sie założyć każda ilość noży od 2 do 12,a jesli masz ich 6 to prosciej i szybciej bedzie jak założysz nastepne 6 inaczej bedziesz musiał przestawiać te które masz już założone,to że heder ci sie zapchał to pewnie za szybko jechałeś.

299

u mnie było osiem,  trzeba było odkręcać.
W tym roku do cięcia kukurydzy najmuję, w jeden dzień sprawa zamknięta. Sieczkarnia będzie teraz rąbać tylko żyto i trawę.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

300

Fenol - jaka ilość tej kuku że w dzień sie nie wyrobiłeś?
Ja sieczkarnia sprawuje sie w trawie nie ma cięzko?
Zbierasz bardziej suchą czy świerzą trawę?