Odp: Kupiłem kombajn
napęd tego ustrojstwa wygląda na oryginał, ale w tak leciwych sprzętach wszystko być może, znalazłem zbiorniczek; pod tą konsolą z zegarami, się ukrył
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Kupiłem kombajn
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
napęd tego ustrojstwa wygląda na oryginał, ale w tak leciwych sprzętach wszystko być może, znalazłem zbiorniczek; pod tą konsolą z zegarami, się ukrył
no to jedno już masz najlepije wystawiuaj zdjęcia ja pomoge troszke już tego przerabiałem ...
dobra jakie są zasady wstawiania tu fotek; nie chciałbym nabałaganić. Dzięki za ofertę na pewno skorzystam
Jak piszesz nowego posta to pod przyciskiem potwierdź jest napis darmowy hosting zdjęć klikasz na to i potem przeglądaj potem , wyślij plik , potem kopiujesz z odnośnik do linku i wklejasz w posta ,. resztę powinieneś wiedzieć
możesz też wejśc na strone ... fotosik.pl dac dodaj zdjęcie znależc co trzeba kliknąc wyślij skopiowac link znajdujący się pod spodem wkleic na forum i już
tak się będzie robić, w razie problemów; za temat zabiorę się jak będę wolniejszy, teraz to przyjeżdżam z roboty i już jest ciemno
dzisiaj było pierwsze starcie z hamulcami; nalałem płynu, pompki na to nie zareagowały, za to pod prawym bębnem utworzyła się kałuża..., pompki są padaka, muszą być oryginały i czy mogą być zamienniki, skąd najlepiej kupować części? jestem z okolic Krakowa
ej no tyle było pomagierów...
kolego spokojnie jak na forum będzie użytkownik takiego sprzętu na pewno ci pomoże...
Jest taka firma "MIRTRANS" Siedlce tel. 25-632 78 64.Ja przez 11 sezonów miałem MERCATORA i wszystko brałem od gościa,najtaniej,dobra jakość i szybko[kurierem].W tym roku sprzedałem CLASSA bo troszkę mały ale bezawaryjny.Powiem ci coś;stare classy mają serce i duszę i trzeba do nich z sercem.Teraz mam 514 z Czech i to już inna bajka[czesi to katy i niedbaluchy].Powodzenia!
Dzięki PawełS, o coś takiego mi chodziło, jutro będę dzwonił do gościa, przy okazji nie wie ktoś jak się zabrać za łańcuchy od przenośnika pochyłego?
Zmagał się ktoś z hamulcami w claasie? nie mogę sobie poradzić z klinami ustalającymi bębny, ma ktoś jakiś patent jak cholerstwo wybić?
jak w temacie. Niestety albo i stety Bizon Z056 84r. Kabina, sieczkarnia, szerokie laczki. Cena 17tyś (stargowane z 23tyś).
Bamreras jak on wygląda , ja widziałem bizona 86r.
Cały ledwo się kupy trzymał .
http://allegro.pl/kombajn-bizon-z056-w- … 82200.html
to jest ten. nie jest tak z nim źle, a w okolicy nic ciekawszego nie znalazłem.
jest u kolegi bizon z 82 roku .. chyba za 23 tys . kabina sieczkarnia itp ... mogę smiało go polecic ... jest naprawde w dobrym stanie kupił go od kolesia co nim kosił ogródki ... u niego przez pare lat kosił po pawie 30 ha ... silnik jest od nowości nie ruszany ... a kolega idealista ... musi byc ok bo jak nie to nigdzie nie jedzie ...
ten co podałem w linku stoi juz u mnie na podwórku...
Gratulacje , życzę szerokich pul i mało studzienek na nich To jak go teraz oceniasz Bamreras jak stoi u Ciebie ? ?
narazie dużo nie powiem bo to się w polu okaże. Na dzień dzisiejszy to gumeczki na podsiewaczu i wieszaki do wymiany. wymianka dwóch szpilek w skrzyni b. co trzymną lewą obudowę półosi (zerwane w czort). no i sprawdzić co kapie (nie leci a kapie) przy silniku. Wygląda to na ropę z olejem więc najprawdopodobniej pompa wtryskowa będzie już podtarta.... Stan blacharski - obudowa wialni powoli się kończy, "dupa" i osłony z lekka też przygnite. Opony stan dobry.
Widać że większość życia spędził na dworze. Gość na tyle ambitny że gdzie widział rdzę zaraz malował. Z wierzchu wypucowany, w środku w cholerę plew i temu podobnych.
Próba bizona w polu i okazuje się, że jeszcze małe robótki mnie czekają. Pasy od napędu młocarni i od napędu chederu w momencie wyłączania spadają, sprężyna od dźwigni wysypu urwana, przez co pali się pasek od wysypu, jakoś dziwnie wsunięty jest zawias od gardzieli. Wygląda jakby miał zaraz wypaść... I najdziwniejsze (bynajmniej dla mnie świeżego kombajnisty) Pod gardzielą jest osłona młocarni - ta z regulacja na płaskownikach by docisnąć ją do gumy, a za nią jest jeszcze jedna też z gumami i ta druga dziwnie się trzęsie i puka podczas pracy młocarni. Tak ma być czy coś się dzieje??? na fotce poniżej jest ona strzałką zaznaczona.
http://img41.imageshack.us/img41/4412/asdsafx.jpg
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Kupiłem kombajn
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo