321

Odp: Rzepak

pryszczarek kapustny, a jego wspólnik to chowacz podobnik. Sam pryszczarek nie szkodliwy dopóki chowacz nie zrobi dziurki w łuszczynie, bo muchówka za cienka w gębie.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

322

ale na sciezkach dolne łuszczyny jak pryskałem juz były wiec ciagnikiem mogłem je uszkodzić a pryszczarek zrobił resztę. Poza ścieżkami nie ma tego problemu. to jest tylko moja teoria bardziej lub mniej prawdziwa

Rolnik z powołania:-)

323

Koledzy jak u was rzepaki. Bo u mnie dziwne rzeczy się dzieją koniec czerwca a ja wszystkie szczyty mam juz brązowe i zastanawiam się czy nie prysnąć  na dojrzewanie choć jeszcze nigdy w czerwcu nie pryskałem.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

324

Piotrze u mnie to samo ;/ jedynie tam gdzie rzepak ładny to jeszcze zielony

325

Ja też mam marne 4 ha rzepaku
Pod koniec tyg pójdzie gallup + flexi + siarczan amonu
pod nóż pójdzie ok 10 lipca.

Pozostałe rzepaki jeszcze zielone - czekam .....

326

a pryskacie na sklejanie łuszczyn?

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

327

Nie , ja będę musiał mojego palić bo trochę się wywaliło przy granicy i tam gdzie był słabszy zielska.

328

byłem na swoim ..     masakra ...   pod koniec tygodnia albo w poniedziałek ..  jade gallupem a ten klej   to jak cenowo wychodzi na ha ???

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

329

zależy jaki ,  agra stickstick jeśli stosowany z desykantem wychodzi 30 zł na ha , u mnie też rumian i ostróżeń , a w pszenicy miotła której nigdy nie miałem

330

Ja byłem na swoim dziś i jest dużo strąków z larwami. Mimo tego że pryskałem..... I wszystko prawie leży....masakra.

331

Chłopaki trochę z innej półki dostałem dziś ofertę nasion rzepaku do siewu z KWS , mieszańce od 688 do 790 a populacyjne od 399 do 455 . Wybrałem do siewu populacyjną odmianę REMY , wie ktoś coś o tej odmianie?

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

332

siał może ktoś odmiany z Pioneera?

333

wojtas napisał/a:

byłem na swoim ..     masakra ...   pod koniec tygodnia albo w poniedziałek ..  jade gallupem a ten klej   to jak cenowo wychodzi na ha ???

Jak poznac ze zepak trzeba desykowac mam go pierwszy raz i nie wiem. nie wiem nawet czy bede go desykował chwastów nie ma, troszke jest nachylony, ale nie odbija więc może obejdzie sie bez kropienia jak myslicie??

Rolnik z powołania:-)

334

Jak poznac ze zepak trzeba desykowac mam go pierwszy raz i nie wiem. nie wiem nawet czy bede go desykował

proszę  http://www.kws.pl/aw/KWS/poland/Firma/A … a_rzepaku/

335 Ostatnio edytowany przez Andrew89 (2012-06-30 23:19:10)

Preparat  Dawka l/ha  Uwagi  Okres karencjii Częst.stos.  Toks.dla pszczół
BASTA       2,5  stosować na 8-10 dni  14 dni      1x              nie dotyczy
150 SL                przed zbiorem, gdy
                      górna część łuszczyn
                     jest jeszcze zielona
                        dolna natomiast
                         posiada już
                       barwę brązową

jak można stosować srodek na 8 - 10 dni przed  zbiorek, skoro karencji jest 14 dni :nie_wiem:

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

336

a od kiedy górna czesc jest zielona a dolna już brązowa ?? 

to jest tak samo jak z galupem rofosatem reglonem itp ...  niby  10 dni i do koszenia a tak naprawde dopiero po 14 dniach co nieco widac ...  wiec  wszystko można rozumiec po swojemu ..

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

337

trzeba dodać siarczanu i wszystko przyspieszy

338

Ja w sobotę w nocy pokropiłem 9 ha

Pozostały rzepak poczeka jeszcze z tydzień czasu.....

339

ja prysnołem tylko  3 ha ..  dałem 3 litry  gallupa i  po litrze na ha aminopieliku ...

340

A nie taniej siarczanu dodać? Efekt podobny, ja w swój może pojadę prysklać za tydzień lub półtorej dopiero...