Temat: Podnośnik łanu
Gdzie można kupić podnośniki do łanu do fortschritta 514 albo od czego pasują .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zespół żniwny » Podnośnik łanu
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Gdzie można kupić podnośniki do łanu do fortschritta 514 albo od czego pasują .
Ja zamiast podnośnika łanu mam specjalne pazury które podnoszą położoną pszenicę
Możesz kupić w Greene coś około 67zł za sztukę
Szeryfie prosze o zdjecie
podnośniki łanu za 65zł za sztuke .. kurde to oryginał classa są tańsze bo ino 30zł ..
obiecane zdjęcie palców podbierających
Uploaded with ImageShack.us
takiego patentu jeszcze nie widziałem jak się sprawuje?
Ja również mam takie , bardzo przydatne.
Ja tez mam takie cudo,sprawuje sie to bardzo dobrze i chetnie bym dołozył po kilka jak bym dostał takie
Ja braki dorabiałem z sprężyny od otwierania tylnej klapy z samochodu BMW 320 z lat 80.Ta sama średnica , chodzi mi o takie sprężyste pręty .
Ja mam podnośniki ale tego nigdy nie widziałem oświećcie mnie jak to działa i gdzie to się montuje ?
To działa w ten sposób że jak jest wylega to podnosi ją do góry tak żeby kosa ucieła no i oczywiscie pomaga wsadzic do hedera,naprawde dobre to jest, można powiedziec ze na wyledze drze zboże.Dobrze sie wyge z tym kosi.Tylko ja musiałem troche poskracać te prety bo sie powyciagały i o kose zaczepiały to je profilaktycznie skróciłem i opuszczam teraz heder na sam dół bez kolizji.Zamontowane to jest w otworach na motowidle
Ja jak kosze lege to motowidło max do przodu i do dołu prędkość obrotów motowideł większa od jazdy. te podnośniki podają wtedy tak jakby garściami , jak leży w poprzek to 2 .
ja jak widzę te podnośniki niby do łanu to mi się żygać chce ,a te szpice boczne to do czego niby służą ? ludzie je zakładają i jeszcze malują na czerwono po co ? żeby krowy sąsiadowi nie przebić ?? ja je wywaliłem w pierwszym roku na złom , to nie do żyta ani do rzepaku bo to nie rozdziela tylko pcha kupę masy , jak już to od bizona z regulacją kąta ,
do podnoszenia poległego służą motowidła wysuwne albo korba w 512 i trochę umiejętności a nie zbędny balast (złom).
http://allegro.pl/listing/listing.php?o … p-prz-0429
które będą pasowały do 514 ? oczywiście rozchodzi się aby w jak najniższej cenie.
Ja mam oryginalne do forsza, ile byś ich potrzebował? Nie pamiętam ile za nie płaciłem ale ten gość ma
http://olx.pl/oferta/czesci-do-kombajno … 3;promoted
Zadzwoń też pod ten nr 600597685 - Szymon - okolice Chojnowa
Kupowałem u niego oryginały po chyba 10 zł/szt.
potrzebuje na długość całego hedera czyli hmmm 13-14 ?
Witam drogich kolegów ile zakładacie podnośników łanu poległego zboża i gdzie można kupić do E 514 oczywiście używki dzięki za odpowiedz
Płocisz. 10zł/szt
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zespół żniwny » Podnośnik łanu
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo