1

Temat: kupie ciągnik

Witam jak w tytule kupię ciągnik do 7000zl
zt 300 lub mtz 50 lub c360 zarejestrowany
kontakt pw

2

Odp: kupie ciągnik

zarejestrowana 360 za 7tyś to będzie albo złom totalny, albo jakiś wałek...

Normalna cena za zadbaną 60tkę to ponad 12-13tyś

3

Może mój zetor? Tylko kwita brak....

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

4

nie liczę na nówkę  , rejestracja musi być bo dużo się jeździ po drodze

5 Ostatnio edytowany przez bamreras (2012-06-03 11:45:11)

goldenarts napisał/a:

zarejestrowana 360 za 7tyś to będzie albo złom totalny, albo jakiś wałek...

Normalna cena za zadbaną 60tkę to ponad 12-13tyś

szwagier dał za c-360 z turem i kabiną blaszanką 6tyś. Zarejestrowany, opłacony. Trzeba było go całęgo umyć (pracowała tylko w chlewni), zainwestować tysiaka w parę części i dokupić aku... Ciągniczek chodzi jak tamta lala...
u nas była jedna c-360 za 7,5tyś do oddania ale nie wiem czy to jeszcze stoi. no i do tego kawałek byś miał do transportu..

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

15 km od Strzegomia znajomy ma do sprzedania zt303 w ładnym stanie z kwitami za 7000zł

7

Tadeusz daj namiary obejrzę , troszkę duży
jaki stan ogólny

Mogę zamienić za opla vectre 98 2.0D

8

Panowie jeśli ktoś wie o jakimś 300 lub 303 i stanie technicznym bdb i tak do 8 tyś  zł to proszę o jakieś namiary bo niestety 323 ma jakieś humory i już brakuje mi cierpliwości  :gun:

9

Naprawdę nikt nie wie o jakimś dobrym forszu......

10

ja mam w sumie, stoi już nieużywany ale bez papiera, silnik nowe pierścienie musiałby dostać i polikwidować wycieki. opony ma można powiedzieć że nówki. co bym za niego dostał a najbardziej szkoda mi tych właśnie kół bo teraz ceny opon to koszmar hmm

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11

dla mnie może być bez papierów ale cena wtedy niższa.......... mi tez chodzi o to żeby nic przy nim nie robić bo mam już dość grzebania w smarze na ten sezon:(

12

Panowie kupie zt323 najlepiej jasno zielony w pierszej farbie. Mile widziane oferty z calej Polski. Pozdrawiam

13

http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=2756  cena spadla niz tam jest napisane, bo wymienilem opony

14

Ja też stawiał  bym  na  ruska to cholerstwo  mocne jest  no i znam na wylot   . Ale pronar ? Chyba słabiej chodzi  ?

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

15

Case international ...  nie szukałeś w tych modelach ??  sa fajne ciągniki  ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

16

Sebastian napisał/a:

Ja też stawiał  bym  na  ruska to cholerstwo  mocne jest  no i znam na wylot.

A potem psychiatrzy narzekają, że w czasie wiosennych prac rolników mają pełne ręce roboty, bo tym nerwy już nie wytrzymują..... lol Nie wiem jak z serią 1xxx, ale jeśli ten sam inżynir je szkicował, co 82-ki, to może być słabo :wow:

17

Helmut dlaczego tak piszesz osobiście posiadam dwa ruskie Pronara  1025 (metalowa maska, ostatnie wydanie przed niebieskimi) i Belarusa 920 i prawdę mówiąc nie mogę narzekać na awarie zdążają się jakieś małe nic poważnego nic takiego, aby wyłączyć traktory na kilka dni. Chyba, że niebieskie są po tak zwanym liftingu i możliwe, że z nimi się coś dzieje kolega ma 82TSA nie pamiętam rocznika, ale nigdy nie narzekał, że straszna pomyłka.

PS.
Osobiście cały czas chodzi mi po głowie Belarus lub Pronar cos z 1221 lub 1523.
Ale przeglądając ogłoszenia można spotkać praktycznie po kilka sztuk i to jeszcze takich, co są od jakiegoś czasu na sprzedaż. Gdyby były aż tak tragiczne podejrzewam, że było by sporo więcej na sprzedaż. Z drugiej strony ile można wytrzymać ciągłe awarie i każdy próbowałby się pozbyć takiego sprzętu.

18

ja jak kupie nastepny ciagniki to na pewno to bedzie mf 698T albo 699 cos pieknego i nie do zajechania i wcale nie takie drogie i proste w naprawie a ruska bije na leb

Fortschritt zt 423 a razy 2

19

Chłopy rusek to rusek jako jedyny traktor u mnie wytrzymał bez remontu silnika ładnych parę lat a katowany był nie miłosiernie .  Reszta  to inna sprawa . I ma kopa ten silnik .  Helmut miałeś go chociaż ? Michu no nie wiem czy ruska pobije w polu ? smile

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

20

Pobije , pobije.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."