Odp: Żniwa 2012
To kombajn kuzyna, heder po żniwach najprawdopodobniej będzie na sprzedaż
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Żniwa 2012
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
To kombajn kuzyna, heder po żniwach najprawdopodobniej będzie na sprzedaż
Łukasz
Jak masz tęgie zboża gdzie plon to min. 6-8t /ha to taki heder fajna sprawa. Ale przy plonach do 6t 4,5m. Ja mam 5,7
Krzysiek to u was takie dobre ziemie są? W Słupi kupiłem pare lat temu gnojare i opryskiwacz od takich dwóch braci co mają ten pgr to w sumie mówili że 200 sieją rzepaku. Faktycznie jak by nie było dobrej ziemi to tyle by nie siali. Ale z drugiej strony Człuchowa to ziemie już chyba nie najlepsze co? W Piaskowie też coś kiedyś kupiłem
chyba już nie da się kupic heder 3,6 m
Da się kupic tylko trzeba szukać ja wlanie w tym roku przed żniwami kupiłem forszaja 512 wlasnie z takim chederem 3.6
Czekam aż mieszanka dojdzie do siebie, deszcz spaprał prasowanie słomy, w dodatku muszę ciąć już 3 pokos lucerny bo kwitnie ...
no to musisz się sprężać z tą lucerną
obok mnie koszą dziś 3 Lexiony 770. a między nimi jeżdzi jeden traktor MF i co chwile któegoś z nich wyciąga. masakra w polu
a u mnie jeszcze 15 ha pszenicy jarej. patrzyłem przed deszczami to ziarko miękkie. z tydzień jeszcze
Laszek ziemie w Słupi to bajka, 2-3 klasa
U mnie 2 km dalej o już gorzej 3-5.
Ale żyto i pszenica ozima jak się koło nich chodzi do 8T/ha mogą dać jak jeszcze pogoda pozwoli. zazwyczaj Trzeba się zadowolić 5-6T jak w zeszłym roku.
2-3 to ja moge sobie tylko pomarzyć... u mnie 4b-6 więc jak u mnie dostane 5 pszenżyta to pełna radość, 360 to prawie cały rok razem z pilmetem 2000l i na okrągło ochrona odżywki itd tym akurat to się brachol zajmuje a ja całą resztą. z ciekawości chciałbym kiedyś kosić takie zboże co sypie 8 ton ale u mnie to muszę 2 hektary
laszek te lexiony u henia jezdrza bo widzialem je jak z poznania jechaly akurat w podaninie sie mijalismy
no jeżdżą, wczoraj jak kosili koło mnie bo mamy pola przylegające do siebie to co chwilę któryś się zakopał i traktor MF wyciągał po kolei. przed chwilą spadło u mnie 25 litrów i ciągle pada, ziemia juz jest napita wodą do granic możliwości. może jutro zrobie zdjęcia jak rżnęły te lexiony. tal wg jak od dziś przestało by padać to trzeba tydzień naprawde ładnej pogody żeby można było spokojnie kombajnem ruszyć w pole bez wyciągania się... nie wiem co to się dzieje. wrzesień na 100% to będą jeszcze żniwa w moim rejonie
Dzisiaj kosiliśmy łubin i gorczyce u sąsiada i prawie po sezonie zostało jeszcze 1 ha prosa, ciekawe jak to się będzie kosić
Prosem jest coraz większe zainteresowanie i dobra cena .W tamtym roku 1.20 jeśli dobrze pamiętam .
Kuźwa a ja wczoraj Bizonem ruszyłem to miałem dzisiaj skończyć już , a tu wlało jeszcze jak kosiłem ...
Maziak nie marudź ;-) ja mam 120m2 skoszone....
no ja miałem dziś też od rana ostro ruszyć, ale pogoda swoje. od 3nad ranem do 7 wlało koło 10l/m. przez dzień ładnie suszyło i o 19wjechałem na próbę... jutro jadę z tematem. Zostało mi koło 12ha i do tego 2ha łubinu... Jak pogoda się utrzyma we wtorek na usługi...
a u nas leje
Ja może dziś skończę mieszankę 3 ha i po żniwach .
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Żniwa 2012
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo