Temat: Wózek do rozpoławiania ciągnika

Witam koledzy  chciałbym zrobic masywne wózki do rozpoławiania ciągnika tylko nie wiem  z czego aby wytrzymały masę U-1634 i tym podobnych . Jeśli macie jakieś doświadczenie z tym to prosze pisać.

Sprzedam U-4514

2

Odp: Wózek do rozpoławiania ciągnika

Ja prowadzę warsztat naprawa ciągników i maszyn rolniczych, montaż wspomagań kierowniczych do c-330 .c-360 . t-25. zetor.  regeneracja siłowników hydraulicznych . Ciągniki rozpoławiam na paleciakach 2,5 tony i jest idealnie .

3

Ja tak samo jak kolega. Pod jedną część koziołek z śrubą żeby regulacja była, pod drugą paleciak i klocki i heja

4

Wózek jak wózek. Solidny grubościenny kątownik. Zespawane równolegle z jednej strony lewarek na gwintach. Dotoczone rolki, wózeczek na środku oraz drgi lewarek. Rozkręcałem 385 na takiej zabawce i byłem zszokowany, był to wyrób fabryczny, ładnie pospawany ale w istocie wszystkie są takie same. Jak będziesz robił to zrób długi jak ciągnik czasami trzeba dobrze odjechać, albo rozjechać jeszcze na pośredniej lub oprzeć silnik w dwóch miejscach co by się łatwiej sprzęt zjechało.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

5

ja myslalem nad tym aby na euro paletach i  na rurkach odjechac jak na razie bo mi strzeba szybko zrobic. Robota czeka

Sprzedam U-4514

6

Na różnych rurkach, wałkach i dźwigniach piramidy zbudowano, więc każdy sposób jest dobry byleby kręgosłupy wytrzymały i żadna krzywda nikomu się nie stała wink

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

7

jak to dziadek gada trzeba BHP przestrzegać big_smile    i chyba tak zrobie na euro paletach a o wózku pomyślę pózniej. wink

Sprzedam U-4514

8

zrobienie wózka to zaden problem  teraz nie mogę wstawić fot bo nie ma mnie w domu ale w tym roku zrobilem już dwa jeden na śrubę drugi na lewarek.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty