Temat: Wózek do rozpoławiania ciągnika
Witam koledzy chciałbym zrobic masywne wózki do rozpoławiania ciągnika tylko nie wiem z czego aby wytrzymały masę U-1634 i tym podobnych . Jeśli macie jakieś doświadczenie z tym to prosze pisać.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wózek do rozpoławiania ciągnika
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam koledzy chciałbym zrobic masywne wózki do rozpoławiania ciągnika tylko nie wiem z czego aby wytrzymały masę U-1634 i tym podobnych . Jeśli macie jakieś doświadczenie z tym to prosze pisać.
Ja prowadzę warsztat naprawa ciągników i maszyn rolniczych, montaż wspomagań kierowniczych do c-330 .c-360 . t-25. zetor. regeneracja siłowników hydraulicznych . Ciągniki rozpoławiam na paleciakach 2,5 tony i jest idealnie .
Ja tak samo jak kolega. Pod jedną część koziołek z śrubą żeby regulacja była, pod drugą paleciak i klocki i heja
Wózek jak wózek. Solidny grubościenny kątownik. Zespawane równolegle z jednej strony lewarek na gwintach. Dotoczone rolki, wózeczek na środku oraz drgi lewarek. Rozkręcałem 385 na takiej zabawce i byłem zszokowany, był to wyrób fabryczny, ładnie pospawany ale w istocie wszystkie są takie same. Jak będziesz robił to zrób długi jak ciągnik czasami trzeba dobrze odjechać, albo rozjechać jeszcze na pośredniej lub oprzeć silnik w dwóch miejscach co by się łatwiej sprzęt zjechało.
ja myslalem nad tym aby na euro paletach i na rurkach odjechac jak na razie bo mi strzeba szybko zrobic. Robota czeka
Na różnych rurkach, wałkach i dźwigniach piramidy zbudowano, więc każdy sposób jest dobry byleby kręgosłupy wytrzymały i żadna krzywda nikomu się nie stała
jak to dziadek gada trzeba BHP przestrzegać i chyba tak zrobie na euro paletach a o wózku pomyślę pózniej.
zrobienie wózka to zaden problem teraz nie mogę wstawić fot bo nie ma mnie w domu ale w tym roku zrobilem już dwa jeden na śrubę drugi na lewarek.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wózek do rozpoławiania ciągnika
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo