Odp: Gruber vs talerzówka
Proponuje ci agregat talerzowy z hydropakiem maszyna uniwersalna. Mam taką i agregat na łapkach z hydropakiem też. Używam obu.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Maszyny uprawowe » Gruber vs talerzówka
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Proponuje ci agregat talerzowy z hydropakiem maszyna uniwersalna. Mam taką i agregat na łapkach z hydropakiem też. Używam obu.
Uważaj na tanie agreg. upr-siew,pękają ramy
Mam taki miernik wilgotności i jestem z niego zadowolony http://www.grainman.com/updated/Lab_Equ … _mtpro.htm
Uprawowo- siewny to brałbym talerzowy 3m z UG z hydropakiem, rozsiewacz Amazonke lub Rauh/Kuhn 600l plus nadstawka według potrzeb, siewnik poplonu to jakikolwiek bo zasada ta sama moze byc tez UG, wilgotnosciomierz to nie wiem, a żmijek jest od groma na alledrogo....
Ja mam oba agregaty z Agromasza. 2 lata i narazie wszystko w porządku. Teraz trochę żałuję że nie zajrzałem do stajni Henryka Batyry, który też robi maszyny ciekawe i bardzo proste konstrukcyjnie. Mimo wszystko na Agromasza narazie złego słowa nie powiem.
http://www.agri.draminski.pl/tester-wil … do-ziarna/
mamy coś takiego koszt ok.1200zł
Jaki koszt brutto Agromaszu z hydropakiem i packerem?
Nie wiem czy uprawowo siewny talezowy to dobty wybór znajomy ma cos takiego i narzeka ze w mokrej ziemi to mu zalepia talerze więc sam nie wiem co brać.
Kupiłem z dopłatą800zł za talerze o średnicy 5cm więcej, Talerze 55cm, hydropak, wał rurowy 17.5tys. Musiałem na fakturę bo na młodego rolnika, na paragon wyszedł by koło13... A za wał packera 1000zł dopłaty.
Do wilgotności polecam CHTM2 http://www.asonik.sylaba.pl/chtm2.htm
Sprawdzony i niezawodny, używam do kuku od 4lat, no i ile zakresów. Nie należy sugerować się ceną, są do zakupienia za 1100-1200zł.
Ja musze kupić taki talerzowy min. do siania poplonów, maszyna za jednym przejazdem robi całą robote...
Dorobiliśmy taki siewnik poplonów sami ze starego siewnika konnego.Całość wisi na hydropaku, z tyłu koło od rowera daje napęd i grabka na końcu. Poplony na przyoranie siejemy. Ziarna spadają na wał który też rozrzuca je dosłownie wszędzie... Dodatkowo lejki jeszcze te starego typu zwijane, elegancko wszystko jest równo posiane.
Dorobiliśmy taki siewnik poplonów sami ze starego siewnika konnego....
Mógłbyś zapodać kilka fotek, jak masz to zrobione?
Nie ma problemu tylko jak znajdę aparat i kabel. Proszę o troszkę cierpliwości
:brawo: :brawo::brawo:
Te łańcuszki to tak na szybko, bo kupiłem za słabe linki, i kolor do zmiany
Pomysł miałem taki sam tylko jeszcze grubera nie mam
Widziałem kiedyś jak ktoś zrobił napęd od wału dogniatającego, ale to jednak nie zbyt dobry pomysł. Na uwrociach wał się jeszcze sporo kręci.
Panowie jaka talerzoke barc V czy X sprzedawca mi mowił ze po X na srodku moze soatawac grzbiet nie zrobiony, a v lubi sciagac na jedna strone
duża talerzówka we V spycha ciągnik...
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Maszyny uprawowe » Gruber vs talerzówka
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo