Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
u mnie też po 700
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 24 25 26 27 28 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
u mnie też po 700
Dzięki Chłopaki, a ja myślałem że w granicach 500zł.
owies po 700zł
to macie fajne ceny u mnie to pszenżyto po 695 juz z VAT. Czekam może coś podskoczy. Owsa w mojej okolicy to nie ma gdzie sprzedać. nie wiem co z nim zrobię
To masz licho bo u nas pszenżyto 850.
To paszowa pszenica u mnie jest po 820 z Vat. wiem ceny słabe. skupują ładują na tiry i wiozą do was.
Koszty produkcji mamy zbliżone a ceny diametralnie różne i jak tu gospodarzyć???
I stało się.Wg agencji USDAzasoby światowe zbóż uległy spadkowi.Ceny w górę
ceny w górę ale gdzie ?? bo jeśli w sklepie ze środkami ochrony to owszem
I stało się.Wg agencji USDAzasoby światowe zbóż uległy spadkowi.Ceny w górę
A żyto z 750 na 700 :hmmm:
Mam już propozycję po 940 netto/t pszenicy, a jeszcze pod koniec sierpnia ta sama firma chciała dać 880 netto/t.
Przedwczoraj AGROMAT za paszówkę dał 880 netto.
980 netto na dzień dzisiejszy mam taką cenę ale poczekamy
Przedwczoraj AGROMAT za paszówkę dał 880 netto.
U mnie tyle za konsumpcyjna dają. Jak zyc nie dość ze susza to jeszcze nie płacą. tylko siąść i pic (płakać jak ktoś woli)
To się cieszcie, w mojej okolicy młyny płacą za pszenicę 700 + VAT, a żyto 600 + VAT lub 600 z VATem i mają dostawców.
Jak zyc nie dość ze susza
Jaka susza jak siana normalnie nie dało się normalnie zrobić tylko kradzione, a słomy to jeszcze 5,20 ha u mnie w polu leży bo nie było kiedy, bo jak nie mżawka to ulewa. Dobrze, że w pszenicy była licha to zaorałem bez zbierania
Mareczku masz + za pomoc z Pankowem własnie wczoraj odebrałem taśmę z Czech
Pajej napisał/a:Jak zyc nie dość ze susza
Jaka susza jak siana normalnie nie dało się normalnie zrobić tylko kradzione, a słomy to jeszcze 5,20 ha u mnie w polu leży bo nie było kiedy, bo jak nie mżawka to ulewa. Dobrze, że w pszenicy była licha to zaorałem bez zbierania
W mojej okolicy to od przełomu czerwca i lipca nie bylo porządnego deszczu. jak sobie przypominam to chyba tylko 5 dni z mżawka były.
A ja nie mogę wjechać w pole, agregat naostrzony, a wczoraj w nocy 38 mm spadło. Może jutro po południu uda się ruszyć w pole. Nawet boję się myśleć jak się wałki błotem zakleją (10,5 metrów bieżących)./
Mareczku ma jakim biegu jeżdzisz agregatem fortschritta
To się cieszcie, w mojej okolicy młyny płacą za pszenicę 700 + VAT, a żyto 600 + VAT lub 600 z VATem i mają dostawców.
Po 650 u mnie skupuje ,i też mu wiozą. Trzeba przeczekać i tyle.
Do siewu przenżyto po 2200 z Sieradza płaciłem.
Strony Poprzednia 1 … 24 25 26 27 28 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo