Temat: Kamera cofania.
Zastanawiał się ktoś z kolegów na tym wynalazkiem? Chciałem to założyć na tył aby widzieć sieczkarnie i okolice jej. Czy to będzie tylko zdatne?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Elektryka » Kamera cofania.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zastanawiał się ktoś z kolegów na tym wynalazkiem? Chciałem to założyć na tył aby widzieć sieczkarnie i okolice jej. Czy to będzie tylko zdatne?
Mam kamerę na fastracu ale nie cofania tylko zwykłą zewnętrzną i do tego monitor 15cali w kwadracie ,zestaw działa przyzwoicie i o lusterkach można zapomnieć a w trakcie orki nie potrzeba się oglądać do tyłu .
Chciałem to założyć na tył aby widzieć sieczkarnie i okolice jej. Czy to będzie tylko zdatne?
Myślę że po 5 min nic już by nie było widać
Chciałem to założyć na tył aby widzieć sieczkarnie i okolice jej. Czy to będzie tylko zdatne?
Myślę że po 5 min nic już by nie było widać
No wiesz inny mają i jakoś nie narzekają. Tylko ja chciałem to tak podłączyć aby był wyświetlacz był w radiu tak aby nie kupować dodatkowego monitora. Ponieważ potrzebuje też radia.
http://allegro.pl/kamera-cofania-tir-12 … 47880.html
+
http://allegro.pl/nowe-radio-dvd-tv-wyj … 53813.html
lub
http://allegro.pl/radio-canva-cnr5420-4 … 40863.html
Myślę że dotykowy za długo nie pożyje a te za 700.. ? wolał bym zainwestować w 4 duże lustra za tą kase a radio jakieś stare wsadzić ... ale to tylko moje zdanie
Mi najbardziej chodzi o to aby widzieć na ekranie sieczkarnie od kombajnu a radio w kombajnie to wiesz może się obejść bo wolę słuchać jak pracuje kombajn .
kamera fajna z lustrzanym odbiciem ale aby 380 linii lepsza była by 600 i z balansem bieli
wiesz mam tereny pagórkowate i o to mi chodzi że przy zjeździe potrafi się przypchać czasami nawet jak puszczam słomę i też pomogła by w transporcie po drodze widząc czy jakiś pojazd za mną się nie wlecze
tego radia z 7cal wyswietlaczem nawet nie bierz ... to szajs warty max 200zł ... przynajmniej u nas są dostępne po 150zł .. ale nie warte nawet tej ceny .... po urzytkowaniu miesiaca w samochodzie zdechł monitorek . po naprawie coś się urwało na dziurawej drodze . za 3 razem wylał się wyswietlacz gdy był schowany ... gówno jak ich mało .. do kombajnu to się mija z celem .... chyba ze to kombajn funkiel nówka gdize praktycznie nie ma wstrzasów ani nadmiernego kurzu ... inaczej sobie odpuśc ... chyba ze masz kase na wyrzucenie
na nowy mnie nie stać to na to cza będzie przystać że 3 lusterka muszą wystarczyć
2 duże lustra plus jedno po prawej by był wgląd na przednie koło w zupełności wystarczy ... nawet do samotnego spinania wózka z kombajnem ...
a co sądzicie o takiej kamerce do kombajnu? Przyznam szczerze że z tyłu kombajnu nic nie widze na tych lusterkach co mamy teraz, dodatkowo nie mam wsadzonego czujnika zapchania słomą. Warto pakowac sie w taką kamere czy nie ma to sensu?
kolega przy kombajnie do ziemniaków zamontował kilka kamerek, fajny bajer
fajny bajer, ale jak z jakoscia obrazu? Bo w kombajnie, szczegolnie z tylu, chyba bedzie troche slabo ze wzgledu na kurz...
powiem ci szczerze co o tym mysle, on ma nowego DF to jak sie pozamyka to kurzu nie ma, ale w starym kombajnie to zainwestowałbym w wieksze lusterka
Ja już kupiłem taką kamerkę, ale jeszcze nie założyłem.
W Class-ie jest jeszcze gorzej z widocznością do tyłu.
W 512 masz prawe i lewe lusterko i możesz jeszcze spojrzeć za siebie, a tu tylko boczne lusterka.
przemoo ile Cie kosztowla taka przyjemnosc? masz moze model kamerki gdzies pod reka?
Zanotować ją na jakimś wysięgniku schować w jakiejś rurce i 2-3 razy dziennie przeczyścić.
Rurka mogła by być hermetyczna z szkłem dla oka kamery. Łatwo czyścić wrazie co wymienić. Wycieraczkę założyć....
Kupiłem na Allegro
http://allegro.pl/zestaw-cofania-kamera … 17862.html
Taki podobny zestaw mam tylko bez pilota, ekran 7 cali ale jak chcesz to są też 9.
Kamerę mam taką samą, one są już hermetyczne i trzeba będzie co najwyżej przecierać szmatką.
a co sądzicie o takiej kamerce do kombajnu? Przyznam szczerze że z tyłu kombajnu nic nie widze na tych lusterkach co mamy teraz, dodatkowo nie mam wsadzonego czujnika zapchania słomą. Warto pakować sie w taką kamere czy nie ma to sensu?
jak najbardziej warto. Jedno złe wycofanie będzie kosztowało dużo więcej, a nie daj boże na kogoś najedziesz. Taki zestaw jw jest ok, i można dołożyć do niego drugą kamerkę i pełen monitoring kombajnu. mam zestawy kamer w kombajnie i w dwóch ciągnikach i założę jeszcze do opryskiwacza
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Elektryka » Kamera cofania.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo