381

Odp: problemy z hydraulika

Jutro wstawię foty rozkręconej sekcji jesli ona puszcza to nic tam nie naprawisz

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

382

Piotrze już dawno rozebrałem sekcje i też stwierdziłem że nic tam nie zdziałam sad

383

Zablokuj podnośnik dźwignią za siedzeniem zobacz czy też opuści.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

384

właśnie że nie opuszcza i jak dojeżdżam do końca pola to do góry i blokadę i dopiero nawrót..... trochę uciążliwe ale co zrobić....

385

więc albo rozdzielacz albo zawór. Zamień sekcje te od hydrauliki zewnętrznej daj na podnośnik ona są rzadziej uzywane

386

a o który zawór chodzi??....

387

no właśnie kiedyś w linkach była strona którą sam umieszczałem gdzie był schemat hydrauliki , wczoraj próbowałem to znaleźć ale w tej chwili ktoś to przejął w niemczech i za wszystko trzeba płacić. Poczekajmy na Piotra może on coś ma . Z tego co wiem to jest jakiś zawór regulujący oprócz tego bezpiecznika przy rozdzielaczu

388

jutro jak znajdę trochę czasu to wyjmę z 323 sekcje i przełożę  do pitbulla może coś pomoże ....

389

Przełożenie sekcji nic nie dało  sad i na dodatek jak popracuje trochę to i podnieś nie chce do takiej wysokości żeby założyć blokadę  :uuuu: sad:(:(:(:(:(:( i co tu robic????

390

Niestety nie ma na forum fachowca od hydrauliki mi dzisiaj tak przy orce dała w dupę że zastanawiam się czy nie sprzedać forsza.

391

aż tak źle ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

392

nie podnosi na raz tylko skokami po 1 cm 2 hektary orałem sześć godzin

393

wymieniłeś rozdzielacz?? może  dostał czas humorów ??  bo pewnie pług obraca dobrze ??   masz chyba jeszcze z 303 rozdzielacz ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

394

no własnie zamieniłem i to samo

395

może siłownik siada ? albo jest zapowietrzony

396

Nie wiem ale mam też dwa wspomagające  stało się to nagle . Na raz podnosi tylko zaraz po odpalemiu i tylko jeden raz , potem już tylko rurka zasilająca strasznie drży i podnosi skokami przy obracaniu pługa też drży i wyje.

397

mi to właśnie pasuje na zapowietrzony układ czasami zdarza mi się to w cyklopie w tedy właśnie chodzi skokami wszystkie rurki drżą i strasznie w nich "trzeszczy"

398

a u mnie nadal nie trzyma :nooo: Szefie pisałeś coś jeszcze o jakimś zaworze.....
gdzie go szukać???

399 Ostatnio edytowany przez Fenol (2012-10-12 00:20:02)

Piotrfire napisał/a:

Nie wiem ale mam też dwa wspomagające  stało się to nagle . Na raz podnosi tylko zaraz po odpalemiu i tylko jeden raz , potem już tylko rurka zasilająca strasznie drży i podnosi skokami przy obracaniu pługa też drży i wyje.

żywcem jak wyjęte z cycklopa, Piotrze nic nie sączy się przy pompie? w forszaju tego nie rozkręcałem a w cyklopie tak jak siorbie powietrze to omal ten rozdzielacz się nie rozpadnie a jak się przy tym potrafi zagrzać. hoho. u mnie do tego jeszcze doszła zmęczona pompa...

odkręć może tę natknij wąż i zobacz co z niego leci, czy nie ma tam piany.
Piotrek nie znam się na hydraulice, to przychodzi mi do głowy.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

400

jak nic  powietrze...
bo chyba nie woda...