Odp: cena forschnita
szeryf okazał prawy narożnik z radiem i klawiszami od nawiewu.
Krzychu podał całość od spodu z kierownicami nawiewu.
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » cena forschnita
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
szeryf okazał prawy narożnik z radiem i klawiszami od nawiewu.
Krzychu podał całość od spodu z kierownicami nawiewu.
Dzienx fenol poprostu starczyło się dobrze przyjżeć. W sumie, nie bylem w takiej maszynie jeszcze, więc nie ma co sie dziwic
Rozumiem że różnice w perspektywie zauważyłeś ... ? a "wyposażenie" to już zależy od poprzedniego właściciela.
Kriss ja zaczynam się nosic ze sprzedażą swojego forsza, nie jest to co prawda ideał ale kiedy bym nie wsiadł to nigdy nie zawiódł więc jak byś chciał to zapraszam zobaczysz sobie a może i się uda coś w polu zrobic bo jeszcze pługa nie odpiąłem.
Puki co się tylko orjetuje, biorąc pod uwagę że się na ciągnikach nie znam, zaczynam juz teraz.
Prawdopodobnie zdecyduje się na fortsrita, ale kupno to za jakis czas. Więc w tej chwili dzienki.
kriss proponuję najpierw poćwiczyć pisownie nazwy ciągnika ,na początek wystarczy.
Ej nieczepiaj się, ten Fortschritt ma taką nazwę że literowki są tu zrozumiałe, tym bardziej jak sie pisze w pośpiechu,, albo po .. paru głębszych.
Pisz lepiej Forszaj
Mam takie pytanie do kolegów, mam na oku ZT323 z zajechanym silnikiem za 8500 zł. Pytanie dotyczy napędów, jak myślicie czy wytrzymają przy silnku z tatry V8 180 KM,bo taki miałbym w planie wstawić, jest krótszy niż 6-ka rzędowa to wejdzie,śmigałby u mnie z pługiem 5-ką wahadłową na glebach średnich
kuba ale ambicje to masz fajnie jak by Ci się udało coś takiego wsadzić trzymam kciuki
Jak to mówią dla chcącego nic trudnego, ale podstawa to wytrzymałość podzespołów czy to aby da rade przy takim serduchu
Czwórkę cienko widzę.
a no i oczywiście opony przy takiej mocy to przynajmniej 520 albo 580 nawet bo bruzda po tym pługu jest na tyle szeroka
Czy to nie czasami ten ?
http://allegro.pl/ciagnik-fortschritt-z … 67871.html
Myślę że trzeba łagonie ruszać i nie wolno dociążać, wszystko powinno wytrzymać.
Ten, jest niedaleko mnie ok 10km
jak bym na twoim miejscu go kupił to wstawiłbym jednak oryginalny silnik...
A co poszło w tym silniku ?
Z tego co mówił to zaczął mocno stukać prawdopodobnie panewka obrócona, całkiem możliwe bo kupiłem e514 ztym samym defektem że niby stukać zaczął,jak rozebrałem silnik to jedna panewka obrócona reszta wytopiona, wał przegrzany, no ale kupiłem silnik
to jak kupisz ten ciągnik to kup sobie oryginalny silnik po pierwsze łatwy i szybki montaż ( nie trzeba nic przerabiać) no i po drugie masz pewność ,że z powodu silnika nic się nie rozleci
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » cena forschnita
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo