Odp: Case IH 1680
to jest stanowczo za szybko ... ale i tak idzie ..
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Case IH 1680
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ale widzisz rotor dał rade a myślę że klawiszowy już by się zapchał.
A wojtek twój claas ile ton pszenicy na godzinę walnie? Twój jest większy czy mniejszy od tego case-a?
średnia dzienna robotka to jest 120ton ziarna ...
na godzine nigdy nie mierzyłem .. nie mam wagi w domu ... to są moje wyniki jak kosiłem w spółdzielni .. wyszło mi dziennie tyle ci pisze ... według wagi ... a ilościowo przyczep to było 13-14 przyczep HL 8011 przy tym że jak pole było duże to bez zatrzymania chyba że małe kawałki to na uwrociach się sypało ...
To jest już dobry wynik ja pisałem z gościem to jego rekord tym kombajnem w pszenicy ok 8-9 ton, To prawie 200 ton jak mi mówił to na godzinę średnio ok 20 ton pszenicy młucił nim z prędkością 6-7 km/h.
zacznijmy jak masz 8 t to trzeba się cieszyc .. 9 ton raz w życiu zobaczyłęm .. średnio masz te 7.5t i nie ma się co łudzic te 15-18ha na dzień zrobisz .. więcej takimi kombajnami nie przeskoczymy ... co innego nowe wielkie .. ale znowu co nowe to puki jedzie to jedzie.. puźniej nie wiadomo co dalej .. na kursie kombajnisty mieliśmy pokaz NH seri CX 890 czy jakoś ... koleś mówi że średnio tym targa 29 ha na dzień ... ale musi byc kawałek pola .. jeżeli małe kawałki to wiadomo .. a nikt z nas przepuszczam że nie ma większego kawałka jak 20 ha .. do koszenia .. tak więc wyniki powyżej 100 ton na stare maszyny jak np moja to jest zadawalający ... a bajka o 200t na dzień .. tylko pytanie ile godzin ?? koszenia bo dzień .. jeden ma dzień 23 godziny kosił .. a drugi 10 godzin .. więc to wszystko jest pojęcie względne ...
No wiadome jak pszenica sypie po 7-8 ton to już jest dobrze ale ja w tym roku widziałem pszenice która spokojnie dała te 11-12 ton. Wojtek a ty w swoim claasie masz hydrostat??
Jakie wy macie ziemie u nas jak ktoś ma 6 T z ha to jest szczęściarz.
Jakie wy macie ziemie u nas jak ktoś ma 6 T z ha to jest szczęściarz.
Od 1 klasy do 4 ale w tamtym roku na 4 klasie pszenica jara mi sypneła 5,5 tony. A w tym mam zasiana pszenica zimowa na tej klasie to zobaczymy. A tam gdzie pszenica sypneła te 11-12 to zasługa mączki bo to pole stokłosy było to ona swoje zrobiła.
na wyposarzeniu mam hydrostat. klime radio itp ... panowie takie wyniki powyżej 9 ton to sie trafiaja raz w życiu ... moja rada jest taka .. brac kombajn zachodzi gdzie do sklepu z ewentualnymi czesciami sie ma max 50 km bo inaczej czasami możan się przejechac ... bo może wyskoczyc pierdułka i dupa ... wiadomo zachodnie maszynki maja się nie psuc .. ale i czasami im sie to zdarza ... a jak będziesz miał czekac 4 dni na na czesc ... to są same straty .. moja dobra rada .. nie zebym cos tam .. ale tak to w zyciu jest ... też mi się podobaja te kombajny ...ale u nas w razie co nie ma zadnego sklepu z czesciami do nich .. u nas najwiecej jest classów JD oraz NH ... no i bizony pytanie jeszcze ża jakie pieniądze to znajdziesz i w jakim stanie .. nie wizualnym lecz mechanicznym ...
Takie drobniejsze części idzie kupić w Grene czy w Agromach.A do jednego z siedzib delera mam z 20-30 km. Ja i tak patrze na stan techniczny niż na wizualny.
Wojtas - ile masz do Legnicy ???? Zmieścisz się w 50 km. Osadkowski jest dilerem CASE.
Ja biorę pod uwagę CASE 2188....
mam 33 km... autostradą 15 -20 min ... szczeze to nie wiedizałem .. o tym że tym handluje .. ale to że mi się podoba to nie znacyz że kupię .. narazie zostane w rodzinie classa to wdzięczna maszynka
Ja biorę pod uwagę CASE 2188....
rudemenes masz zamiar brać się za ququ??? Skoro 2188 chodzi Ci po głowie
Narazie nie, ale kto wie..... Myślisz, że przy pszenicy i rzepaku się nie sprawdzi ??
Sprawdzi się. Do Gniewomirowic masz blisko, gościu przy drodze ma takiego .Podjedz i sie wszyskiego dowiesz.
Wiem, że ma Case, ale nie wiedziałem, że 2188. Kuzyn mojego kolegi - myśle, że nie będzie problemu, żeby z nim zamienić kilka słów. A skądżeś, że znasz te strony??
Nieraz jestem zmuszony jechać do Legnicy. Parę razy widziałem ten kombajn w akcji...
case 8010 axial flow co wy o tym sadzicie chcialbym poznac wasze opinie odnosnie tego kombajnu bo to teraz moje nowe narzedzie pracy 2 dzien go ujezdzam i nie chcialbym zpowrotem wsiadac na zo58 moze ktos posiada takie cacko
Żeby obchodził się łagodniej ze słomą to już bym jakimś case pomykał .
mi się marzy 2166, ładny był na allegro ale już skończyła się edycja
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Case IH 1680
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo