Odp: Podatek gruntowy
Jeszcze nie słyszałem aby związki coś zrobiły pozytywnego ? jeśli się mylę to podaj kilka przykładów !
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Podatek gruntowy
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jeszcze nie słyszałem aby związki coś zrobiły pozytywnego ? jeśli się mylę to podaj kilka przykładów !
akurat tak się składa że jestem w izbach rolniczych i to na mój wniosek gmina obniżyła cene skupu żyta od którego jest naliczany podatek rolny .Jak izby w danym regionie nic nie będą się odzywać w gminach to gminy nie będą nic robić w tym kierunku
Doplaty do materiału siewnego w tym roku po przemrożeniach- kolego Koseś!
Dochodowy jak będzie to po prostu mądra księgowa i brak dochodu na papierze. Państwo jeszcze straci zamiast zyskać.
oczywiscie ze beda dopłacac a wzamian oni bedą chcieli,, naszgo dobra,,
Tak panowie mamy nowe stawki podatku rolnego- licytację czas zacząć,,zapraszam do tematu.
Na razie przez jeszcze kilka lat podatek olewam gdyż korzystam z ulgi inwestycyjnej i oby w takim wydaniu przez jeszcze jakiś czas
Na razie przez jeszcze kilka lat podatek olewam gdyż korzystam z ulgi inwestycyjnej i oby w takim wydaniu przez jeszcze jakiś czas
ulgę masz ale na nowo zakupioną ziemię przez 5 lat ,a chyba gospodarstwa nie prowadzisz od miej niz 5 lat??? Czyli nie jesteś zwolniony całkiem z podatku więc co ściemniasz...
Są ulgi inwestycyjne do 16 lat.Mam taką w sąsiedniej gminie od 2002 roku kiedy to zainwestowałem w posiadane tam budynki inwentarskie.
67 zł ostaniom był 65
Burmistrz proponował 65 ale rada....
Ale Burak wybronił decyzję rady.
Przecież w naszej gminie się dużo buduje..... no i to prawda...
u mnie bez zmian 50zł
Swego czasu wójcina odwiedził mnie podczas orki w polu. Na moje pytanie: Co zamierza zrobić z wymiarem podatku? Odpowiedział mi: - Nie planujemy obniżania wydatków i w związku z tym nie obniżymy wymiaru podatków.
Wobec tego szykuje nam się wzrost o ok 2,3%
Maksx nic nie ściemniam ,pobudowałem nową oborę i uzyskałem ulgę w wysokości 25% wartości inwestycji (czyli obora 200tyś a ulga 50tyś ) i jest do wykorzystania tak jak pisze Paweł .A na zakupioną w zeszłych latach ziemię mam dodatkowe pięcioletnie zwolnienie i to wszystko się sumuje .
Dzięki koseś za wyjaśnienie dowiem się u siebie w gminie jak to u mnie wygląda z tą ulgą 25%.
189,65zł/ha... masakra
Ja mam coś koło 142 zł /ha jak dobrze pamiętam.
u mnie 170 zl
U mnie równe 180zł
U mnie tak jak w zeszłym roku 112,5zł.
U mnie też na zeszło rocznym poziomie , radni zwiększyli przychody z mandatów Straży Miejskiej z 1,5 ml na 1, 6 ml - ha , ha i to nie żart .
U mnie podstawa tak jak rok temu 150 zl
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Podatek gruntowy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo