121

Odp: Podatek gruntowy

Jeszcze nie słyszałem aby związki coś zrobiły pozytywnego ? jeśli się mylę to podaj kilka przykładów !

122

akurat tak się składa że jestem w izbach rolniczych i to na mój wniosek gmina obniżyła cene skupu żyta od którego jest naliczany podatek rolny .Jak izby w danym regionie nic nie będą  się odzywać w gminach to gminy nie będą nic robić w tym kierunku

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

123

Doplaty do materiału siewnego  w tym roku po przemrożeniach- kolego  Koseś!

124

niewydostanieszsie napisał/a:

Dochodowy jak będzie to po prostu mądra księgowa i brak dochodu na papierze. Państwo jeszcze straci zamiast zyskać.

oczywiscie ze beda dopłacac a wzamian oni bedą chcieli,, naszgo dobra,,

125

Tak panowie mamy nowe stawki podatku rolnego- licytację czas zacząć,,zapraszam do tematu.

126

Na razie przez jeszcze kilka lat podatek olewam gdyż korzystam z ulgi inwestycyjnej smile i oby w takim wydaniu przez jeszcze jakiś czas wink

127

koseś napisał/a:

Na razie przez jeszcze kilka lat podatek olewam gdyż korzystam z ulgi inwestycyjnej smile i oby w takim wydaniu przez jeszcze jakiś czas wink

ulgę masz ale na nowo zakupioną ziemię przez 5 lat ,a chyba gospodarstwa nie prowadzisz od miej niz 5 lat??? Czyli nie jesteś zwolniony całkiem z podatku więc co ściemniasz...

128

Są ulgi inwestycyjne do 16 lat.Mam taką w sąsiedniej gminie od 2002 roku kiedy to zainwestowałem w posiadane tam budynki inwentarskie.

129

67 zł ostaniom był 65
Burmistrz proponował 65 ale rada....
Ale Burak wybronił decyzję rady.
Przecież w naszej gminie się dużo buduje..... no i to prawda...

130

u mnie bez zmian 50zł

131

Swego czasu wójcina odwiedził mnie podczas orki w polu. Na moje pytanie: Co zamierza zrobić z wymiarem podatku? Odpowiedział mi: - Nie planujemy obniżania wydatków i w związku z tym nie obniżymy wymiaru podatków.
Wobec tego szykuje nam się wzrost o ok 2,3%

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

132

Maksx nic nie ściemniam ,pobudowałem nową oborę i uzyskałem ulgę w wysokości  25% wartości inwestycji (czyli obora 200tyś a ulga 50tyś ) i jest do wykorzystania tak jak pisze Paweł .A na zakupioną w zeszłych latach ziemię mam dodatkowe pięcioletnie zwolnienie i to wszystko się sumuje .

133

Dzięki koseś za wyjaśnienie dowiem się u siebie w gminie jak to u mnie wygląda z tą ulgą 25%.

134

189,65zł/ha... masakra

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

135

Ja mam coś koło 142 zł /ha jak dobrze pamiętam.

136

u mnie 170 zl

mdw

137

U mnie równe 180zł

138

U mnie tak jak w zeszłym roku 112,5zł.

139

U mnie też na zeszło rocznym poziomie , radni zwiększyli przychody z mandatów Straży Miejskiej z 1,5 ml na 1, 6 ml - ha , ha i to nie żart .

140

U mnie podstawa tak jak rok temu 150 zl

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38