wojtas napisał/a:Fenol nawet nie składaj tej mogiły tylko sprzedaj na czesci ... może wyjdziesz na 0 ...
trudno się z Tobą nie zgodzić, jednak w mojej sytuacji to nie wiem jaką podjąć decyzję. Mam teraz 44 sztuki bydła do wiosny będzie ponad 50. Wszystko dygam łapami, od żniw mam wycinak i to mi dużo ułatwiło życia, Chciałbym kupić tura opchnąłem anne za 5taka, w 385 nie ma 4 biegu, ole cieknie ze zwolnic, teraz jeszcze doszła pęknięta skrzynia pośrednia, sprzęgło jest nowe i sporo innych klamotów wewnątrz niej. Jak powiedziałem o tym zamiarze kumplowi to mnie zbeształ jak rzadkie gówno i w sumie miał rację bo to ciągnik bez przodka, choć przodek mam po regeneracji ale znając życie szybko podziękuje jak wsadziłbym tura. Cały problem w tym ze nie mam waluty na inny traktor np na jakiegoś zeta powiedzmy 6045 czy inny tani klon z UK, choć akurat zetory stosunkowo małe są droższe niż np 303 czy 323, ale zwrotniesze, za to mniejszego tura na nie wsadzę. bo jezeli przyjmę że jak złoże 385 to załóżmy ze wróci mi się 8 tysiaków. to i tak bida, wiadomo jest trochę waluty na zapasie ale wisi mi kredyt a i wiosna jeszcze będzie i nie można na większe ruchy sobie pozwolić. z jedej strony w 385 już parę problemów wyeliminowanych ale co jeszcze mnie zaskoczy. a może na forsza wsadzić tura i się przemęczyć i za jakiś czas kupić drugiego 323 i przestawić mu pompę na 85 koni, tylko nim nie wjade do obry cholera jak sie człowiek nie obróci to dupa z tyłu.
Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]