Temat: Brona wahadłowa
Panowie jest do oddania za 500zł Brona wahadłowa polska 3 metrowa warte to coś czy czy tylko złom ?? nigdy nie widziałem tego na żywo jak to pracuje w polu ma ktoś to czy nie ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Maszyny uprawowe » Brona wahadłowa
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie jest do oddania za 500zł Brona wahadłowa polska 3 metrowa warte to coś czy czy tylko złom ?? nigdy nie widziałem tego na żywo jak to pracuje w polu ma ktoś to czy nie ?
Jak z wałkiem to może być. Budowa prosta nie ma co się psuć, no żeby tylko luzów nie miała.Sam mam taką na sprzedaż tylko 2metry, jeszcze u wuja stoi. http://www.youtube.com/watch?v=MV9gNkgZWV4 Pewnie to taką masz do kupna bo chyba tylko takie wychodziły te polskie.
Znajomy ma na parę ha i nią ładnie górki z gliną uprawia tak jak pisze Grzegorz nie ma co się zepsuć.
To zależy jakie masz gleby, na ciężkie się nienadaje zbyt duże bryły zostają, na ciężkie wirnikowa ale kosztuje trochę, ale jak masz lekkie ziemie to bedzie dobra
lekkich brak ... mieszanych i gliniastych
jak każda wahadłowa nic ciekawego nie robi
polska wahadłowa zapięta u mnie przy 4011 za dobrych czasów wychodziło tyle paliwa na ha co w orce
jeżeli to to o czym myślę to mieli kiedyś u nas w skr raz ją zapięli i pojechali robić wrócili z pozrywanymi cięgłami w 60-tce i poszła na złom.
to na pewno to
Pietia ma wahadłówkę Amazona i chwalił ją sobie, z jednym gościem też gadałem co ma wahadłówkę Amazona i do tego siewnik nadbudowany to mówił że nie chce innego sprzętu do siewu. Ja też mam zamiar kupić właśnie taki sprzęt i nadbuduje na niego Accorda
ja mam taką polska z dorobionym wałem packera i siewnikiem poznaniak zawieszonym na sztywno.wszystkie bierne agregaty uprawowo-siewne mogą sie schować.
jak z awaryjnością ? i jak wygląda po tym jak się raz przejedzie po orce da się posiać czy marne szanse
?
chodzi bez zarzutu tylko smarownikow od groma.jade prosto w orkę(orka+wał) i jest ladnie twardo i równo.na glince wolniej na piachu szybciej
z czym chodzi?
ile paliwska pójdzie?
Panowie powolutku nie porównujcie Amazonki do Polskiego wyrobu powiem tak u nas swego czasu był pęd wszyscy kupowali aktywne i osoby w najbliższym sąsiedztwie, co kupili wahadłowe każdy do dziś to użytkuje jest zadowolony to jest sprzęt do mniejszej mocy traktorów moją amazonkę + D7SS spokojnie daje rade 80 km Belarus to wszystko stawia mniej oporów podczas pracy. Wojtas, co do Twojego pytania czy uprawi powiem tak idzie jechać po orce, ale lepiej pole wygląda jak jest wyrównane włóką lub 1 raz przejechane agregatem wtedy masz równiutko jak na stole. Powiem tak 1025 spokojnie potrafił to pociągnąć na 2 i 3 polowej, ale w tym roku siałem wszystko na 1 i pole jeszcze lepiej wygląda stwierdziłem, że lepiej trochę wolniej. Znam takich, co nawet przed aktywnym jadą jeden raz zwykłym uprawowym zaraz po siewie na cięższych glebach.
u mnie to chodzi z case5120.jedzie sie leciutko to i paliwo nie ubywa predko.
tez miałem kupić amazone ale z braku kasy jade czym jest.
gdybyście raz pracowali cyklotilerem to wasze zdanie na temat wahadłówek byłoby inne
aleś wyskoczył.jak kupiłem seicento też zmieniłem zdanie o maluchu;-)
cyklotiler nie wszędzie jest potrzebny... na słabszej ziemi tylko zepsuje strukturę... każdy agregat jest dobry na określoną ziemię
O jakiejś cienkiej maszynie piszecie to jest fajne w rozsądnej cenie i od razu pytanie czy T 150K da sobie z tym radę mając 160 koni. http://moto.allegro.pl/siewnik-zbozowy- … 08981.html
Nie wiem jakie masz gleby, ale mój sąsiad ma KUHN 4 metry z siewnikiem nadbudowanym i NH TM175 jedzie z włączonym dodatkowym wzmocnieniem na wałek jak to on mówi ok 40 KM więcej idzie na wałek i stąd decyzja o zakupie JD 240KM
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Maszyny uprawowe » Brona wahadłowa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo