Temat: Kolejny patent
To bardzo pomysłowe szczególnie, kiedy pracuje się z agregatem uprawowo siewnym zastanawiam się tylko, z jakiego ciągnika obciążniki pasują na tą ramę???
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Kolejny patent
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
To bardzo pomysłowe szczególnie, kiedy pracuje się z agregatem uprawowo siewnym zastanawiam się tylko, z jakiego ciągnika obciążniki pasują na tą ramę???
Wystarczy włożyć kamień :-)
KAMIEŃ troszke to nie estetyczne i spaść może :-)
Łoj chyba kamień bardziej estetyczny od tej całej ramy :-) fakt jakby spadł na goleń to byłoby kiepawo :-((
303 jest na tyle długi i ma orgyginalne obciązniki 500kg , że takie kombinowanie nie jest potrzebne , no chyba że założymy agregat uprawowo-siewny 4 m
Ja swoim miałem przyjemność pracować z agregatem podorywkowym KONGSKILDE DELTA i przy wyjeździe na wzniesienie, co prawda spore przód mi zerwało i miałem problem do przodu na dwóch kołach z agregatem w ziemi nie dało rady, cofać też z nim nie wolno, bo talerze mogą popękać. Więc czasem bardziej dociążony przód mógłby się przydać.
A ja myślalem że agregaty podorywkowe są jednymiznajlżejsych to ile on warzył?
Ja swój agregat podorywkowy 7 łapowy (3,2 m) podnosze nawet C-360, ale mam tylko łapy + wał. W polu to 323 ma co z nim robić.
7 łap i 3,2 szerokości chciałbym zobaczyć fote tego agvregatu ,one są w jednym rzędzie?
Łapy są w dwóch rzędach (4+3). Coś takiego jak tutaj ten drugi od góry tylko bez talerzy i przy moim są łapy trochę szerzej. Teraz nie mam możliwości wstawienia zdjęcia swojego. No i oczywiście mój agregat tyle nie waży co tam pisze.
Ja takie rozne obciazniki kupuje na zlomie. 1 mb szyny kolejowej to 49 albo 60 kg. Ale rozne takie smieszne rzeczy przywoza - nawet kowadla . Wogole najlepszym sklepem jest zlomowisko
A ja myślalem że agregaty podorywkowe są jednymiznajlżejsych to ile on warzył?
Warzy nie za wiele około 1000 kg. Ale jest dość długi no i to było spore wzniesienie. Drugi ras wjeżdżałem tyłem
Tak z wyglądu to w życiu nie pomyślałbym że to potrafi poderwać przód w 303 moj uprawowy jest dużo dłuższy i szerszy a przód nawet nie podskakuje
moj uprawowy jest dużo dłuższy i szerszy a przód nawet nie podskakuje
Pracujesz szerszym niż 3 m ??? Ja tym pracowałem 2 / II lub 2 / III bo nie miał siły ciągnąć
a co widzisz wtym dziwnego mówimy o uprawowym mój ma4,2 m i jest ok
a co widzisz wtym dziwnego mówimy o uprawowym mój ma4,2 m i jest ok
Zwracam honor myślałem, że podorywkowy. A co do uprawowego to masz całkowitą racje.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Kolejny patent
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo