Odp: Kompaktory
a do ciągnika 130 km to jakiej szerokości by był odpowiedni ten agregat? podoba mi się uprawa nim a nie jeżdżenie po kilka razy agregatem, bronami albo talerzówką
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Agregaty » Kompaktory
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a do ciągnika 130 km to jakiej szerokości by był odpowiedni ten agregat? podoba mi się uprawa nim a nie jeżdżenie po kilka razy agregatem, bronami albo talerzówką
Do Forsza to byłby taki 3,5 metra idealny, tylko szkoda że nie podnosi i nie uciągnie....chłopy coraz częściej wchodzą w te kompaktory....
to może moderator przeniesie naszą dyskusję do działu maszyny uprawowe do nowego wątku "kompaktory" i tam będziemy kontynuować.
Załatwione
Do Forsza to byłby taki 3,5 metra idealny, tylko szkoda że nie podnosi i nie uciągnie....chłopy coraz częściej wchodzą w te kompaktory....
3,5 metrowy musi już być składany, a jak składany to i na swoich kołach jak sąsiad ma, to z podnoszeniem żaden problem. Myślę, że zdrowy Forsz dałby sobie radę z 3,5 metra na I-4 ewentualnie III-1
farmet kompaktomat k400 NS albo coś z uni kombi 4,2 albo 5,1 BH
cena chyba coś koło 25 tyś
Ciągałem z unii 4,2m kombi i forsz miał co robić jednak te wałki strunowe kiepsko zagęszczają ziemię i dla tego je wywaliłem a w to miejsce zamontowałem croskila i teraz dopiero jest piękna uprawa .
Kumpel niedawno kupił kompaktor z unii ale podnoszony na kołach chyba 5 m z podwójnym croskilem to wiem że massey 200 km ma co robić.
Ciągałem z unii 4,2m kombi i forsz miał co robić jednak te wałki strunowe kiepsko zagęszczają ziemię i dla tego je wywaliłem a w to miejsce zamontowałem croskila i teraz dopiero jest piękna uprawa .
forsz ifa czy (ley....) ?
Z tego co mi wiadomo to Koseś miał Leylanda
Miałem to i to , ifa można powiedzieć że zdychała a leyland też się pocił tym bardziej że dopięty był do tego jeszcze siewnik saxonia 4m. i dołożenie siewnika nabudowanego na agregat znacząco zwiększa obciążenie .
chciałbym odświeżyć temat bo na "młodego" zarezerwowałem trochę pieniążków na uprawowo siewny i mam chęć na kompaktowego ze sprzęgiem do siewnika np. rolmako u-684 3metry pół zawieszany- ma to być maszyna na lata.pytanie czy forsz da rade u mnie ziemia bez górek i strasznie ciężkich ziem. i czy może jakieś uwagi użytkowników takiego sprzętu
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Agregaty » Kompaktory
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo