Odp: Problem Z Biegami
nie jezdze nim bo przymierzam sie do kupna , wiem o tym biegu od własciciela obecnego , wyskakuje pod obciązeniem podobno , a co do zt303 to wizualnie mi nie odpowiada
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Skrzynia biegów , przedni i tylny most » Problem Z Biegami
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
nie jezdze nim bo przymierzam sie do kupna , wiem o tym biegu od własciciela obecnego , wyskakuje pod obciązeniem podobno , a co do zt303 to wizualnie mi nie odpowiada
wygląd jest na drugim miejscu t25 też piękny nie jest a nim robisz ja miałem kupić 303 był w stanie idealnym ale właściciel mnie w ch*ja zrobił no i kupiłem 323 bo nic innego w tedy znaleźć nie mogłem
ja szukam od ponad miesiaca i nic kilka szrotów odnalazłem tyl ko do wiosennych prac jeszcze długo tak ze bede szukał usilnie
powodzenia w poszukiwaniach ale dobrze Ci radzę szukaj też po 303 technicznie to jeden czort co 323 różni się pierdołami.
nie kupuj takiego wynalazku bez jazdy próbnej. chyba że za śmieszne pieniądze. Masz fotki i znasz cenę zapodaj podyskutujemy. Podczas jazdy próbnej może sie okazać że skrzynia wyje tłucze itd.... jak moja. jak ma lekko jest cicho a jak cięzko to głowa boli, no i czeka mnie wydatek. Jak będziesz go oglądał sprawdź poziom oleju w skrzyni ( po prawej pod schodkami)
Na wężyku powinno być min 50% jak oleju nie widać to nie dobrze....
jak się nie boisz zabawy z rozbieraniem i to nie małej to bierz jak nie kumasz mechaniki i nie kochasz smarów to się nie pakuj
jak Wojtek mówi
Taki ciągnik to wyzwanie albo dla twoich umiejętności mechanika no i dla portfela
jak nie masz umiejętności to musisz mieć gruby portfel i dobrego mechanika
no bo jak by nie patrzył ... kupno ciągnika z niby wysakującym biegiem za powiedzmy 10 tys do tego remont skrzyni za około 4 tys mamy 14 tys do tego zawsze się cos znajdize i wyjdzie 16 tys więc gdzie tu sens ?? chyba że ta okazja jest za 7 to jeszcze ujdzie
drodzy koledzy mzm problem ze przełanczaniem biegów w 303. 123 biegi chodzą dobrze jest problem jak reduktorem przełanczam na wsteczny nie idzie włączyć biegu jak szarpne do przodu to wskoczy sprzegło chodzi dobrze 1 i 2 stopień rozłancza co może być powodem?????
To jednak sprzęgło ciągnie co możesz zrobić ?albo tokarka albo drugie sprzęgło
w tym roku wymieniałem docisk i tarcze jak by ciągneło sprzęgło to by były objawy na każdym biegu
Choinka od biegów 123 jest dość oddalona od kół od jazdy do przodu i wstecz, więc tu raczej nie powinno być problemu. No chyba, że pojawiły się jakieś wzdłużne luzy i załączanie wstecznych biegów przesuwa jakoś choinę od biegów 123. Może jeszcze być problem z dźwigniami, ich prowadzeniem i całym mechanizmem zmiany biegów. Najlepiej zdejmij pokrywkę od skrzyni i jakąś breszką spróbuj przełączać biegi i grupy, i dobrze patrz co się dzieje na kołach i przesuwkach.
tak zrobie w przyszłym tygodniu zdejmne pokrywe i zobacze
Witam kolegów . Wiecie czy można załatwić tulejki do wodzików lewarków zmiany biegów ? Ostatnio palucha sobie przytłukłem o błotnik przy zmianie biegów na szosowe . Takie luzy są na wodzikach ...
u PiotraK
na olx.pl i na allegro widziałem. Ja swoje napawałem na szybko
To że masz luz to nie znaczy że jest na tulejkach
Tomek racja ! Nie tylko ale z resztą sobie poradzę . Dzisiaj zawiozłem do tokarza ma mi tulejki z "teflonu" dorabiać . Jestem ciekawy czy to takie dobre ...
może koledzy coś podpowiedzą .to po kolei .nie mogę wcisnąć 4 biegu ,zwaliłem dziś pokrywę ze skrzyni i zębatka cała !!! przesówka na 3 bieg wchodzi lekko a na 4 za skarby się nie chce przesunać ! wodzik ok !! .spuszczę jutro olej odkręcę dekiel z dołu może z góry i z dołu ją wepchnę na 4 i się rozrusza? może jakaś zadra ? ?? albo synchronizator się posypał ? może jakąś rada?
może ci blokuje fasoka w przesówkach. wystarczy rozebrać i podszlifować albo ze starych środków od ftryskiwaczy doiąć
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Skrzynia biegów , przedni i tylny most » Problem Z Biegami
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo