Odp: Pług
Piotrfire
Super jakbyś mógł sprawdzić. Tylko czy wytrzyma jak podepnę pod nią mojego ok 500kg pługa ? Rura musi być pełny odlew.
wojtas
W poniedziałek wykręcę i zawiozę do zakładu gdzie spawają różne cuda może coś wykombinują.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Strony Poprzednia 1 … 63 64 65 66 67 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Piotrfire
Super jakbyś mógł sprawdzić. Tylko czy wytrzyma jak podepnę pod nią mojego ok 500kg pługa ? Rura musi być pełny odlew.
wojtas
W poniedziałek wykręcę i zawiozę do zakładu gdzie spawają różne cuda może coś wykombinują.
to co ja mam to nie jest rura tylko pręt
No tak pręt ale jest tak wygięty jak w tym Kverneland z aukcji ?
Tak wygięcie służyło do regulacji szerokości orki
Radku wymiary mojego wałka to dł 74 średnica 40 a średnica bolców 30 foto
Uploaded with ImageShack.us
Dzięki Piotrze że sprawdziłeś. Właśnie takiego szukam tylko trochę za krótki i za cienki. :(Jak nic innego nie wykombinuję to zobaczę czy będzie pasował w uchwyty do mojego pługa bo jeszcze musi być do niego przymocowana regulacja żeby wszystko się jakoś trzymało.
Prawie kończę orkę na nowych odkładniach i stwierdzam że krycie na samych odkładniach bez listew ścinających podobne jak w starych odkładniach z listwami. Do tego wydaje mi się że pług idzie lżej. A ostatnio czytam o technologiach uproszczonych i zaczyna mnie to przekonywać więc może za 2-3 lata zrezygnuje z pługa...
można ale odradzam rzucić się bez przygotowania i testów ... podstawą jest z tego co widze pryskanie urzyxniaczami lub mocznikiem po scierni by przyspieszyć procesy
można ale odradzam rzucić się bez przygotowania i testów ... podstawą jest z tego co widze pryskanie urzyxniaczami lub mocznikiem po scierni by przyspieszyć procesy
mocznikiem się powinno pryskać ścierń również w konwencjonalnej uprawie
nie koniecznie pryskać wystarczy rozrzucić azot w dowolnej formie
nie koniecznie pryskać wystarczy rozrzucić azot w dowolnej formie
to było tak dla przykładu
Jedno foto mojego Forscha z orgi gorczyce pod pszenicy:
To bym nie uwierzyl, ze Unimog uciąga 7skib. :wow:
Może ktoś z Was lub znajomych posiada na sprzedanie atlasa 5 skibowego na zabezpieczeniach? Najchętniej do remontu, elementy robocze mogą być do wymiany...
Kolego miałbym takiego atlasa. Orał do końca, rok stoi nie używany. Stan średni, trochę luzów przy każdej skibie, a największy tam, gdzie ramy łączą się z przodem pługa. Do tego hydrauliczna regulacja szerokości orki, tymczasowo zdemontowane dwa siłowniki od zabezpieczeń, ale nie ma problemu by skompletować wszystko. Więcej info tel. 662-038-372.
mam taki plug ale juz troche rozebrany moge sprzedac reszte co z niego zostalo
Panowie ktos uzytkowal czy slyszal o plugu Kolaszewski?? Jak radzi w polu i czy to plug czy radlo?
Tak Poulm. A mnie bardziej interesuje 5skib. Jak wiekszy Ciagnik w zyciu brac to zeby juz i byl wiekszy plug. Cos wiesz o nim?
http://tablica.pl/oferta/plug-zagonowy- … 2d96;r:;s:
Czy te pługi są coś warte? Czy nie warto wogóle się nad nim zastanawiać? Szukam czegoś do 323, zostało mi tylko 15ha ornych i nie chciałbym wydać zbyt dużo kasiorki na pług.
Strony Poprzednia 1 … 63 64 65 66 67 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo