Odp: MTZ i wszystko co z nim związane
wszystko w granicach zdrowego rozsądku a jak coś cięższe to na haka
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Strony Poprzednia 1 … 24 25 26 27 28 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wszystko w granicach zdrowego rozsądku a jak coś cięższe to na haka
prasa . przyczepak brony opryskiwacz itp ciągam na tym i nie zdechł .. cięzszego nie mam nic na ten zaczep wiec raczej nie odpadnie
Coś podobnego do 323 bym chciał zrobić tylko wiadomo mocniejszego + Wojtas .
Do fortschritta takie zaczepy sa w oryginale. Poszukaj może uda sie kupic. Ja w 323 taki mam.
sebastian jutro wrzuce foty jak ja mam zrobiony w forszu ale to w odpowiednim dziale
Panowie,godzine temu dzwoni do mnie wuj i mówi że jak montował akumulatory do BELARUSA 820 to zwarł biegun dodatni z masa i coś mu tam zaiskrzylo i nic teraz nie działa a ciągnik da sie odpalić tylko na krótko,jutro wpadne zobaczyć jak to wygląda,co mogło się stać waszym zdanie i gdzie szukać przyczyny?
Może się spalił bezpiecznik w przełączniku 12/24. o ile ma rozruch 24v.
wnioskuje ze jak piszesz ze akumulatory to pewnikiem ma 24v wiec coś z tym przełącznikiem ... innej opcji nie widziałem by coś mogło sie stac ...
Hejo koledzy!
Orientuje się ktoś jakim momentem dokręcić wtryskiwacze w MTZ 82.
przykręcasz i juz ... bez momentu ...
W silniku D 50 - 3 kg, bo dochodzą do ruchomych komór wirowych. W MTZ 82 z wtryskiem bezpośrednim (zapomniałem symbolu silnika), z braku danych patrz na grubość sztyftów mocujących. Jaka średnica taka siła. Nie ma obawy. Gwintu nie zerwiesz, ani komory wirowej nie przepchniesz, bo jej tam nie ma. Zwykłe gniazdo w głowicy.
Wracając do tego belarusa 820,byłem i sprawa wygłada tak,rozruch jest tam 24V reszta 12V,bezpiecznik przy przełaczniku 12/24 dobry a spalił się bezpiecznik 60A ten przy zbiorniku oleju hyd. ale próbujac go wymienić nowy pali sie natychmiast po założeniu,ciągnik odpala na krótko i wtedy wszystko działa,byłem tam 20min zmarzłem bo ciągnik niegarażowany i na dziś odpuściłem,ma ktoś jakiś pomysł co jest nie tak ze nowy bezpiecznik spała sie od razu?gdzie może być zwarcie?
to może jednak coś z przełącznikiem 12/24
przy moim też takie objawy były a przetarty był kabelek ten od puszki 12/24 do rozrusznika - ten cienki od wzbudzenia
Dzięki koledzy macie po +.
jaka pompe do podnosnika w mtz82 radzicie zamontowac plaska czy okragla i czy znacie jakoms wzmacniana lub bardziej wydajna
Chłopaki jaki ładny tuning zrobiony ze starej wersji MTZ- SPORT
Wojtas na jednym z ostatnich zdjęć coś dla Ciebie zamontowane turbo z kamaza
sam sie zastanawiam .. własnie nad turbem? z braku laku myślę o turbie z 2.5 lub 3 litrowego dostawczaka co o tym myslicie ??
Takie turbo może być za małe. Widziałem kiedyś takie turbo i nie jest za wielkie przez to może blokować spaliny.
Strony Poprzednia 1 … 24 25 26 27 28 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo