Odp: Sieczkarnie Fortschritt
nie no niby ten sam tylko inna pompa albo inaczej staktowana.
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sieczkarnie » Sieczkarnie Fortschritt
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
nie no niby ten sam tylko inna pompa albo inaczej staktowana.
Ile mogą kosztować tak mniej-więcej noże , stalnica i wanna z tarką do 281-ki ? Pytam bo mi znajomy zaoferował taką z hederem do QQ, chce za nią 5-6 tys , tylko że mu nóż- noże wyleciał , w sumie wanna jak patrzyłem to nie widać żeby była uszkodzona dołem tylko nóż górą wyleciał tuż przed rurą w miejscu ostrzałki jest wyrwa i tak się zastanawiam czy brać ?
za tą cenę to nie pytaj sie w ogóle tylko bierz, noże możesz kupić od BENDKa, gdzieś na forum oferował nóki DDR.
Chciałbym nawiązać temat do kosy przy sieczkarni e 281. Mianowicie mamy problem z kosą jej ustawieniem oraz ustawieniem pojedynczych noży na kosie czy mógłby ktoś wysłać zdjęcie noży z bliska przy hederze do kukurydzy byłbym bardzo wdzięczny. Sieczkarnie nabyłem w poprzednim roku w stanie bardzo dobrym . Sieczkarnia ma 650 motogodzin. potrzebowałbym jeszcze całą instrukcję obsługi byłbym bardzo wdzięczny.
Jeśli faktycznie 650 MTG od nowości to perełka, ale może sprecyzuj dokładnie , co nie tnie Ci ?
w literaturze masz instrukcje w naszym sprache
witam wszystkich właśnie stałem się posiadaczem e-281 i potrzebuje katalogu i instrukcji obsługi bo nie bardzo znam sie na tej maszynie mam kilka rzeczy do zrobienia przed sezonem
i muszę za to zabrać a nie bardzo wiem jak
Witam. Mam pytanie. A mianowicie co to jest trawers i jakie role spełnia ? Za odpowiedzi z góry dziękuje.
Krzychu, dalej jesteś zainteresowany tą sieczkarnią? Bo znajomy ma na sprzedaż,miałem brać od niego ale z kasą się nie wyrobię,to nie ta co pisałem wcześniej, posiada tylko heder do kukurydzy, cała jest sprawna oprócz bębna, bo nóż "wyleciał w kosmos"jest dziura w miejscu ostrzałki, cena ok. 6 tys. czyli złomu
koledzy mam katalog części do sieczkarni ale po niemiecku jak kupowałem maszyne to była w kąplecie. W tym roku będę miał założony heder dziobowy od sieczkarni NEW HOLLAND już mam prawie przerobiony, a zrobioną mam już rure hydraulicznie składaną. Moja sieczkarnia jest z 1990r
A co do E czy C to moja jest E i ma oryginalny silnik ,ma on 180 km maszyna jasno-zielona tak to nie widzę różnicy
Muminek nie pisz posta jeden po drugim, jak chcesz coś dopisać to na dole masz Edytuj, a jeśli chodzi o ten heder to ile dałeś i opisz co konkretnie przerobiłeś i wrzuć fotki, bo tu wielu ciekawych jest w tym ja...
DOBRA puszcze zdjęcia tylko jak troche śnieg zleci bo mam przykrytego,dałem 3000zł dobra cena za heder ze ślimakiem zresztą bardzo podobny do claasa co do przeróbki to oczywiście uchwyty i napęd przenieść z lewej strony na prawą, uchwyty już są nawet już zakładałem a napęd leży w garażu.Miałem heder KLADO ale potrafił się zapchać jak było zielsko i sprzedałem.
witam
Jaka jest długość sieczki z sieczkarni? Czy jest możliwość osiągnięcia długości 1-2cm?
WITAM mam pytanie ile kosztuje naped chederu sieczkarni {podobne do wałka WOM } POMORZE KTOS??
WITAM mam pytanie ile kosztuje naped hederu sieczkarni {podobne do wałka WOM } POMORZE KTOS??
Meder 1-2 cm to na bez problemu jak ciąłem żyto to tak mi wychodziło na średnim poziomie, na ostatnim masz 5 i na takie pociąłem żytko.
Mardok masz na myśli sam wał kardana? nie sprawdzałem bo mam oryginalny ale na oko pasuje tam każdy wałek z zatrzaskiem.
witam czy robił ktoś hamulce w 281 jak? sie za nie zabrać
Normalnie! Musisz mieć sporo zapału i antydepresantów :beer: :beer: :beer: Powodzenia
kraniu ja do poki nie kupiłem dobrych cylinderków od PiotraK to robilem je co roku,a co tam ci się dzieje że nie działają?
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sieczkarnie » Sieczkarnie Fortschritt
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo