Temat: kupie pompke hamulcowa
Panowie zakupie pompke hamulcowa do Fortschritt 323 sprawna w 100% PW lub gradobr@interia.pl
250zl za uzywana pomke nie za drogo??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » kupie pompke hamulcowa
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie zakupie pompke hamulcowa do Fortschritt 323 sprawna w 100% PW lub gradobr@interia.pl
witam dolacze sie tutaj nie bede zakladal nowego watku kupie pompke hamulcowa do 303 a najlepiej sam zaworek przy wejsciu bo w mojej nie ma ktos go musial kiedys wyciagnac z tamtad wiec moze ma ktos jakas stara pompke na zlomie
Dam Wam znać jutro coś tam powinienem mieć jeszcze...
witam dolacze sie tutaj nie bede zakladal nowego watku kupie pompke hamulcowa do 303 a najlepiej sam zaworek przy wejsciu bo w mojej nie ma ktos go musial kiedys wyciagnac z tamtad wiec moze ma ktos jakas stara pompke na zlomie
Jak ktoś ma może rozebraną na części ze swojego traktora (remont, przegląd), to wystarczy zrobić dokładny rysunek tego trzpienia zaworka na którym siedzi uszczelka, dać do tokarza, a komplet uszczelek od Piotra albo z THU i po problemie
no wlasnie chodzi o sam zaworek bo nie moge nigdzie znalez w necie
michu sam zaworek kupowałem w Pankowie ... nie pamiętam za ile ale wiem że cena mnie zszokowała
Te zaworki są dość drogie, ale po co Michu Tobie te zaworki, skoro Ty ich w ogóle nie powinieneś mieć. Ty masz pompkę od ZT300/303 i tam ich nie ma.
A Twojej już nie da się zregenerować? Kupno nowej/innej to ostateczność.
Jeszcze w grudniu wziąłem i zregenerowałem jedną sekcję pompki, tę od strony serwa, bo wyciekał płyn na ziemię, wymarzłem się, ale poskładałem, odpowietrzyłem i byłem dumny z siebie jak Wałęsa na Audiencji Generalnej w Watykanie. Noga na hamulec i cztery koła w miejscu, morda na szybie, okulary pogięte, jednym słowem - brzytwa. Potem jeszcze ze trzy- cztery razy gdzieś jeździłem, uśmiech na ryju, panisko. zachodzę przedwczoraj do traktora i Qrva znów to samo, płynu nie ma , pompa zapowietrzona na jednej sekcji, tej samej. Może te gumiczki z Pankowa są jakieś takie, nie takie, czy co? Piotr, masz coś w oryginale?
Może trafiły takie co je płyn rozpuszcza i taki efekt.
moja nie daje w ogóle cisnienia dusze na pedal a ona nie ma sily wydac plynu na okreconej na koncu rurki
Ja nic sensownego nie wynajde...
Marku, specjalnie to nie wiem co kto sprzedaje i jeżeli mam coś napisać w tym temacie, to mogę odnieść się tylko do "moich" manszetek. Ja od zawsze używam tylko jednych manszetek i tylko z jednego źródła, bo to nie miejsce na eksperymenty. Manszetki są oryginalne, trzymają latami i jeszcze ani razu nie dotarły do mnie sygnały, że coś złego się z nimi stało. Owszem, czasami lecą one szybciej niż powinny, ale dzieje się to tylko z winy zniszczonego/skorodowanego korpusu, który je "wyciera". Tego typu pompki przerabiam z reguły kilka razy w miesiącu i powiem Ci, że jeszcze ani razu nie udało mi się wyjąć z pompek jakichś sensownych zamienników. Zawsze z nimi coś jest nie tak. I to nie tylko chodzi o manszetki do tych pompek ale też i o manszetki do ich wspomagań itd. itp.. Krótko mówiąc z dobrymi manszetkami jest jak z dobrym seksem. Żeby był on udany, musi być użyta odpowiednia guma, a wargi wewnętrzne i zewnętrzne muszą mieć odpowiedni kształt i sprężystość... A jeśli chodzi o regenerację, to uratować można każdą pompkę, pod warunkiem, że jej korpus jest w dobrym stanie. Reszta to już pikuś
A jest możliwość regeneracji korpusu owej pompki ? Mi wyżarło trochę gładzi w jednej .
Chyba lepiej poszukać dobrego używanego korpusu.
Słuchajcie PiotrK wie co mówi regrnerował mi całe wspomagnie + pompki + wusprzęglik wszystko wyglądało ja ze sklepu.
PS
Piotrze czym to wszystko czyścisz?????
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » kupie pompke hamulcowa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo