1 Ostatnio edytowany przez marian 323 (2013-02-18 21:25:50)

Temat: kupie pompke hamulcowa

Panowie zakupie pompke hamulcowa do  Fortschritt 323 sprawna w 100% PW lub gradobr@interia.pl
250zl za uzywana pomke nie za drogo??

2

Odp: kupie pompke hamulcowa

witam dolacze sie tutaj nie bede zakladal nowego watku kupie pompke hamulcowa do 303 a najlepiej sam zaworek przy wejsciu bo w mojej nie ma ktos go musial kiedys wyciagnac z tamtad wiec moze ma ktos jakas stara pompke na zlomie

Fortschritt zt 423 a razy 2

3

Dam Wam znać jutro coś tam powinienem mieć jeszcze...

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

4

michu23 napisał/a:

witam dolacze sie tutaj nie bede zakladal nowego watku kupie pompke hamulcowa do 303 a najlepiej sam zaworek przy wejsciu bo w mojej nie ma ktos go musial kiedys wyciagnac z tamtad wiec moze ma ktos jakas stara pompke na zlomie

Jak ktoś ma może rozebraną na części ze swojego traktora (remont, przegląd), to wystarczy zrobić dokładny rysunek tego trzpienia zaworka na którym siedzi uszczelka, dać do tokarza, a komplet uszczelek od Piotra albo z THU i po problemie wink

5

no wlasnie chodzi o sam zaworek bo nie moge nigdzie znalez w necie

Fortschritt zt 423 a razy 2

6

michu sam zaworek kupowałem w Pankowie ...  nie pamiętam za ile ale wiem że cena mnie zszokowała

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

7 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2013-02-21 00:15:26)

Te zaworki są dość drogie, ale po co Michu Tobie te zaworki, skoro Ty ich w ogóle nie powinieneś mieć. Ty masz pompkę od ZT300/303 i tam ich nie ma.

marian 323 napisał/a:

Panowie zakupie pompke hamulcowa do  Fortschritt 323 sprawna w 100% PW lub gradobr@interia.pl
250zl za uzywana pomke nie za drogo??

A Twojej już nie da się zregenerować? Kupno nowej/innej to ostateczność.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

8

Jeszcze w grudniu wziąłem i zregenerowałem jedną sekcję pompki, tę  od strony serwa, bo wyciekał płyn na ziemię, wymarzłem się, ale poskładałem, odpowietrzyłem i byłem dumny z siebie jak Wałęsa na Audiencji Generalnej w Watykanie. Noga na hamulec i cztery koła w miejscu, morda na szybie, okulary pogięte, jednym słowem - brzytwa. Potem jeszcze ze trzy- cztery razy gdzieś jeździłem, uśmiech na ryju, panisko. zachodzę przedwczoraj do traktora i Qrva znów to samo, płynu nie ma , pompa zapowietrzona na jednej sekcji, tej samej. Może te gumiczki z Pankowa są jakieś takie, nie takie, czy co? Piotr, masz coś w oryginale?

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

9

Może trafiły takie co je płyn rozpuszcza i taki efekt.

10

moja nie daje w ogóle cisnienia dusze na pedal a ona nie ma sily wydac plynu na okreconej na koncu rurki

11

Ja nic sensownego nie wynajde...

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

12

Marku, specjalnie to nie wiem co kto sprzedaje i jeżeli mam coś napisać w tym temacie, to mogę odnieść się tylko do "moich" manszetek. Ja od zawsze używam tylko jednych manszetek i tylko z jednego źródła, bo to nie miejsce na eksperymenty. Manszetki są oryginalne, trzymają latami i jeszcze ani razu nie dotarły do mnie sygnały, że coś złego się z nimi stało. Owszem, czasami lecą one szybciej niż powinny, ale dzieje się to tylko z winy zniszczonego/skorodowanego korpusu, który je "wyciera". Tego typu pompki przerabiam z reguły kilka razy w miesiącu i powiem Ci, że jeszcze ani razu nie udało mi się wyjąć z pompek jakichś sensownych zamienników. Zawsze z nimi coś jest nie tak. I to nie tylko chodzi o manszetki do tych pompek ale też i o manszetki do ich wspomagań itd. itp.. Krótko mówiąc z dobrymi manszetkami jest jak z dobrym seksem. Żeby był on udany, musi być użyta odpowiednia guma, a wargi wewnętrzne i zewnętrzne muszą mieć odpowiedni kształt i sprężystość... smile A jeśli chodzi o regenerację, to uratować można każdą pompkę, pod warunkiem, że jej korpus jest w dobrym stanie. Reszta to już pikuś smile

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

13

A jest możliwość  regeneracji korpusu owej pompki ? Mi wyżarło trochę gładzi w jednej .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

14

Chyba lepiej poszukać dobrego używanego korpusu.

www.rajstop.pl

15

Słuchajcie PiotrK wie co mówi regrnerował mi całe wspomagnie + pompki + wusprzęglik wszystko wyglądało ja ze sklepu.

PS
Piotrze czym to wszystko czyścisz?????