Odp: Skrzynia Biegów
Krzysiek jak co to zobacz w firmie Albeco odział Katowice, gdzieś mam nr. jak co . Dostałem tam igiełki do krzyżaka przedniego mostu ZT 323 .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Skrzynia biegów , przedni i tylny most » Skrzynia Biegów
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 54 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Krzysiek jak co to zobacz w firmie Albeco odział Katowice, gdzieś mam nr. jak co . Dostałem tam igiełki do krzyżaka przedniego mostu ZT 323 .
ok też +
jak będziesz konkret wiedział co potrzeba podeślij listę to pogadam z gościem i wyceni ile co i jak. Powiem że ceny miał konkurencyjne nawet dla stożka. Do Starogardu juz po same łożyska to daleko nie masz ja w same łożyska zainwestowałem koło 700-900zł. nie pamiętam dokładnie. Wszystko co zakładałem to FAG, SKF i Timken. Naszych FKŁ nie dostałem w interesujących mnie rozmiarach.
witam . szukałem nie znalazłem , moze zabo szukałem ale mam pytanie w moim 323 dzieje sie taka sprawa przy zmianie biegów zgrzyta ale nie zawsze tak 50/50 chodzi mi o biegi 1/4 bo na reduktorze jest cicho sychac tez lekkie zgrzytniecie podczas właczania pompy i WOM . czasami te biegi wchodza idealnie a czasami jak cholera zgrzyta nnnnni nie ma reguły na to. i jescze jedno pytanie jak sprawdzic hamulec skrzyni , temat ogolny to pytam
zacznij od regulacji sprzęgła bo to będzie na 90 % to
czyli podciągnąc je?? cy cos innego??
z lewej strony na obudowie sprzęgła masz taką blaszkę owalną przykręconą na dwie śruby 8 odkręć to , tam wyregulujesz 2 stopień... zresztą poszukaj o tym już było tyle napisane.
oka dzieki bede informował czy to to
Do skrzyni trzeba finezji A WOM i pompa z lekkim zgrzytem to raczej normalne, bo szczątkowo wałki po wciśnięciu sprzęgła jeszcze wirują.
sprawdziłem luz na łapkach od 1 stopnia ok. 1 cm zarazie biore bede regulował
lutawiłem luz na 1mm odpalam i dupa ciągnik stoi , powiekszyłem na 2mm i nic , dopiero przy 3 mm zaczoł jezdzic czy to normalne ??
TPS zajrzyj do działu o sprzęgle jest tam instrukcja regulacji.
TPS w 323 łapki są ustawiane na stałe tylko łożyskiem regulujesz odległość właśnie jestem na etapie regeneracji sprzęgła PiotrK mi wytłumaczył pompki, wysprzęglik i jedną tarcz zregenerował mam nadzieje że jak wszystko poskładam będzie ok ostatnimi czasy zaczeły się cuda dziać z ruszaniem lub zmianą biegów
Pytanie jak rozebrać drzwignie od uls on od załączania wałka muszę wymienić oring w tej tulejce co siedzi w pokrywie skrzyni biegów chodzi o
303
Musisz podnieść do góry dźwigie od włączania walka i ukaże ci się taki bolec na dźwigni uls chyb który trzeba przebić i to wszystko ładnie ci wyjdzie
sprawdziłem luz na łapkach od 1 stopnia ok. 1 cm zarazie biore bede regulował
lutawiłem luz na 1mm odpalam i dupa ciągnik stoi , powiekszyłem na 2mm i nic , dopiero przy 3 mm zaczoł jezdzic czy to normalne ??
Dla pewności sprawdź grubość tarczy I stopnia, bo taką regulację powinno przeprowadzać się tylko raz, przy nowej tarczy. Potem w miarę zużywania się okładzin traczy łapki zbliżają się do łożyska wycisku i gdy ta odległość dojdzie do 1 mm (nie może spaść poniżej 0,5mm), to znaczy że tarcza sprzęgła jest do wymiany i już nie można nic regulować, bo wtedy ulegnie zniszczeniu reszta sprzęgła. To oczywiście dotyczy oryginalnych tarcz ze stalowymi nitami rurkowymi, a nie tego badziewia, co pełno go jest na rynku z pełnymi, grubymi nitami miedzianymi czy mosiężnymi, przy których dociski sprzęgła lecą masowo.
Kto robi naprawy skrzyń biegów od naszych forszajów
Jak to kto, PiotrK oczywiście.
To wiem myślałem że ktoś bliżej ale będę dzwonił i gadał z nim o robocie
marcin samemu też możesz... a co Ci padło w niej??
w zasadzie to ona chodzi ale gdy dostaje obciążenie wiskakują biegi co powoduje blokadę skrzyni , zdjełem pokrywe nix nie widac ale nie pokoi mnie luz na srodkowym wałku luz wzdłuż wałka jest ok 4-5 milimetrów może łżyska poszły jakis pierscien nie mam pojęcia
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 54 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Skrzynia biegów , przedni i tylny most » Skrzynia Biegów
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo