Strony Poprzednia 1 … 30 31 32 33 34 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » SW 400 Leyland do ZT323
właśnie mnie uprzedziłeś , moja tabliczka jest trochę nie czytelna 110,3 albo 110,8 KW ale prędzej to pierwsze ,a ta 4 albo 5 to do dupy klepnięta ale stawiam na 4 a szpilki 12mm na gwincie.
silnik wzmocniony ma 14mm i ożebrowany blok zrobili, te przeróbki ze względu na to ze z biegiem lat wyciągały się szpilki z bloku, ten problem miał nawet sąsiad w bizonie głowica przykręcona na niecałe 100 kg i co sezon uszczelka do wymiany. silnik wzmocniony montowany był w autobusie h10 o mocy od 160,170 km ten drugi miał turbinę ze zmienna geometria jak 4 tc 107
Mam 4tc ale żadnej zmiennej geometrii turbiny nie zauważyłem ,za to jest jakiś zawór za turbiną .
To chyba wtedy jest ten bajpas
no i wszystko jasne mówiąc wierszem, kolega RM ma silnik 170 KM, a to już jest skokowa różnica
i 213g/KWh a ifka 233g/KWh według tabel i gdzie tu szukać prawdy ?
pech chciał że kupiłem go bez tabliczki gostek u którego go brałem cały czas powtarzał że to jest wzmocniona wersja silnika i nie jest to ten sam co w bizonie,morze mieć racje bo silnik posiada jedno stopniową pompe oleju icałkiem inny smok czyli do pojazdów które nie mają durzych przechyłów silnika ,a silniki z dwustopniową pompką jesto ta sama pompka ale pierwszy stopień zasya olej do drugiego stopnia i to są silniki rolnicze powiny być oznaczane literką R do kombajnów, sieczkarni ,koparek, itp niedawno o tym czytałem
nie wiem czy zauważyliście że są zdjęcia czy filmy gdzie ludzie nie podcinali maski pod turbinę, i jest ona niżej a kolano kolektora do góry, i ta nawet korzystniej dla tłumika czy to nie są te od rekorda ?
Jak wkładałem ten silnik do bizona to te kolano odcięliśmy i przespawaliśmy go do góry, jeśli chodzi o turbinę w rekordzie to trzeba by zmierzyć czy nie jest mniejsza, a może cały kolektor troszeczkę inaczej wyprofilowany.
Są cztery kolektory wydechowe różne kąty podejścia turbo
rm głośno chodzi na tym wydechu ? ja mam rurę od 16stki. jeszcze nie założyłem ale mówią że turbina trochę tłumi ryk.....
Ja mam samą rurę 75 na słupku i do 1500 obr. można słuchać radia
mam samą rurę chodzi ciszej od ifki a w srodkó słychac fajne mruczenie silnika
rura jest 70 od turbiny aż do końca
projekt na ukończeniu jeszcze tylko jakiś liltr powietrza
Uploaded with ImageShack.us
Myślałeś o jakiś osłonach które zasłaniałyby od boków (tworząc tunel) wszystkie chłodnice? Myślę o tym że jak tak daleko jest odsunięta chłodnica oleju, to czy będzie dobrze chłodzić? Dawaj znać jak będzie chodziło, narazie ładnie to wygląda.
Olejowa widzę że własnej roboty, a interculer od czego ? czekam na spostrzeżenia z pola, chyba moc najłatwiej wyczuć w pługu, ale czy masz coś do zaorania na wiosnę, tak czy inaczej czekamy na relację z frontu.
intercooler od NH , a tunel to będzie pas z gumy 3mm z jednym płótnem ,tak jak w tych NH , ten inter.... miał jeszcze mocowanie na klimę ale odciołem bo za mało miejsca , ale o klimie myślę , dlatego założyłem po sugestii kolegi Tomali tłumik drgań + pół koła pasowego z myślą pod sprężarkę klimy , a takie są np. opel astra na pasek w klin.
ta chłodnica olejowa to taki eksperyment trochę zabawy ale działaaaaa...
ta przeróbka chłodzenia silnika (intercoo) to mocy nie do da i myślę że go schłodzi w ciężkiej robocie ten mój skarb (z resztą) he,he.
Jano dobra robota opisz jak to się sprawuje?
będąc po części w Świdnicy jak pozwolisz to muszę to zobaczyć.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » SW 400 Leyland do ZT323
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo