Odp: Dzierżawa
Ale tak się robi tylko na trzy lata aby mieć prawo pierwokupu i wtedy nabywa ziemię za wycenę a nie podbitą kilkakrotnie .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dzierżawa
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ale tak się robi tylko na trzy lata aby mieć prawo pierwokupu i wtedy nabywa ziemię za wycenę a nie podbitą kilkakrotnie .
A czy coś takiego jak prawo pierwokupu jeszcze istnieje?
Kolego koseś anr od 4lat nie zawiera umów na 3 lata tylko o kilka miesięcy krótszą więc prawa pierwokupu niema tylko umowy wieloletnie upoważniają do pierwokupu
Jesteś w błędzie gdyż w zeszłym roku zawarłem umowę z anr na trzy lata ale mniejsza o to Joker nie napisal na ile lat jest zawarta umowa bo jeśli nawet na 10l. to i tak po trzech latach nabywa prawo zakupu w trybie bezprzetargowym , więc kilka lat zaciśnie zęby i wytrzyma a potem......
W ciągu trzech lat prawo się zmieni i gostek który dał 3 tony dzierżawy nieżle wdupi . Prawo pierwokupu to chore prawo . Dzierżawa dzierżawą , sprzedarz sprzedarzą Dzierżawcy nic do wlasności a tym bardziej do ceny . Polska to jednak zaścianek i chyba wzorem Dario też zamieszkam tam gdzie należyte miejsce dla Polaka jest, czyli w jaskini, Palokocie RATUJ!
prawo pierwokupu to najstarsze z praw znane już w starożytnym rzymie a nasza kultura prawna i cale prawo sie na tym opiera . takie same prawo jest w niemczech francji i wielu innych krajach .pierwokup jest prawem nabywanym przez używanie w stosunku dzierżawczym nieruchomości .
kolego 0812 to nieprawda ze agencja nie zawiera umów dzierżawy na okres dłuższy niż 3 lata ja mam na 10 a potem moge przedłużyć o 20 czasami nie mogą sprzedać i wydzierżawiają
a koleś który dał te 3 tony za hektar zawarł umowe jedynie na 2 lata a co do przyczyny to myśle ze brakowało mu ziemi na kwote do jakiegoś programu rolnego albo zwyczajnie liczył ze mu po 2 latach przedłuża i sie przeliczył bo tego nie zrobią
w wielkopolsce czynsz zaczyna sie od 1 tony za chektar a wiem ze ktoś koło wrześni za 1 i 2 klase ziemi daje po 10 ton za rok i to jest pewne bo mam wiadomości z 1 renki
10 t za hektar to gdzie tu jest sens ?? jak dosc ze robi za darmo to jeszze w sumie do tego dopłaca ......... paranoja nie rozumie takich ludzi .........
A ja rozumiem. Bo mój kumpel tak robił. Wybił wysoki czynsz, a po roku wystąpił o wykup i kupił pole po cenie wywoławczej, a nie w przetargu, bo na przetargu zapłaciłby dużo, dużo więcej. Tak już kupił kilkadziesiąt hektarów.
Panowie będzie mozliwośc wzięcia niedaleko mnie 2 kawałków po 15 ha i jeden o 19 ha wszystko z pszenicą pytanie moje jest takie do jakiej stawki podbijac by sie w tym nie utopić z ANR cena wywoławcza za mniejsze kawałki jest 250dt ziarna proszę o wmiare szybką odp
jak długo jak mniej niż 3 lata to daj se spokuj bo tylko sie narobisz a nie nabierzesz prawa do dzierżawy jeśli 3 lata i dłużej to tak dla gołej ziemi to średnia 10 qwintaliz hektara napisz ile tam masz za te 250 qwintali wszystko czy jak
to jest cena za całość czyli ten kawałek 15ha w tym że jest to pole od holendra z intensywną uprawą czyli tak że on nie wie co to 100kg na ha ... minimum 400
jak długo .. wszystko się okaże na przetargu przewiduje tłumy .....
1600zł/ha. Z dobrego hektara zostaje 3 tys. Masz 15ha to zostanie Ci 21tys. Pytanie za ile chcesz w tym robić...
ja myślałem po cichu 1000 czyli dopłaty plus stówa do tego podatek wyjdzie 1300 max jaki mógł bym zaproponować ... ziemia od 3 do 4B
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dzierżawa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo