61

Odp: Kupię pług

wiem gdzie jest pług   B201 ale kurde koleś imbecyl zamiast siłowników wzią wspawał   blachę by było wszystko na sztywno .. za 1000zł  odda

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

62

Wiem gdzie jest B-200 w miarę po 1 zł/kg

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

63

kolego wiem gdzie stoi takowy tylko przy rejestracji nie napisałeś gdzie mieszkasz no inie wiem czy transport nie będzie droższy od pługa
A ile chcesz wydać? bo gość będzie wołał. pług ma z tego co wiem elementy robocze w stanie bdb i nie są to polskie części wykonane z przetopionego razem z plastikowym zderzakiem, oponami i fotelami fiata 126p tylko zachodnie części dania ddr

64

Koledzy mieszkam na pograniczu Lubuskiego z Dolnośląskim. Wiadomo że można podjechać lawetą nawet 200km byle by było warto jechać. Potrzebuje większego pługa a na nic nowszego nie mam kaski a poza tym drogie nie znaczy dobre. Teraz pytanie czy B201 na hydraulice nie bedzie za ciężki na zawieszany, chociaż myśle że JD6630 da sobie z nim rade.

65

kolejny co chce go przerabiać?
Pytam po co?

66

Taki czyn powinien być karalny

67

Taka przeróbka to właśnie kara. Nie dość że się chłopy narobią to z porządnego pługa robi się kaleka.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

68

marian892 nie słuchaj kolegów tylko kupuj i przerabiaj ,tylko jak będziesz robił wieżyczkę i dolną belkę to zrób ją wahliwą aby było można ustawić tak zwaną szerokość orki.Co hydrauliki to możesz założyć zbiornik od atlasa,inny zbiornik bez membrany ale wlot oleju musi być na dole albo zrób jak ja nawierć na dole przednią ramę.

69

Chłopaki a może to kogoś zainteresuje cena dobra tylko jkai stan

http://www.autogielda.pl/maszyny_rolnic … 2A3TH.html

70

Panowie poszukuje pług b-201. Stan elementów roboczych obojętny, nawet może ich nie być. Chodzi mi o ramę , korpusy z siłownikami i koła podporowe. Potrzebuje dwa takie egzemplarze najlepiej jak najbliżej mnie. Cena.... chyba wiadomo. jak najmniej....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

71

co tworzysz?

72

Gruber na zabezpieczeniu z b-201.

73 Ostatnio edytowany przez bamreras (2013-02-28 21:07:17)

no dokładnie. na razie jak najtańszy budulec na rynku big_smile tylko martwie się czy forsz da radę. ma Być on pół zawieszany (dlatego potrzebne koła) i brać 3m. Jeśli wszystko się uda to na żniwa powinien być gotowy do pracy.
mam parę "gratów" znalezione ale to wszystko po 300-500km ode mnie a ja zbytnio nie mam jak tego przetransportować...

74

jak w temacie , pilnie kupię pług 4-5 skib jak najblizej i  jak najtaniej unia badz inny marka nie wazna potrzebny do zaorania 15 ha na wiosne

75

mam starą unię zagonową. 4x40 cm. Cena do uzgodnienia.

76

bamreras napisał/a:

no dokładnie. na razie jak najtańszy budulec na rynku big_smile tylko martwie się czy forsz da radę. ma Być on pół zawieszany (dlatego potrzebne koła) i brać 3m. Jeśli wszystko się uda to na żniwa powinien być gotowy do pracy.
mam parę "gratów" znalezione ale to wszystko po 300-500km ode mnie a ja zbytnio nie mam jak tego przetransportować...

ja zrobiłem na bazie atlasa. Z tyłu jest tuz do zaczepiania wałów lub siewnika.
http://www.fotoload.pl/index.php?id=5d4 … bb0c6ea907

77

mpopis ile to ma szerokości roboczej i jak ci się to sprawuje? Ja mam zamiar zrobić na 7łap po około 43cm na jedną, potem dwa rzędy talerzy falistych i za tym croscill. Ma być też paker żeby ewentualnie siewnik zawiesić. Ale jak na razie to tylko plany. Pierw dwa pługi muszę wykombinować...

78

ten ma 4m, ale można złożyć na trzy metry. Sprawuje się rewelacyjnie, bo to już 9ty kultywator zrobiony u mnie. Poprzednie znajomi pożyczali do sprawdzenia jak działają i nie oddali ( po dogadaniu odstępnego).