Odp: To na początek ja
ja też nie jestem za przerabianiem ale się pytali czy ktoś widział więc odpowiadam. Ja widziałem 3 obrotową forszaja....
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Jakie maszyny ciągacie? » To na początek ja
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja też nie jestem za przerabianiem ale się pytali czy ktoś widział więc odpowiadam. Ja widziałem 3 obrotową forszaja....
heh tylko pytanie który którego chce wyciagnac
No właśnie Oba wkopane "po rame" ... przypomina mi to akcję z tymi psami co były szczepione.... ale dupami
że jeden forszaj sie utopił to rozumie (bo sam siedzałem po rame w torfie jak ktoś ma taką ziemie to coś wie i mnie wyciągał John Deere 170km.) ale że ten drugi sie utpoił ko musi byś kierowca z przeczkola
kierowcą był moj brat a za sterami 323a pierwszy raz nim jeździł , nikt sie nie spodziewał ze tam tak mokro bo wcześniej jezdzilismy do lasu przez te łąkę a tu magle niespodzianka
a co myślicie o turach zaczepianych do tyłu forszaja?
Dlaczego z tyłu? a nie lepiej z przodu?
To jest jeden z Frszajków które oglądałem:
Tur od jakiegoś Ursusa, ciut rozgięty w mocowaniu, wciśnięty na ramę. Dwusekcyjny, do ładowania balotów słomy super się sprawuje. Tak przynajmniej twierdził właściciel tego Forszajka.
Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale przy ładowaniu balotów sianokiszonki pracowałem chwytakiem montowanym na tył i Turem, trzysekcyjnym normalnie z przodu mojego Zetorka. Tur zdecydowanie lepszy, wieksza kontrola plus to ze nie musisz głowy ciągle do tyłu wykręcać.
do przodu za tura trzeba dać kilka tysięcy a do tyłu zrobiłem sam i zamocowanie jego trwa chwile wszystkie materiały miałem włącznie z siłownikem.glównie służy do podwalania obornika na płycie ale z big-begami 500kg radzi sobie bez żadnego problemu
a z forszajem nie jest tak że przy wciśniętym sprzęgle nie działa wspomaganie?
bo tak słyszałem a jeśli tak to Tur do niego odpada
jak wciśniesz sprzęgło to nie działa wspomaganie podnośnik czujnik cofania pompa wodna i pada radio a zaczyna palić 56,3l/h bo uruchamia się GPS nie wież we wszystko co słyszysz
Tylko po wciśnięciu sprzęgła "do końca" czyli po rozłączeniu drugiego stopnia przestaje działac pompa główna , czyli podnośnik i hydraulika zewnętrzna, tak samo jak np w 360, ale podczas manewrów z turem nie ma potrzeby wciskać do końca sprzęgła i rozłączać drugi stopień, więc w niczym to nie przeszkadza.
Tak na marginesie dodam, bo Karlos chyba jeszcze nie wie o tym, że po wciśnięciu sprzęgła (gwałtownym) podczas szybkiej jazdy ciągnikiem po nierównościach, załącza się system odpalania fotela wraz z kierowcą i jest on wystrzeliwany wraz ze spadochronem w górę na wysokość kilkudziesięciu metrów, całe szczęscie jeśli w dachu jest szyber, bo jeśli go nie ma to z reguły cały dach nie zdąży się otworzyć
przepraszam pewnie nie powinienem był tego pisać ale mam już dość tych bujd na temat forsza że co to tam się nie psuje i nie przestaje działać nie jest to może super kosmiczna technologia ale tak jak powinna być w ciągniku czyli prawie wszystko da się w okolicy naprawić a nie trzeba informatyka wzywać jak się żarówka przepali
Buahahaha, Karlos, masz niesamowite poczucie humoru!
dla pewnosci "niewydostanieszsie" odkrec dach bo a nóż szkopy u ciebie tą katapulte zamontowali:D
Ja ciągne nim agregat 3m z hydropakiem oczywiscie bierny,podorywkowy 3m oraz 4 zagonuwke.
Z kąt jesteś, jeśli można wiedzieć:)
ja sie po prostu zapytałem bo kiedyś coś takiego usłyszałem...
mi forschritt sie podoba i gdyby nie to że mam pola w bardzo małych kawałkach to na pewno bym coś takiego miał
u mnie jest 1 303 i właściciel uważa że 'pali jak smok" a na forum są zupełnie inne opinie więc nie mam innego punktu odniesienia
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Jakie maszyny ciągacie? » To na początek ja
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo