Odp: Ursus 385 podnośnik i sterowanie hydrauliką zewnętrzną
z rozdzielaczem się nie pieklij zobacz na tą rurkę ... prędziej mi się to wydaje
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Ursus 385 podnośnik i sterowanie hydrauliką zewnętrzną
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
z rozdzielaczem się nie pieklij zobacz na tą rurkę ... prędziej mi się to wydaje
rurka jest cała, pompa daje ciśnienie 165, przy rozdzielaczu jest taki rurkowy zawór na klucz 24 długi na jakie 15cm i on ma sklepaną końcówkę tzn ten dziubek który wchodzi w gniazdo.
Od czego jest ten zawór? ten zawór jest wkręcony w rozdzielacz i długością skierowany jest w dół.
czy możliwe jest że to jego wina? nowy kosztuje 170. chciałbym aby to było tylko to.
nie wiem od czego te zawory ale powinny być 2 sztuki ...
A co zrobić na oberwane gwinty w dziurach w bloku tylnego mostu do którego się przykręca plecak? Wczoraj znowu dokręcałem śruby ale 2 juz nie trzymaja wcale a 2 kolejne na słowo honoru. Rozwiercać czy wstawiac jakie stulejki itp?
są takie sprytne sprężynki które nawijasz na gwint i wkręcasz w otwór.
Gdzie coś takiego dostać i jak to dokładnie wygląda?
HELICOIL® plus
sprawć to we wirtcie tezcos takiego widziałem
Zrobiłem "standardowo". Śruby 12 rozwiercone i wstawione 14. Znajomy tokarz stwierdził, że niby na przenoszenie dużych sił te tulejki są nie bardzo.
Panowie mam zagwozdkę. Chcę przed sezonem wyczyścić filtry oleju w osiemdziesiątce, to takie dwie szklanki z lewej strony na obudowie skrzyni. Muszę spuszczać olej do tej operacji czy da radę bez? Ostatnio czyściłem jak kupiłem ten traktor parę lat temu i wymieniałem olej w skrzyni. Nie uśmiecha mi się spuszczać tyle oleju
Na podwójnym filtrze rzadko spotykane jest. Podejrzewam że jednak będziesz musiał część spuścić. Ja miałem ten pojedynczy filtr to nie trzeba było spuszczać. Można było odkręcić korek w aluminiowej obudowie to tylko 0,5 litra wyplywało. Ale ta obudowa to wygląda tak jakby ktoś specjalnie uniósł filtr wyżej. Z magistrali olejowej (czyli ten korek za filtrem ale już w żeliwnym odlewie) spuści się tylko lekko ponad połowę oleju ze skrzyni a nawet mniej jak dupa (zwłaszcza lewa strona) będzie wysoko bo zaciąga z tylnego mostu.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Ursus 385 podnośnik i sterowanie hydrauliką zewnętrzną
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo