401

Odp: Sieczkarnie Fortschritt

wziąłem od znajomego sieczkarnie i nie ma hamulców nie wiem jak mógł  nią jezdzić ciął nią ze 2 lata  nie wiem od czego zacząć zeby sie w koszty nie pakować niepotrzebnie

402

W sprawie części do układu hamulcowego kontaktuj się tylko z PiotremK inaczej będziesz poprawiał i poprawiał, aż nie wytrzymasz nerwowo i ...

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

U mnie z usługami kiepsko a w tym roku bede miał do wyrąbania jednorzędówką z 10ha różności i myśle nad jakąś tanią samobieżną. Co może być lepsze forsznitka czy może polska z350? Cenowo podobne a nie jeździłem nigdy czymś takim.

404

Z 350 odpuść sobie.

There is no soul, no soul could ever make me it's own...

A ile taka sieczkarnia zrobi w dniówke sorga? Jest to troche wiecej masy jak z kukurydzy. Gadałem z jednym co są 50km ode mnie i żeby przyjechali to muszą mieć "dniówke". Mają jakiegoś jaguara i do niego 2 ciągniki z t088.

406

ostatnio na złomie widziałem mengele sh 40 coś tam kawał maszyny, napędzana od ciągnika. Niewydostaniesz się a może pomyśl nad dwurzędówką? masz 385 powinna sobie powoli poradzić nawet z dwoma rzędami, 10 ha na jednorzędówkę to bardzo dużo.

ten jaguar to pewnie na tą dniówkę potrzebuje 20ha jak nie lepiej kukurydzy, ja dziś szukałbym porządnej mengelki z przystawkami.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

407

Mengele SH 20/25 z podbieraczem to jakieś 8tys ( bynajmniej jak szukałem). Przy 323 potrafi zrąbac 5ha dziennie. Jeśli w tym sorgo jest tylko masa a nie ma ziaren to obejrzał bym się za Fortschritką

408

Panowie, jeśli ktoś byłby chętny to mam na sprzedaż Fortschritt  E-281C. Wymienione wszystkie paski, rozrusznik, nowe noże( 3 wyleciały i trzeba dokupić), nowe oświetlenie, podbieracz do zielonek i dwa hedery do kukurydzy i troszkę słabe akumulatory. Myśle że cena 12 tys do negocjacji to rozsądna cena kontakt 665389738

409

witam  zna może ktoś rozmiar  pasa tego potrójnego co napędza sieczkarnie bo kupiłem taki pas i coś niezbyt pasuje

410

Witam kto może mi dac namiary  gdzie maja niemieckie łozyska wraz z obudowami do bebna tnacego jakiś numer tel  jakby ktoś miał to bym poprosił smile

411

Czy niemieckie to nie pamiętam ale tu kupuję wszystko do sieczkarni http://www.agroland.net.pl/

412

Nie to nie niemieckie tu maja tej średniej jakości z niezalana stopka a ja chce z zalana stopka smile

413

no bo one pękają... przerobiłem to:/

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

414

moje pytanie to  na co zwracac uwage  w tych sieczkarniach nosze sie z checia kupienia sieczkarni i na co uwazac zeby sie wdepnac w guwno bo z sieczkarniami nie mialem do czynienia. za kazda podpowiedz dzieki;)

http://www.fotoload.pl/123aa36/0da6cca167e5001fc0cd2b03b436c34116164_min.jpg

415

A nie lepiej wynająć jaguara i bez kłopotu? Też myślałem o tej sieczkarni ale na szczęście skończyła w kontenerze i nie trafiła do mnie. Jaguarem wpadną na kilka godzin i po sprawie

E 516 na części
Telefon 695 076 269

416

Za jaguara zapłacisz gotówką i po sprawie a wrażenia z jazdy 280 bezcenne.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

417

chmielupom napisał/a:

moje pytanie to  na co zwracac uwage  w tych sieczkarniach

Aby cena zakupu nie przekraczała znacząco ceny złomu czyli ok 0,70 zł/kg i żadne wdepnięcie Ci ne grozi bo kontener przyjmie każdy egzemplarz big_smile

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

418 Ostatnio edytowany przez chmielupom (2013-07-13 00:28:02)

rafale ja znam jako tako twoja okolice  i u was uslogi  jaguarem to norma w mojej niema ani jedngo  jedynie sa wlasnie 2  fortschrittki   i znajomi tna sobie sami  a jak maj przjedzac   20 km w jedna strone to im sie nie widzii i tu mi sie zrodzila mysl kupienia sieczkarni a ze na jaguara  mnie niestac  mysle o kolejnym fortschricie do kolekcji tongue  markpe  to fakt  kontener przyjmnie wszystko a wie ktos ile dokladnie wazy 281 ? big_smile w sumie czy ja wiem  czy az  te sieczkarnie sa tak  straszne  w koncu kiedys  byly w kazdej wiosce  w pgr-e i kosily chodz w mojej byla z350   tylko z polska to robi sie problem z czesciami wiec raczej odpada.
Ogolnie  jazda jakim kolwiek forszajem jest bescenne jak dlamnie  ale chyba 517 i tak nic nie pobije :smiley:

http://www.fotoload.pl/123aa36/0da6cca167e5001fc0cd2b03b436c34116164_min.jpg

419 Ostatnio edytowany przez Laszek (2013-07-13 07:20:49)

Chyba 8 ton waży, w ubiegłem roku kumpel pociął właśnie i była całkowicie sprawna na chodzie a że nie było klienta na nią długi długi czas to poszła pod palnik i buch w kontener. Co do wrażeń z jazdy to na pewno były bo jako ostatnią jazdę to chcieli nią na czołówkę w drzewo jechać czuby big_smile mi jeszcze udało się wziąć od niej koła i założyłem na tył do 516, jeszcze w magazynie mają trochę części od niej to wezmę wszystko co związane z napędem kosy.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

420

Sama sieczkarnia waży około 5,2 tony heder szeroki 1405 kg do kukurydzy cos ponad tone...

Kupiłem teraz sieczkarnie u Szwabów i na kukurydze pewnie bede siekał dwoma...sprzęt tani i prosty w naprawie....

A jaguary walą za szybko troche, niektórzy w mojej okolicy podziekowali bo za duze straty kiszonki mieli...

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726