Odp: Sieczkarnie Fortschritt
wziąłem od znajomego sieczkarnie i nie ma hamulców nie wiem jak mógł nią jezdzić ciął nią ze 2 lata nie wiem od czego zacząć zeby sie w koszty nie pakować niepotrzebnie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sieczkarnie » Sieczkarnie Fortschritt
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wziąłem od znajomego sieczkarnie i nie ma hamulców nie wiem jak mógł nią jezdzić ciął nią ze 2 lata nie wiem od czego zacząć zeby sie w koszty nie pakować niepotrzebnie
W sprawie części do układu hamulcowego kontaktuj się tylko z PiotremK inaczej będziesz poprawiał i poprawiał, aż nie wytrzymasz nerwowo i ...
U mnie z usługami kiepsko a w tym roku bede miał do wyrąbania jednorzędówką z 10ha różności i myśle nad jakąś tanią samobieżną. Co może być lepsze forsznitka czy może polska z350? Cenowo podobne a nie jeździłem nigdy czymś takim.
Z 350 odpuść sobie.
A ile taka sieczkarnia zrobi w dniówke sorga? Jest to troche wiecej masy jak z kukurydzy. Gadałem z jednym co są 50km ode mnie i żeby przyjechali to muszą mieć "dniówke". Mają jakiegoś jaguara i do niego 2 ciągniki z t088.
ostatnio na złomie widziałem mengele sh 40 coś tam kawał maszyny, napędzana od ciągnika. Niewydostaniesz się a może pomyśl nad dwurzędówką? masz 385 powinna sobie powoli poradzić nawet z dwoma rzędami, 10 ha na jednorzędówkę to bardzo dużo.
ten jaguar to pewnie na tą dniówkę potrzebuje 20ha jak nie lepiej kukurydzy, ja dziś szukałbym porządnej mengelki z przystawkami.
Mengele SH 20/25 z podbieraczem to jakieś 8tys ( bynajmniej jak szukałem). Przy 323 potrafi zrąbac 5ha dziennie. Jeśli w tym sorgo jest tylko masa a nie ma ziaren to obejrzał bym się za Fortschritką
Panowie, jeśli ktoś byłby chętny to mam na sprzedaż Fortschritt E-281C. Wymienione wszystkie paski, rozrusznik, nowe noże( 3 wyleciały i trzeba dokupić), nowe oświetlenie, podbieracz do zielonek i dwa hedery do kukurydzy i troszkę słabe akumulatory. Myśle że cena 12 tys do negocjacji to rozsądna cena kontakt 665389738
witam zna może ktoś rozmiar pasa tego potrójnego co napędza sieczkarnie bo kupiłem taki pas i coś niezbyt pasuje
Witam kto może mi dac namiary gdzie maja niemieckie łozyska wraz z obudowami do bebna tnacego jakiś numer tel jakby ktoś miał to bym poprosił
Czy niemieckie to nie pamiętam ale tu kupuję wszystko do sieczkarni http://www.agroland.net.pl/
Nie to nie niemieckie tu maja tej średniej jakości z niezalana stopka a ja chce z zalana stopka
no bo one pękają... przerobiłem to:/
A nie lepiej wynająć jaguara i bez kłopotu? Też myślałem o tej sieczkarni ale na szczęście skończyła w kontenerze i nie trafiła do mnie. Jaguarem wpadną na kilka godzin i po sprawie
Za jaguara zapłacisz gotówką i po sprawie a wrażenia z jazdy 280 bezcenne.
moje pytanie to na co zwracac uwage w tych sieczkarniach
Aby cena zakupu nie przekraczała znacząco ceny złomu czyli ok 0,70 zł/kg i żadne wdepnięcie Ci ne grozi bo kontener przyjmie każdy egzemplarz
rafale ja znam jako tako twoja okolice i u was uslogi jaguarem to norma w mojej niema ani jedngo jedynie sa wlasnie 2 fortschrittki i znajomi tna sobie sami a jak maj przjedzac 20 km w jedna strone to im sie nie widzii i tu mi sie zrodzila mysl kupienia sieczkarni a ze na jaguara mnie niestac mysle o kolejnym fortschricie do kolekcji markpe to fakt kontener przyjmnie wszystko a wie ktos ile dokladnie wazy 281 ? w sumie czy ja wiem czy az te sieczkarnie sa tak straszne w koncu kiedys byly w kazdej wiosce w pgr-e i kosily chodz w mojej byla z350 tylko z polska to robi sie problem z czesciami wiec raczej odpada.
Ogolnie jazda jakim kolwiek forszajem jest bescenne jak dlamnie ale chyba 517 i tak nic nie pobije :smiley:
Chyba 8 ton waży, w ubiegłem roku kumpel pociął właśnie i była całkowicie sprawna na chodzie a że nie było klienta na nią długi długi czas to poszła pod palnik i buch w kontener. Co do wrażeń z jazdy to na pewno były bo jako ostatnią jazdę to chcieli nią na czołówkę w drzewo jechać czuby mi jeszcze udało się wziąć od niej koła i założyłem na tył do 516, jeszcze w magazynie mają trochę części od niej to wezmę wszystko co związane z napędem kosy.
Sama sieczkarnia waży około 5,2 tony heder szeroki 1405 kg do kukurydzy cos ponad tone...
Kupiłem teraz sieczkarnie u Szwabów i na kukurydze pewnie bede siekał dwoma...sprzęt tani i prosty w naprawie....
A jaguary walą za szybko troche, niektórzy w mojej okolicy podziekowali bo za duze straty kiszonki mieli...
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sieczkarnie » Sieczkarnie Fortschritt
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo