Odp: Ile wart jest zt 323? na co zwrócić uwage,co jest delikatne
100 litrów z hakiem
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » Ile wart jest zt 323? na co zwrócić uwage,co jest delikatne
Strony Poprzednia 1 … 31 32 33 34 35 … 41 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
100 litrów z hakiem
lepiej kupić 303 dobrego niż 323 zajechanego ... w 303 jest mniej opcjonalnych problemów ...
Rozmawiałem dzisiaj z właścicielką 303 i dowiedziałem się , że jest w stadzie obok 323, drugiej 303 i 303 na części. Jest zarejestrowany, opłacony i ma aktualny przegląd ale aby wracać na kołach muszę wziąć akumulatory, czyli już od ceny można by zejść 1 tys. A po rozmowie w sprawie zt 323 które jest już sprzedane mogę stwierdzić ,że ten handlarz jest dobrym ściemniaczem. Ma mieć dwa 323 za tydzień lub dwa.
http://szukaj.pl.mobile.eu/ciezarowka-o … ;picture=2
A co myślicie nad tym forszajem ? Jest koło lipska byłem tam w 2010 roku na praktykach więc jakieś 14 h lawetą. Tylko musiałbym poszukać kogoś kto by to przywiózł... no i dochodzą dodatkowe koszta więc w 35 może by się zmieścił. To by było spełnienie marzeń :-)
I że niby czemu kosztuje on 29 kawałków? Że od pierwszego właściciela niby? No i blachy nieskorodowane? Motogodzin ma w samo prawie, jak na swój wiek, raczej nie stał. Zapewnienia o nienagannym stanie technicznym i tym podobne, to się sprawdzają lub nie po roku pracy tym ciągnikiem. Dlatego jak dla mnie "lekka" co najmniej przesada z ceną. Do 20k zł, to jeszcze bym zrozumiał, ale pod 30k?
A jaką masz gwarancję, że zapłacisz 30k zł, i wszystko będzie ok przez lata? Wg mnie to lepiej już kupić ruinę, i włożyć w nią pieniądze, niechby i te kilka tysięcy, ale przynajmniej wiesz, czym jedziesz...... A jak zapłacisz 29 000zł za forscha, który będzie się zwyczajnie "sypał", to w niedługim czasie będzie on Cię już kosztował nie 29 000zł, ale dużo, dużo więcej...tylko gdzie tu kalkulacja i logika,...?
ty chłopie chyba serio nie mówisz? 35kawałków położyć za forsza? w dobrych porywach masz za to 3forsze w stanie technicznym pewnie takim samym tylko wizualka gorsza....
To by było spełnienie marzeń :-)
spełnienie marzeń sprzedającego że pogonił sprzęt za taka kwotę
Tak tylko przez chwilę marzyłem. To jest po prostu nie opłacalne.
To jakieś 60 km odemnie jest takie coś sieradzak.pl/towar,towid,187213
Tur na ponad 4 m podnosi
Niektórzy dają prawie po 30tysięcy z ciężką serię ursusa jak odmalowany,to wtedy gdzie tu logika? Za forsza powiem szczerze że bardziej byłbym skory dać 30 niż za ursusa.
30 tyś za odmalowanego dużego ursusa a taki laluś to z 50 tyś Zetor to samo
Mój znajomy ma 323 z leylandem za 17 by sprzedał http://tablica.pl/oferta/ciagnik-fortsc … ff8e7c16a. naprawde fajne cacuszko, opony nóweczki praktycznie , silnik ekonomiczny, w orce 10 l/ ha
Miałem z leylandem forsza i 1l/ha w orce spala jeśli się pługa nie opuści .
Koseś w takim systemie orki to powiem Ci ze mój zetor spali jeszcze mniej.
nie no co wy przecież leyland to chodzi na oparach tylko
Co jak co ale silnik IFA to przy Lejlandzie to lampa naftowa jeśli chodzi o kulturę pracy. Miałem bizona i mam 303 więc mam porównanie
Laszek w sensie pozytywnym czy negatywnym ta lampa naftowa?
Jak można porównywać kulturę pracy 4 garowej ify i 6 leylanda? Wiadomo , że 6 będzie lepsza. Mój bizon ma jakoś dziwnie udany motor a jest z 76 roku chyba jeszcze bez remontu i właściciele nowszych bizonów dziwią się , że tak cicho i równo pracuje nie to co ich. Jeden kombinował dodatkowe wydechy ale i to nie załatwiło sprawy.Ja osobiście kosiłem przez miedzę z fortschrittem E 512 i Bizon miał bardziej przyjemny dzwiek dla ucha;-)
Nie no, dźwięk zdecydowanie lepszy ma bizon - 6 garów i z tego co kojarzę na wyższych obrotach się kosi bizonem.
Powiem Wam tyle. Ani kultura pracy ani dźwięk silnika nie jeździ. Obojętnie jaa maszyna jak dla mnie może chodzić jak stary klanker ważne żeby robote robiła...
Strony Poprzednia 1 … 31 32 33 34 35 … 41 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » Ile wart jest zt 323? na co zwrócić uwage,co jest delikatne
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo