641

Odp: Ile wart jest zt 323? na co zwrócić uwage,co jest delikatne

100 litrów z hakiem

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

642

lepiej kupić 303  dobrego niż 323 zajechanego ... w 303 jest mniej opcjonalnych  problemów ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

643

Rozmawiałem dzisiaj z właścicielką 303 i dowiedziałem się , że jest w stadzie obok 323, drugiej 303 i 303 na części. Jest zarejestrowany, opłacony i ma aktualny przegląd ale aby wracać na kołach muszę wziąć akumulatory, czyli już od ceny można by zejść 1 tys. A po rozmowie w sprawie zt 323 które jest już sprzedane mogę stwierdzić ,że ten handlarz jest dobrym ściemniaczem. Ma mieć dwa 323 za tydzień lub dwa.

644

http://szukaj.pl.mobile.eu/ciezarowka-o … ;picture=2
A co myślicie nad tym forszajem ? Jest koło lipska byłem tam w 2010 roku na praktykach więc jakieś 14 h lawetą. Tylko musiałbym poszukać kogoś kto by to przywiózł... no i dochodzą dodatkowe koszta więc w 35 może by się zmieścił. To by było spełnienie marzeń  :-)

645

I że niby czemu kosztuje on 29 kawałków? Że od pierwszego właściciela niby? No i blachy nieskorodowane? lol  Motogodzin ma w samo prawie, jak na swój wiek, raczej nie stał. Zapewnienia o nienagannym stanie technicznym i tym podobne, to się sprawdzają lub nie po roku pracy tym ciągnikiem. Dlatego jak dla mnie "lekka" co najmniej przesada z ceną. Do 20k zł, to jeszcze bym zrozumiał, ale pod 30k?
A jaką masz gwarancję, że zapłacisz 30k zł, i wszystko będzie ok przez lata? Wg mnie to lepiej już kupić ruinę, i włożyć w nią pieniądze, niechby i te kilka tysięcy, ale przynajmniej wiesz, czym jedziesz...... A jak zapłacisz 29 000zł za forscha, który będzie się zwyczajnie "sypał", to w niedługim czasie będzie on Cię już kosztował nie 29 000zł, ale dużo, dużo więcej...tylko gdzie tu kalkulacja i logika,...? big_smile

646

ty chłopie chyba serio nie mówisz? 35kawałków położyć za forsza? w dobrych porywach masz za to 3forsze w stanie technicznym pewnie takim samym tylko wizualka gorsza....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

647 Ostatnio edytowany przez zorak (2013-05-13 14:45:28)

paulschritt napisał/a:

To by było spełnienie marzeń  :-)

spełnienie marzeń sprzedającego że pogonił sprzęt za taka kwotę wink

gg 5118068

648

Tak tylko przez chwilę marzyłem. To jest po prostu nie opłacalne.

649

To jakieś 60 km odemnie jest takie coś sieradzak.pl/towar,towid,187213
Tur na ponad 4 m podnosi

650

Niektórzy dają prawie po  30tysięcy z ciężką serię ursusa jak odmalowany,to wtedy gdzie tu logika? Za forsza powiem szczerze że bardziej byłbym skory dać 30 niż za ursusa.

651

30 tyś za odmalowanego dużego ursusa a taki laluś to z 50 tyś Zetor to samo

652 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2013-05-13 22:07:10)

Mój znajomy ma 323 z leylandem za 17 by sprzedał http://tablica.pl/oferta/ciagnik-fortsc … ff8e7c16a. naprawde fajne cacuszko, opony nóweczki praktycznie , silnik ekonomiczny, w orce 10 l/ ha

mdw

653

Miałem z leylandem forsza i 1l/ha w orce spala jeśli się pługa nie opuści .

654

Koseś w takim systemie orki to powiem Ci ze mój zetor spali jeszcze mniej.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

655

nie no co wy przecież leyland to chodzi na oparach tylko wink

656

Co jak co ale silnik IFA to przy Lejlandzie to lampa naftowa jeśli chodzi o kulturę  pracy. Miałem bizona i mam 303 więc mam porównanie

E 516 na części
Telefon 695 076 269

657

Laszek w sensie pozytywnym czy negatywnym ta lampa naftowa?

...jak mawiał Sofronow.

658

Jak można porównywać kulturę pracy 4 garowej ify i 6 leylanda? Wiadomo , że 6 będzie lepsza. Mój bizon ma jakoś dziwnie udany motor a jest z 76 roku chyba jeszcze bez remontu i właściciele nowszych bizonów dziwią się , że tak cicho i równo pracuje nie to co ich. Jeden kombinował dodatkowe wydechy ale i to nie załatwiło sprawy.Ja osobiście kosiłem przez miedzę z fortschrittem E 512 i Bizon miał bardziej przyjemny dzwiek dla ucha;-)

659

Nie no, dźwięk zdecydowanie lepszy ma bizon - 6 garów i z tego co kojarzę na wyższych obrotach się kosi bizonem.

...jak mawiał Sofronow.

660

Powiem Wam tyle. Ani kultura pracy ani dźwięk silnika nie jeździ. Obojętnie jaa maszyna jak dla mnie może chodzić jak stary klanker ważne żeby robote robiła...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....