661

Odp: Ile wart jest zt 323? na co zwrócić uwage,co jest delikatne

Igor_z1 napisał/a:

Laszek w sensie pozytywnym czy negatywnym ta lampa naftowa?

leyland zupełnie inaczej wchodził na obroty ale jak napisane wyżej nie można porównywać 4 do 6 cylindrów. Tak samo jak w rusku jak u mnie 4 cylindry to niby dobrze chodzi ale znajomy wioskę dalej ma ruska 6 cylindrowego to mój przy jego szczeka big_smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269

662

bamreras napisał/a:

Powiem Wam tyle. Ani kultura pracy ani dźwięk silnika nie jeździ. Obojętnie jaa maszyna jak dla mnie może chodzić jak stary klanker ważne żeby robote robiła...

święta racja. Dlatego pod maską w samochodzie mam R4 i to diesel a nie amerykańskie V8 - choć dźwięk mają nieziemski smile

...jak mawiał Sofronow.

663

A co koledzy myślicie o tym zt 303? Jest już dość długo wystawiany na tablicy, jak szukałem rozsiewacza to był już ze 2 lata temu.
http://tablica.pl/oferta/fortschritt-zt … afc5f635ae

664

Jedyne, co można powiedzieć na podstawie zdjęć to to, że nie picowany do handlu. Trzba pojechać posłuchać i targować się smile

...jak mawiał Sofronow.

665

W tym przypadku to nawet nie chciałoby mi się dzwonić a co dopiero jechać. Ciekawsze 323 w tych pieniądzach, pojechały do huty w plastrach W-30. Ten jest wart GÓRA 1zł/kg.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

666

Z wyglądu nie źle się prezentuje ale to trzeba by było pojechać i obejrzeć

667

Niby tak, ale z doświadczenia wiem, że najlepiej utrzymany ZT 303 jest wart góra 1,5 zł /kg  więc w tym przypadku jest jak jest, a złom z dnia na dzień tanieje to i nasze Forsze, jak to mawiają analitycy giełdowi, : dopadła korekta.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

668

A może któryś z tych?
http://allegro.pl/2-ciagniki-fortschrit … 41850.html

669

Może ktoś mieszka blisko i ewentualnie by obejrzał?

670

Zgadzan się z Markiem w 100% 10 tys za 303 to gruba przesada dla mnie ten ciągnik nawet w idealnym stanie nie jest wart więcej niż 6. A co do tych 323 to 16 tys jest dobrą ceną wyjściową ale nie do zapłacenia. Trzeba obejrzeć.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

671

paulschritt jeśli odległość Cię nie przeraża to sprzedam Ci mojego 323 - jestem z dolnośląskiego. Całą historię ciągnika możesz wyczytać na forum bo jest ze mną od początku istnienia forum. Będzie potrzeba zainwestować w jakieś lepsze gumy bo mało bieżnika ale ja z powodzeniem jeszcze na nich robię. Jak będziesz zainteresowany to się odezwij na PW. Co do ceny to kwestia dogadania. Jeśli będziesz chciał kupić a ja chcę sprzedać to zawsze można się dogadać. Powiedzmy że 12,5 to moja propozycja od której możemy zacząć rozmawiać.

gg 5118068

672

Zorak szukam i szukam  fotek twojego traktoru i znalezć nie mogę. A rozmiary opon masz oryginalne ?

673 Ostatnio edytowany przez zorak (2013-05-17 12:50:27)

rozmiar w oryginale. Podaj jakiegoś maila to postaram się przesłać kilka fotek i jakiś większy opis. Na forum fotek raczej nie ma tylko opisy, choć i tych za dużo nie ma bo problemu za dużego mi nie sprawiał.
Przeszukałem troszkę sieć i fotek sprzed kilku lat (z wyglądu w sumie nic się nie zmienił bo go nie malowałem - kolory po niemcu):
http://www.agrofoto.pl/forum/gallery/im … -obornika/
http://www.agrofoto.pl/forum/gallery/im … wo-siewny/
http://www.agrofoto.pl/forum/gallery/im … 323a-plug/
i w sumie z tymi maszynami u mnie chodził. Ciągał jeszcze przyczepę. U mnie o ile dobrze pamiętam od marca 2006 i prosto z niemiec - ja pierwszą rejestrację robiłem w PL. Przez te lata wymieniłem:
- pompa wody,
- wymiana uszczelniaczy w pompce sprzęgła,
- przewód hamulca zasilający przód,
- wymiana końcówek wtryskiwaczy,
- wiosną rok temu nowe akumulatory,
- 2 lata temu rozrusznik,
- nowe lampy i kierunki na przodzie i tyle oraz dołożone 2 halogeny na tył i jeden na przód,
i to chyba było by na tyle. Natomiast co jest do zrobienia:
- wspominałem o oponach ale to indywidualna sprawa, ja na moich górach daję radę bez problemu,
- do przejrzenia/wyczyszczenia są elektrozawory od załączania napędu, poczytaj częsta przypadłość. Ja ich nie używam bo przód i tak mi ciągnie przy poślizgu tylnych kół. Gdzieś pytałem o to jak zrobić ale koniec końców się do tego nie zabrałem,
- po tym jak miałem dziurę w przewodzie hamulcowym który wymieniłem i uciekł mi płyn muszę do końca odpowietrzyć układ bo twardy pedął jest po 2 naciśnięciu. Ogarnę to jak się obrobię w polu.
I to na tyle. Podnośnik daje radę, silnik równo pracuje, biegów nie trzeba szukać bo wchodzą ładnie, komplet zaczepów, komplet obciążenia na przodzie. hmmm co tam jeszcze ? no nic trzeba samemu ocenić. Piszę o wszystkich + i - bez ściemy bo za długo jestem forum aby ściemniać.

gg 5118068

674

paul1991@o2.pl mój adres.

675

A dlaczego chcesz go wogóle sprzedać?

676

postaram się na weekend wysłać jakieś dokładne fotki.
Sprzedaje bo kupiłem nowy ciągnik który przejął maszyny po 323 i robi całą robotę za niego.

gg 5118068

677

Zastanawia mnie jedno, czemu tak nisko cenicie 323 ja za swojego wziąłem 16500 na rękę i nie był idealny.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

678

bo rzadko kto da więcej jak 12 za 323 ty po prostu miałeś szczęście.

679

Chyba cztery lata temu swojego sprzedałem 19 tyś.  więc pofarciło mi się wink

680

Jamir twój stał chyba pare miechów na sieradzaku big_smile