581

Odp: Rzepak

Moja żonka zadzwoniła zadzwoniła zapytać do gościa do  którego zawsze odstawiamy, to jak mi powiedziała mało nie przewróciłem się. 1500zł za tonę. Najgorsze że chłopy sami na skupach jeszcze na wiosnę mówili sami że ceny nie będzie bo jest dużo nasiane. Co się dziwić że upakowali cenę jak chłop sam nie walczy żeby była wysoka, tylko bredzi trzy po trzy.

582

A u nas szał od ostatnich dwóch lat na pokosówki. Sąsiad dziś zaczął kosić po pokosówce właśnie i wilgotność 10%.Później dał spokój. Ja myślę że zacznę w połowie przyszłego tygodnia. Bizon pod stół zaprzęgnięty mam nadzieję że podoła, sprawdzone wszystko,prawie.

583

Mój jutro idzie pod nóż

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

584

piotrze nie spiesz się ... pryskałem  3 dni po tobie chyba i  mój dziś po kombajnie ma prawie 13% .... niby ma być pogoda  lecz ceny nie ma  czekaj  albo rób jak uważasz ... byc może  wygrasz lub przegrasz

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

585

mój zielony w zeszły  poniedziałek reglonowany + na sklejanie łuszczyn i może za półtora tygodnia dojdzie

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

586

Ja jutro chyba spróbuje. Oprysk około tygodnia temu gdzieniegdzie jeszcze zielony, ale wilgotność wyszła 8.9%, a próbki na ścieżkach brane. Znowu ten na lepszych stanowiskach może pójdzie za niecały tydzień.

587

Ja jutro z randapemi sklejaczem chcem wjechać..

mdw

588

Jak będzie pogoda to w sobote hebluje swój . A jak plony , tylko bez  ściemy?

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

589

Sąsiad wykosił, wrócił ze skupu i powiedział dał mu 5.6 tony. Cały czas jakby że z jednego ha. Wszedłem na geoportal a kawałek ma 1.5ha. Myślę, że w tym roku plony w granicach do 3.5 tony.

590

Wczoraj kolega kosił rzepak miał na usłudze nowego JD drugie koszenie piękny kombajn można tylko pomarzyć na dwóch działkach 4 i 8 hektarów na lepszej ziemi nakosił 17 ton z 4 hektarów na drugiej działce według komputera JD wychodziło 3,2 tony wilgotność 7,9 %
Dziś ma odstawić do Woźniaka zobaczymy, jaki faktycznie był tonaż

PS.
Mój pod koniec tygodnia do koszenia

591

ja miałem dzis kosić, ale przetwornia mi przysłała kombajn do groszku wiec kosimy groszek. teraz mam przerwe na śniadanie, a kolega pilnuje interesu

Rolnik z powołania:-)

592

Wczoraj koszony dzisiaj w skupie miał 5% jadę kosić mam czyściutki

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

593

Ja już po rzepaku wilgotność 6% plon 3,5 cena co dzień niższa dzisiaj 1530 brutto wczoraj 1580

594

U nas cena max 1450 jedziemy z ojcem ustawiać się gabarytami może na jutro po południu dojedziemy do domu. Takie kolejki, masakra.

595

piotrze piękna cena ... komu oddałeś ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

596

Ja zakontraktowałem po 1570 netto i co najważniejsze odbiór z gospodarstwa , posłuchałem się kolegów że bedzie drogo i nie zakontraktowałem jak mi proponowali 1700 netto , cóż takie życie rolnika.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

597

obyś nie miał korekty faktóry

598

Też jestem ciekaw czy wezną ,jak na ukrainie sporo tańszy???

599

u mnie 1290...

600

ja *** jak ja będe kosił to pewnie po 1000 będzie

mdw