Strony Poprzednia 1 … 20 21 22 23 24 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sieczkarnie » Sieczkarnie Fortschritt
Czas szykowac moje zlomka do sezonu ale musze zrobic przekladnie napedu walcow i hederu bo do przodu jeszcze ciegnie, ale wycofac niemozna Mozna jakos to wyregulowac czy trzeba rozbierac? Jesli macie jakies skany z instrukcji badz katalogu to mi podajcie bo w dziale z instrukcjami linki nie dzialaja. Kolejny problem dotyczy hederu, a mianowicie wysokaa kukurydza okreca sie na slimaku i musze lamac ja nagarniaczem przez co kolby opadaja.
Kolejna sprawa. Jak wysoko nad cepami macie noze? Jesli starczy mi czasu to podloze dystanse pod ceby bo dziura jak cholera, moze cos pomoze.
Witam odpaliłem moja sieczkarni i niestety zaczoł mi sie palić pasek klinowy od pompy wody po zdemontowaniu paska zauważyłem że pompa wody cieżko chodzi co moze byc przyczyna ?? prosze o szybka odpowiedz pozdrawiama czy bedzie trzeba wymieniać cąła pompe??
łożyska mogły dostać wody i zardzewiały
właśnie tak, fernie nie kombinuj nic z nożami na bębnie- mają być dociśnięte dociskiem i tyle regulujesz ich wychyleniem a jak są daleko mimo odsunięcia to dosuwasz dno- wannę i stalnicę.
Panowie macie jakiś adres sklepu z częściami do 281 bo pękła mi stalnica i nie mogę jej dostać nigdzie szkoda spawać bo już każdy kant zjechany
wiem wiem przeglądałem to i w e sklepie nie maja a za późno zęby dzwonić w ogóle wpisując numer katalogowy tego (4032801088) ciężko to znałeś w goglach
musiałbym się zapytać kumpla czy coś mu pozostało po sieczkarni bo wiem że miał kupe części do niej ale ostatecznie wylądowała w kontenerze i tylko nie wiem co z częściami od niej,
a co do sklepu to zadzwoń do Agromy Wągrowiec, powinni tam mieć stalnice. Ogólnie to skąd jesteś kolego? numer do nich 509 302 345
Gorlice małopolska
wysyłkowo też powinno iść od nich i jutro też powinni mieć czynne
dziekówa Leszek jutro od 8 do nich dzwonie a później do pankowa a stolnica to jest prawidłowa nazwa czy nasza (forumowiczów)
stalnica
Ja dziś na złomie znalazłem stalnice z dwoma kantami nieużwanymi,no ale za daleko masz żeby po nią przyjechać.
Mi dwa dni temu coś się urwało i szlak trafił wszystkie kosy i 1,5ha dokończył mi znajomy ,co do części do sieczkarni to wszystko mają tu http://www.agroland.net.pl/
no mi poszła ta blacha przy chederze co jest od spodu na dwóch dziesiątkach do środka;/urwało kilka śrub co się noże dosuwa na imaku i stalnica. O dziwo same noże całe i wanna cała jedynie paski taj blachy przeszyły burty przyczepy na wylot
Mam stalnice oryginalne niemieckie jak coś...
dzięki Bendek juz idzie z pankowa jakby ktoś szukał to tam maja oryginał za 225 i jakaś nieznanej produkcji 180 a agroma wegrowiec 220 (chyba nie oryginał)
pozdrawiam
wreszcie założyłem przystawkę od new hollanda , i już ścieła 5ha sprawuje się idealnie ślimak wciąga wszystko i rura składana to juz jak claas ale prawie robi wielką różnice,wakt jestem zadowolony, bym zdjęcia wstawił ale gdzie? będzie też film
panowie panowie mam takie pytanko czy mogę sobie bezkarnie dokręcić sekcje na pompie wtryskowej (281c), ponieważ paliwo się wydobywa z pod 3 sekcji . Wiem ze większość z was napisze zanieś do pompiarza ale w tym sezonie nie ma na to czasu słowo pójdzie przed kolejnym:) ale czy takie dokręcenie nie wpłynie na prace silnika ? czy puki chodzi to nie ruszać ?
Forum Fortschritt i IFA » Sieczkarnie » Sieczkarnie Fortschritt
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo