421

Odp: Sieczkarnie Fortschritt

jak to mowia ile osob tyle opinni wink ale jednozedowa to ja sie w robocie nie widze tongue

http://www.fotoload.pl/123aa36/0da6cca167e5001fc0cd2b03b436c34116164_min.jpg

422 Ostatnio edytowany przez fernie476 (2013-07-15 12:29:15)

Czas szykowac moje zlomka do sezonu smile ale musze zrobic przekladnie napedu walcow i hederu bo do przodu jeszcze ciegnie, ale wycofac niemozna sad Mozna jakos to wyregulowac czy trzeba rozbierac? Jesli macie jakies skany z instrukcji badz katalogu to mi podajcie bo w dziale z instrukcjami linki nie dzialaja. Kolejny problem dotyczy hederu, a mianowicie wysokaa kukurydza okreca sie na slimaku i musze lamac ja nagarniaczem przez co kolby opadaja.
Kolejna sprawa. Jak wysoko nad cepami macie noze? Jesli starczy mi czasu to podloze dystanse pod ceby bo dziura jak cholera, moze cos pomoze.

423

Witam odpaliłem moja sieczkarni i niestety zaczoł mi sie palić pasek klinowy od pompy wody po zdemontowaniu paska  zauważyłem że pompa wody cieżko chodzi co moze byc przyczyna   ?? prosze o  szybka odpowiedz pozdrawiama czy   bedzie trzeba wymieniać cąła pompe??

424

łożyska mogły dostać wody i zardzewiały

E 516 na części
Telefon 695 076 269

425

właśnie tak, fernie nie kombinuj nic z nożami na bębnie- mają być dociśnięte dociskiem i tyle regulujesz ich wychyleniem a jak są daleko mimo odsunięcia to dosuwasz dno- wannę i stalnicę.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

426

Panowie macie jakiś adres sklepu z częściami  do 281 bo pękła mi stalnica i nie mogę jej dostać nigdzie szkoda spawać bo już każdy kant zjechany

427

A ty ? http://www.fortschritt.com.pl/index.php … Itemid=613

428

wiem wiem przeglądałem to i w e sklepie nie maja a za późno zęby dzwonić w ogóle wpisując numer katalogowy tego (4032801088) ciężko to znałeś w goglach

429 Ostatnio edytowany przez Laszek (2013-08-30 19:24:11)

musiałbym się zapytać kumpla czy coś mu pozostało po sieczkarni bo wiem że miał kupe części do niej ale ostatecznie wylądowała w kontenerze i tylko nie wiem co z częściami od niej,
a co do sklepu to zadzwoń do Agromy Wągrowiec, powinni tam mieć stalnice. Ogólnie to skąd jesteś kolego? numer do nich      509 302 345

E 516 na części
Telefon 695 076 269

430

Gorlice małopolska

431 Ostatnio edytowany przez Laszek (2013-08-30 19:31:00)

wysyłkowo też powinno iść od nich i jutro też powinni mieć czynne

E 516 na części
Telefon 695 076 269

432

dziekówa  Leszek jutro od 8 do nich dzwonie a później do pankowa a stolnica to jest prawidłowa nazwa czy nasza (forumowiczów)

433

stalnica

E 516 na części
Telefon 695 076 269

434

Ja dziś na złomie znalazłem stalnice z dwoma kantami nieużwanymi,no ale za daleko masz żeby po nią przyjechać.

435

Mi dwa dni temu coś się urwało i szlak trafił wszystkie kosy sad i 1,5ha dokończył mi znajomy ,co do części do sieczkarni to wszystko mają tu  http://www.agroland.net.pl/

436

no mi poszła ta blacha przy chederze co jest od spodu na dwóch dziesiątkach do środka;/urwało kilka śrub co się noże dosuwa na imaku i stalnica. O  dziwo same noże całe i wanna cała jedynie paski taj blachy przeszyły burty przyczepy na wylot yikes

437

Mam stalnice oryginalne niemieckie jak coś...

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

438

dzięki Bendek juz idzie z pankowa jakby ktoś szukał to tam maja oryginał za 225  i jakaś nieznanej produkcji 180 a agroma wegrowiec 220 (chyba nie oryginał)
pozdrawiam

439

wreszcie założyłem przystawkę od new hollanda , i już ścieła 5ha sprawuje się idealnie ślimak wciąga wszystko i rura składana to juz jak claas ale prawie robi wielką różnice,wakt jestem zadowolony, bym zdjęcia wstawił ale gdzie? będzie też film

440

panowie panowie mam takie pytanko czy mogę sobie bezkarnie dokręcić sekcje na pompie wtryskowej (281c), ponieważ paliwo się wydobywa z pod 3 sekcji . Wiem ze większość z was napisze zanieś do pompiarza ale w tym sezonie nie ma na to czasu słowo pójdzie przed kolejnym:) ale czy takie dokręcenie nie wpłynie na prace silnika ? czy puki chodzi to nie ruszać ?