Odp: Hamulec Skrzyni Biegów
Czyli kombinat poszedł na łatwiznę i nie instalował jak się okazuje b. pożytecznego układziku:o
Tym bardziej ponawiam prośbę do Kolegi Piotra Czaplińskiego:pa:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Skrzynia biegów , przedni i tylny most » Hamulec Skrzyni Biegów
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czyli kombinat poszedł na łatwiznę i nie instalował jak się okazuje b. pożytecznego układziku:o
Tym bardziej ponawiam prośbę do Kolegi Piotra Czaplińskiego:pa:
Albo postanowili więcej zarabiać na serwisie...
witam. panowie mam takie pytanie czy ktoś z was próbował naprawić hamulec skrzyni w 323 bo mam wrażenie że u mnie nie hamuje bo jak jest olej zimny to jeszcze w miarę a jak gorący to są zgrzyty ,czy można wymienić tą szczękę bez zdejmowania pokrywy skrzyni ?
witam mam pytanko gdzie można dostać uszczelki do silnika,skrzyni,mostu tylniego i przedniego ja jestem z kuj.pom.
jeden post wyżej i masz części
W SKLEPIE (patrz zakładka) zamawiasz i zanim domyjesz klamota kurier Ci dowiezie.
witam mam pytanko gdzie można dostać uszczelki do silnika,skrzyni,mostu tylniego i przedniego ja jestem z kuj.pom.
Pewnie daleko nie masz, więc możesz wpaść do mnie na małe pogaduchy....
jak ktos szuka to mam skrzynie z mostem i podnosnikiem do zt 303 w idealnym stanie tel 723776343
koledzy a ja mam taki problem dzis nagle zaczeły mi sgrzytać biegi jak wcisne sprzegło co nie moge wyjac biegu bo ciagnik delikatnie sie toczy co moze być przyczyna mam ZT303 na fabrycznym sprzegle nic nie przerabiane
Sprzęgło ci nie rozłącza.
A czasem nie pękła ci śruba od łapki?
albo ma źle ustawiony ten uls, też miałem kiedyś z tym problemy
kolego jaki uls??
no właśnie z tego co patrzyłem to jedna łapka jest jakby luzna wiec nie wykluczam ze właśne mogla ta śruba strzelić a gdyby jednak była to śruba to muszę go rozpoławiać czy moze tam od dołu da sie ja wymienić?? pytam bo forszaa mam od niedawna i narazie jestem zielony na ten temaat
Powinna wyjść okienkiem w dekielku co zakrywa sprzęgło,przykręcana na śruby 8 w ilości coś koło 12 sztuk.
hamulec bardzo wazna rzecz nigdy nie zwracałem na to uwagi niby działał ale okałdzina po tylu latach wytarta do zera nabiłem nową okładzine i teraz dopiero ładnie biegi wchodzą po nacisnieciu sprzęgła wszystko staje biegi bez zgrzytu i teraz to robota idzie
dzis patrzyłem i szpilki nie mam urwanej a sprzegło nie rozłancza to może być wina tego hamulca?? tzn po wcisnieciu sprzegła on dalej deliktanie sie toczy
Ktoś się orientuje jakie powinno być ciśnienie na hamulcu wałka w skrzyni?
dzis patrzyłem i szpilki nie mam urwanej a sprzegło nie rozłancza to może być wina tego hamulca?? tzn po wcisnieciu sprzegła on dalej deliktanie sie toczy
A jaką masz szczelinę między łapkami a dociskiem? Poczytaj trochę jak dobrze wyregulować, bo tu moim zdaniem kwestia ewidentnie regulacji. Żadnej awarii.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Skrzynia biegów , przedni i tylny most » Hamulec Skrzyni Biegów
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo